Vrátí zpětně porodné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
24.3.11 11:49
Michaelakkk píše:
jestli si se v nějakém mém názoru našla za to já fakt nemůžu :-)
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
24.3.11 11:58
Michaelakkk píše:
monikalysa píše:
Vidíš, ale druhý kritizuješ a jsi jen hnusnej rozmazlenej sobec!!!!!!
Podle čeho tak soudíš, že jsem rozmazlenej sobec? proto že říkám, že se mi líbí jak stát vyřešil porodný? Nebo proto, že jsem si porodný vzala? Mimochodem bych na něj měla nárok tak jako tak… nebo proto že si žiju u rodičů nemusim platit velkej nájem a hypotéku jako ty? myslíš, že jsem z toho nadšená? jsi fakt ubohá… :mavam:

Tak klídek, nenervuj se je to jen pitomá internetová diskuse- tvoje slova, když jsi v jiném tématu pohřbívala miminko, ty si facku zpět zasloužíš a to, že ti umřel chlap tě nijak nepovyšuje! Ale jiné kritizuješ, ale nejsi v ničem lepší, v ničem… A to, že zde napadáš matky, co chtějí porodné a sama jsis ho vzala- je ubohost. Jé sorry, já zapoměla, vždyť ty jsi chudinka vdova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.11 12:02

Vracet se to pokud vím nemá - ústavní soud sice shledal, že je byl zákon neplatným způsobem přijat, ale dal na nápravu čas do konce roku 2011 (tj. na to, aby to schválili znovu). Do té doby to platí. Pokud by to neprošlo, od roku 2012 se přechází ke stavu před úpravou, čili porodné se vyplácí. Ale za rok 2011 by se zpětně nevyplácelo, takže jak to tak vidím, tak mám smůlu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
24.3.11 12:05
monikalysa píše:
Michaelakkk píše:
monikalysa píše:
Vidíš, ale druhý kritizuješ a jsi jen hnusnej rozmazlenej sobec!!!!!!
Podle čeho tak soudíš, že jsem rozmazlenej sobec? proto že říkám, že se mi líbí jak stát vyřešil porodný? Nebo proto, že jsem si porodný vzala? Mimochodem bych na něj měla nárok tak jako tak… nebo proto že si žiju u rodičů nemusim platit velkej nájem a hypotéku jako ty? myslíš, že jsem z toho nadšená? jsi fakt ubohá… :mavam:
Tak klídek, nenervuj se je to jen pitomá internetová diskuse- tvoje slova, když jsi v jiném tématu pohřbívala miminko, ty si facku zpět zasloužíš a to, že ti umřel chlap tě nijak nepovyšuje! Ale jiné kritizuješ, ale nejsi v ničem lepší, v ničem… A to, že zde napadáš matky, co chtějí porodné a sama jsis ho vzala- je ubohost. Jé sorry, já zapoměla, vždyť ty jsi chudinka vdova…

Já ty matky nenapadám :) jestli si se mnou chtěl vyřešit jenom tohle mohla si mi napsat SZ… Nenervuju se, jen mi připomínáš, že mi přítel zemřel docela ubohým způsobem… Jaký miminko jsem pohřbívala? Takhle bych to nikdy neřekla a ze smrti si srandu nikdy nedělám…

• Citovat
  • Upravit
1280
24.3.11 12:11
Romanetka píše:
S rodičovským příspěvkem jsme opravdu skoro výjimka, ale v zemích, kde tak dlouhý příspěvek není, zase fungují firemní školky, zaměstnávání na poloviční úvazky, jesle… To u nás si o tom můžeme zatím nechat jen zdát, o nějaké toleranci a vycházení vstříc matkám s malými dětmi :cry:

mluvíš mi přímo z duše :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
24.3.11 12:23
Michaelakkk píše:
Kamčo… tak už asi vím proč mám na hypotéky blbej názor, protože jak jste holky psali, lidi se předcenují, neumí v tom chodit, a nedokážou si domyslet vše do budoucna…

