Vrátí zpětně porodné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
877
12.4.11 18:05
DianaAndílek píše:
dámy, jestli rodíte děti pro prachy, tak to pardon, co my bychom dali za to, máít zdravé dítě a bez peněz!!!!! :pocitac:

kdo říká, že rodí dítě pro prachy?? Já teda ne a porodný nedostanu, ale někteří naši spoluobčané ano. Znala jsem případ, kdy naše romská spoluobčanka přišla na úřad a ptala se kolik musí mít dětí, aby měla tolik a tolik peněz. To je teda několik let zpátky. Čekat na to až mi stát dá nějaký peníze, to zešedivým. Nepořizuju si dítě kvůli prachům, ale kvůli tomu, že ho chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
12.4.11 18:39

když mi bylo 22 a rodila jsem svého prvního syna, přemýšlela jsem, jak to udělat, abych ze státu dostala co nejvíce peněz, jen z vlastního rozmaru, syn se narodil s vrozenou vývojovou vadou. když jsem ve 22.tt rodila svého druhého syna pro vývojovou vadu neslučitelnou se životem, bylo mi 25 let a už tenkrát jsem prosila bohy, ač nejsem věřící, že dám vše co mám jen aby byl zdravý a mohl tu být s námi. je mi 26 let a čekám třetího potomka a modlím se, aby byl zdravý…dala bych za to cokoli na světě a tím cokoli myslím, že kdyby mě to aby třetí dítě bylo zdravé mélo stát mé vlastní zdraví, obětuji to. peníze ať si všichni strčí do pr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
12.4.11 18:45

no však, tak proč všechny tak stojí o porodné? já vím, že je to příjemné, ale čím víc takových porodných stát vyplatí tím větší budou daně a dražší věci…prosím vás, všechny, začněte přemýšlet ekonomicky a ne laktačně (pardon za výraz nechci nikoho urazit) . Já vím, že to některé nemají jednoduché a s penězi špatné, ale co 13000 najednou vyřeší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
12.4.11 19:07
DianaAndílek píše:
no však, tak proč všechny tak stojí o porodné? já vím, že je to příjemné, ale čím víc takových porodných stát vyplatí tím větší budou daně a dražší věci…prosím vás, všechny, začněte přemýšlet ekonomicky a ne laktačně (pardon za výraz nechci nikoho urazit) . Já vím, že to některé nemají jednoduché a s penězi špatné, ale co 13000 najednou vyřeší?

aha tím že se nebude vyplácet porodné se daně sníží a věci zlevní?Promin ale dost jsi mě pobavila…ekonomicky by se myslet mělo ale v jiné sféře než jsou děti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
12.4.11 19:09

tohle nemá smysl…když jsem napsala, že moje dítě chodilo v chodítku už v 7 měsících a to jsem se ještě krotila abych nenapsala pravdu…byla jsem špatná matka…když jsem svoje dítě přestala kojit v 6 týdnech byla jsem opět špatná matka…to že chcete porodný z vás dělá lepší matky než jsem já jen proto, že pak dítě nedáte do chodítka a kojíte je do dvou let? už ani tady to teda nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
12.4.11 19:10
DianaAndílek píše:
když mi bylo 22 a rodila jsem svého prvního syna, přemýšlela jsem, jak to udělat, abych ze státu dostala co nejvíce peněz, jen z vlastního rozmaru, syn se narodil s vrozenou vývojovou vadou. když jsem ve 22.tt rodila svého druhého syna pro vývojovou vadu neslučitelnou se životem, bylo mi 25 let a už tenkrát jsem prosila bohy, ač nejsem věřící, že dám vše co mám jen aby byl zdravý a mohl tu být s námi. je mi 26 let a čekám třetího potomka a modlím se, aby byl zdravý…dala bych za to cokoli na světě a tím cokoli myslím, že kdyby mě to aby třetí dítě bylo zdravé mélo stát mé vlastní zdraví, obětuji to. peníze ať si všichni strčí do pr…
DianaAndílek píše:

Boze to snad ne…kolik ze ti je?To ze nebude porodne bude chleba levnejsi? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
12.4.11 19:14
DianaAndílek píše:
tohle nemá smysl…když jsem napsala, že moje dítě chodilo v chodítku už v 7 měsících a to jsem se ještě krotila abych nenapsala pravdu…byla jsem špatná matka…když jsem svoje dítě přestala kojit v 6 týdnech byla jsem opět špatná matka…to že chcete porodný z vás dělá lepší matky než jsem já jen proto, že pak dítě nedáte do chodítka a kojíte je do dvou let? už ani tady to teda nechápu…

no a já nechápu tebe v ničem :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
12.4.11 19:18
:palec:
Crystal87 píše:
DianaAndílek píše:
no a já nechápu tebe v ničem :nevim: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
12.4.11 19:19

poradím vám, dámy, sepiště petici za porodné…bude vám asi tak platná jako mrtvému zimník :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
12.4.11 19:22

Rozhodně,když zruší porodné,tak nezlevní nic,ve vládě se zasmějou,že budou mít opět lepší platy a negři a jiní podobní,co v životě nikdy nedělali si budou jen pískat,protože na tom budou pořád líp,jak ostatní :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
12.4.11 19:29
:palec:
Lenula-xy píše:
Rozhodně,když zruší porodné,tak nezlevní nic,ve vládě se zasmějou,že budou mít opět lepší platy a negři a jiní podobní,co v životě nikdy nedělali si budou jen pískat,protože na tom budou pořád líp,jak ostatní :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
12.4.11 19:36
DianaAndílek píše:
dámy, jestli rodíte děti pro prachy, tak to pardon, co my bychom dali za to, máít zdravé dítě a bez peněz!!!!! :pocitac:

Tak ted jsi mě opravdu rozesmála :lol: :mrgreen: :lol: Ano jistě…dítě jsme si pořídili s přítelem kvůli závratným 13 000 korun, plánovali jsme to už dlouho…to víš…to se vyplatí :palec: :lol: Tohle je ta největší kravina co jsi mohla napsat 8-o :potlesk: Stát nás celý život vysává na různých daních a poplatkách a když se má zachovat fér a prozměnu do začátku pomoct těm nejmenším, tak se obrátí zády. Myslim si, že ta částka není nijak závratná, rozhodně ne na to, abych kvůli ní rodila jedno dítě za druhým…pro nás by to byl příspěvek na výbavičku pro prcka, o ničem jiném to není :roll:
Zdraví je nejdůležitější a za peníze si ho nikdo nekoupí, ale dneska kdejaká léčba, nebo péče stojí hromadu peněz, takže v tom ti vůbec nerozumim 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
12.4.11 19:39

Co mi fakt vadí je, že se v našem státě mění zákony každou chvíli. Měli by to nastavit už aspoň na nějaký delší čas…
Průšvih je, jak to porodný pojmout, aby se dostalo opravdu potřebným a ne jen „nepřizpůsobivým“. Mělo by být možná závislé na práci - nemakačenko nic. :think: Protože nepřizpůsobivý nedělaj, jen chodí pro dávky. :-?
Kdyby bylo na mě, zruším porodný úplně, ale udělám dětské oblečení, stravu, zdrav. pomůcky, sešity aj. věci do školy a jízdné pro děti s co nejnižším dph plus výhodné zdanění manželů. Prostě podporu rodin v dlouhodobé perpektivě, ne vyplácnout prachy na desku, který někdo utratí během chvilky za cigára a chlast. :think: … Nevím, jen tak přemýšlím, hlavně se do mě nepusťte, jsem citlivá. :mrgreen: :oops:

Příspěvek upraven 12.04.11 v 19:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
12.4.11 19:40

mně nejde do hlavy,proč by měl stát přispívat na výbavu? :think: to by pak mohl taky přispívat na první botičky, pak na nástup do školky,školy,a při vychození ZŠ dát prémie ne?

• Citovat
  • Upravit
1712
12.4.11 19:44
sophinka píše:
mně nejde do hlavy,proč by měl stát přispívat na výbavu? :think: to by pak mohl taky přispívat na první botičky, pak na nástup do školky,školy,a při vychození ZŠ dát prémie ne?

Asi proto, že je to další (snad) budoucí pracující člověk, co bude odvádět daně.
Mně by ani nešlo o porodné, já bych spíš ocenila větší podporu pro rodiny s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí