Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
sophinko ono je těch 13000 spíš jako „symbolické“ přispění do začátků - jako vítání nového budoucího daňového poplatníka.
Ale já s porodným nesouhlasím celkově, mnohem víc bych uvítala ty „lepší tarify“ po celou dobu dětského věku. Hlavně na základce ty štětce, sešity, temperky, pera - kdo má školáka, ví o čem mluvím … i když pak by zase nebylo na nejdražší dálnice v celé Evropě, že? ![]()
ano větší podporu rodin,ale to že bude tvoje dítě potencionálně budoucí poplatník (což zdaleka není jisté -zrovna tak nemusí mít práci,nebo nedej bože bude potřebovat invalid. důchod nebo kdo ví) co by kdyby
porodné by neměl mít nikdo,ale měla by být větší podpora polovičních úvazků,jeslí,školek atd
sophinka píše:
mně nejde do hlavy,proč by měl stát přispívat na výbavu?to by pak mohl taky přispívat na první botičky, pak na nástup do školky,školy,a při vychození ZŠ dát prémie ne?
a proč by nemohl když mu to dítě pak bude spoustu let platit daně?
stát vyhazuje peníze za mnohem větší kraviny!
Davdan píše:
sophinko ono je těch 13000 spíš jako „symbolické“ přispění do začátků - jako vítání nového budoucího daňového poplatníka.Ale já s porodným nesouhlasím celkově, mnohem víc bych uvítala ty „lepší tarify“ po celou dobu dětského věku. Hlavně na základce ty štětce, sešity, temperky, pera - kdo má školáka, ví o čem mluvím … i když pak by zase nebylo na nejdražší dálnice v celé Evropě, že?
já mám školáky čtyři a k tomu školkačku ,která taky pořád něco potřebuje ![]()
Crystal87 píše:sophinka píše:a proč by nemohl když mu to dítě pak bude spoustu let platit daně?
mně nejde do hlavy,proč by měl stát přispívat na výbavu?to by pak mohl taky přispívat na první botičky, pak na nástup do školky,školy,a při vychození ZŠ dát prémie ne?
píšeš to jako by to bylo jisté,ale to zdaleka není,jak jsem již psala výše
končím,stejně můj názor na tyto témata jsou zcela známé ![]()
sophinka píše:Crystal87 píše:píšeš to jako by to bylo jisté,ale to zdaleka není,jak jsem již psala výšesophinka píše:a proč by nemohl když mu to dítě pak bude spoustu let platit daně?
končím,stejně můj názor na tyto témata jsou zcela známé
jenže v tomhle nastavení je mnohem pravděpodobnější že porodné nedostanou rodiče danového poplatníka jelikož mají na to velký příjem ale rodiče flákače a gaunera ano!
Jo přesně tak,vyhazují prachy za kraviny-třeba teď strana VV-dělají volby za miliony,pak na sebe navzájem nahážou špinu a mohli by udělat zase nové volby za miliony,ne? A ty peníze nejsou jen na výbavu,jestli to někdo nechápe,jsou to peníze do začátku nebo na podporu rodiny a když je použiješ jako prémie při vychození ZŠ,tak je to jen tvoje věc
do jakýho začátku,proboha? když čekám dítě,nemohu přece čekat na porodné jako na dozačátku
děti to je drahej špás a proto je porodné zcela zbytečné ,,gesto,, které nic neřeší tedy myslím si já
sophinka píše:
a proto by nemělo být vůbec
ale to mně porodný nevadí ba naopak dostala jsem ho u obou kluků a i když jsem výnabičku měla hodilo se
jako určitě jsem syny nerodila kvůli nim to jako opravdu ne ale třeba mně to přijde nefér nemuseli rušit stačilo třeba snížit na půlku.Ono ty věci na prcka jsou fakt dost drahý a kdyb si poslanci z platu ubrali třeba 5 tisíc tak by to mohlo jít právě na to porodný,ohledně dětí každá koruna dobrá.
BTW:já vědět jak mi ted budou děti marodit a že budu živit lékárnu ve velkým stylu tak si ho schovám na ted
![]()
Lenula-xy píše:
Jo přesně tak,vyhazují prachy za kraviny-třeba teď strana VV-dělají volby za miliony,pak na sebe navzájem nahážou špinu a mohli by udělat zase nové volby za miliony,ne? A ty peníze nejsou jen na výbavu,jestli to někdo nechápe,jsou to peníze do začátku nebo na podporu rodiny a když je použiješ jako prémie při vychození ZŠ,tak je to jen tvoje věc
tak nějak…
sophinka píše:
do jakýho začátku,proboha? když čekám dítě,nemohu přece čekat na porodné jako na dozačátku![]()
děti to je drahej špás a proto je porodné zcela zbytečné ,,gesto,, které nic neřeší tedy myslím si já
pro někoho kdo otěhotní neplánovaně je to třeba dobrá pomoc do začátku ![]()
crystal jo jakože bys měla u politiků „kasičku s porodným“ a mohla ji vybrat kdykoliv jindy? ![]()
Crystal87 píše:sophinka píše:pro někoho kdo otěhotní neplánovaně je to třeba dobrá pomoc do začátku
do jakýho začátku,proboha? když čekám dítě,nemohu přece čekat na porodné jako na dozačátku![]()
pokud někdo otěhotní neplánovaně,tak by si to měl taky vyřešit. a k těm politikům .....jakej je lid takový politici
oni jsou přece taky z ,,prostého lidu ,,
každý z vás má stejnou šanci jako oni dostat se ke korytu ![]()
sophinka píše:
Mě nejde do hlavy věcí…třeba…proč stát vyplácí dávky nepracujícím, proč jim přispívá na bydlení a na jiné věci…? A tedy…když už chce stát porodné dát…proč ho dává jen těm o kterých jsem psala…? To ti příjde fér? Tak buď všem, nebo teda nikomu ![]()
Příjdeš z porodnice domu, ještě se miminko doma ani nerozkouká a ve schránce už je upozornění od Měú aby jsme náhodou nezapoměli zaplatit popelnice za to malé a tohle chudák bude mít celý život…pořád jen platit a platit a platit.