Ne s každým tvým názorem souhlasim , ale s tím to ano .
Vidim to sama u u bráchy, ty si s manželkou vzali hypotéku když jim bylo 25 let , dokonce se kůli té hypotéce i vzali , co se týče splácení té hypotéky jakžtakž výjdou, ale jediné co si opravdu oba nepřejí a to jen z toho důvodu že by na to už neměli je dítě , hypotéku mají na nákých 30 let a to už asi těžko za 30 let budou mí čas, chuť a náladu se starat prtouska, takže nechápu jak se někdo takhle zadluží a předem nedomýšlí do budoucna …
To já teda radši budu bydlet v pronájmu , s jednou menší půjčkou co jsem si brala na vybavení a budu si užívat rodičovských povinností .Neříkám že u každého je to takto , je spousta rodin co zvládá platit hypotéku a ještě zabezpečit rodinu, ale já vím že já ne .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
24.3.11 12:24
Oluscha píše:
Romanetka píše:
S rodičovským příspěvkem jsme opravdu skoro výjimka, ale v zemích, kde tak dlouhý příspěvek není, zase fungují firemní školky, zaměstnávání na poloviční úvazky, jesle… To u nás si o tom můžeme zatím nechat jen zdát, o nějaké toleranci a vycházení vstříc matkám s malými dětmi :cry:
mluvíš mi přímo z duše :wink:

Jo holky naprostá pravda,když si jen vemu vzpomenu kolik jsem oběhala školek aby mi vzali Kubíka a já mohla nastoupit do práce,samo že jsem nesehnala nic a ani přímo v místě bydliště,u nás naštěstí pomohlo město kde jsem se zaregistrovala a školu mi časem přidělili,sice daleko ale diky za ní.Situace jak tak nějak všude podobná,ale pokud člověk nemá dost financí na soukromou školku či hlídání tak doma zůstat musí,já si ale nestěžuju,mě se doma líbilo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
24.3.11 12:36

Mi povídej, já jsem si brala mateřskou na dva roky ještě v době kdy jsme byli rodina , počítala jsem s tim že si nějak finančně výjdeme a budeme si moct dovolit zaplatit soukromou školku , nebo chůvu …
Nicméně s otcem meho klučíka jsme se rozešly , já byla sama s prckem, ted v lednu mi skončil 2 letý rodičák a mě nezbylo nic jiného než prostě zůstat na pracáku. ,poněvadž nemám kluka fakt kam dát a a ni nemám peníze i kdybych chodila do práce tak můj plat by nebyl tak vysoky abys si mohla dovilit zaroven nekomu platit za hlídaní a zároven ještě mít peníze pro nás na vyžiti .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
24.3.11 12:39

Hele já myslim že u nás v Liberci jsou jedny jesle,berou od dvou let,švára tam měl chvilku kluka,tušim platili kolem 4-5tis,ale nechci kecat. Jako jo je to dost ale zase ne tolik jako v soukromý školce,nezkoušela jsi to tam?Třeba by bylo místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
24.3.11 12:43

Mišáčku no nepovídej ? tohle já vůbec nevím :dance:
to by mě úplně zachránilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
24.3.11 12:44

ano jsem nevěděla že jsi z liberce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
24.3.11 12:45

Myslim že je to v Hanychově,ale optám se ti pořadně a napišu ti sz tak o vikendu jo?Jsou to teda jediny jesle na Liberec ale někdy se třeba uvolnit misto může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
24.3.11 12:46
Oluscha píše:
ano jsem nevěděla že jsi z liberce :wink:

Tak to já o tobě jo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
24.3.11 12:49

Hm, pěkně ostrá diskuze. Já jen k tomu financování bydlení, připadá mi, že ty, co tady pořád předhazují bydlení v podnájmu, pronájmu neví jaké ceny se za pronajatý byt platí a že se téměř shodují s měsíčníma splátkama hypotéky, samozřejmě záleží na výši ůvěru. A co je asi lepší? Dávat stejnou částku do cizího bytu a až mi pronájem skončí, tak nebudu mít nic, jen všechny prachy v čudu, a nebo do hypotéky kde se každou platbou blížím k vlastnímu bydlení, které mi zůztane a které budou moc moje děti zdědit? Tak se na to dívám já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
24.3.11 12:50
Mišáček píše:
Myslim že je to v Hanychově,ale optám se ti pořadně a napišu ti sz tak o vikendu jo?Jsou to teda jediny jesle na Liberec ale někdy se třeba uvolnit misto může.

to by jsi byla zlatá :huban:

No jo já jsem sem ted nějakou dobu nechodila, tak jsem úplně ztratila přehled o tom kdo odkad je atd . :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí