Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem ráda, že je to u nás tak jak to zatím je, myslím si, že ty tři první tři roky co strávím s prckem doma jsou nejvíc v životě matky…
MarketaJ píše:nikitanikita píše:No nejde o placení hypotéky jako takové, ale o tyu výslednou částku. Přece nikdo neříká, že si člověk prostě musí koupit byt za pět milionů, když na něj nemá. Koupím si takový, jaký si můžu dovolit a ne se na 30 let zadlužit 15 tisíc měsíčně a pak brečet, že už mu na nic nezbyde.Michaelakkk píše:CHYBA ZE NEKDO PLATI HYPOTEKU?SLUSNY TO NAZORRomanetka píše:No ono každý jsme jiný že, nemůže se nikdy nic hodit všem… Každý má nastavený nějaký životní standard, někdo umí šetřit někdo ne.. někdo furt shání peníze protože platí velkou hypotéku, ale to je jejich chyba, nebo splácí dluhy taky si za to může člověk sám… A pro ty co porodné nepotřebují to nevím kdo je, protože když se dáváMichaelakkk píše:Já myslím, že v jakékoliv oblasti je těžké stanovit nějakou hranici a těch 17 tis nebo kolik je max.příjem rodiny pro porodné, může být pro někoho luxusní částka na měsíční vyžití a pro někoho částka z které nejsou schopni ani nic ušetřit…a pak by se jim třeba to porodné hodilo, alespon na porizeni vybavicky pro mimco. souhlasim, že další děti už jsou jednoznačně méně náročné na výbavu a u druhého a dalšího dítěte porodné jaksi ztrácí smysl. Bud peníze mam a koupim si vse nove, nebo je nemam, necham si veci po prvnim a porodne mi stejne nepomuze…
jen mi přijde logické dostávat porodné jen na první dítě a těm co mají menší příjmy…
Ale myslim, ze existuje spousta lidi, kterym by se hodilo porodne a tak tak na nej nedosahnou a pak jsou i lide, kteri ho nepotrebuji vubec a stejne ho dostanou…tak potřebují všichni že
Porodné na první dítě! to je dobře udělané, jednou se žena rozhodne mít dítě stát jí při tom prvním pomůže a další děti už si musí obstarat, protože ví co vše to obnáší schová si věci… To je nekonečná diskuse..
kdyz nekdo ma na to platit 15tis hypoteku není na tom spatne jelikoz by nikdy tak vysoke splatky nedostal…tot muj nazor… ja nebudu platit pronajem kdyz si muzu platit vlastni…
Michaelakkk píše:nikitanikita píše:v jaký situaci?Michaelakkk píše:protoze si asi nikdy nebyla v te situaci..bud rada…Jaaniinaa píše:
Michaelakkk koukám že jsi z Prahy, já původem taky,ale protože tam nebylo na bydlení odstěhovali jsme se za prahu. Ale spíš mě udivuje, že máš takovýhle názor na nájmy, když víš jak to v Praze s nájmem je!!!!!!!!NO s nájmem v praze je to stejné jako v Liberci… kde jsem bydlela 4 roky… třeba v ústě je to přijatelnější, ale zase je tam horší ovzduší… Já prostě nejsem zastáncem hypoték no..... tak mě za to sežerte…
Příspěvek upraven 23.03.11 v 18:33
v situaci ze nemas kde bydlet a musis si vzit hypoteku…nebo jak rikas ty ..podnajem
Michaelakkk píše:
To ano, ale přece jenom s hypotékou si myslím, že máš větší režii a zaplatíš o x tisíc víc než si ve skutečnosti půjčíš…/Tak na hypotéce zaplatíš o statisíce víc než si půjčíš, ale v nájmu ty peníze každý měsíc dáváš někomu cizímu, takže třeba po těch 15 letech, místo půjčeného milionu, zaplatíš milion a půl, ale máš svoje bydlení, ale v nájmu za těch 15 let prostě jen milion"vyhodíš"
Romanetka píše:
Já jsem ráda, že je to u nás tak jak to zatím je, myslím si, že ty tři první tři roky co strávím s prckem doma jsou nejvíc v životě matky…
krásně napsané ě ještě ocenuju že už se mi to tady nemnoží ve velkym a už se ani tak neplní děcáky když se rodí zadarmo ![]()
Míšo já kdybych mohla bydlet u maminky tak si taky hypošku neberu,
Vzala sem si 3 miliony na velmi krátkou dobu a přeplatila sem cca 300000.Kdybych měla počkat než ty 3 našetříme,tak probydlim víc za nájem ![]()
nikitanikita píše:MarketaJ píše:kdyz nekdo ma na to platit 15tis hypoteku není na tom spatne jelikoz by nikdy tak vysoke splatky nedostal…tot muj nazor… ja nebudu platit pronajem kdyz si muzu platit vlastni…nikitanikita píše:No nejde o placení hypotéky jako takové, ale o tyu výslednou částku. Přece nikdo neříká, že si člověk prostě musí koupit byt za pět milionů, když na něj nemá. Koupím si takový, jaký si můžu dovolit a ne se na 30 let zadlužit 15 tisíc měsíčně a pak brečet, že už mu na nic nezbyde.Michaelakkk píše:CHYBA ZE NEKDO PLATI HYPOTEKU?SLUSNY TO NAZORRomanetka píše:No ono každý jsme jiný že, nemůže se nikdy nic hodit všem… Každý má nastavený nějaký životní standard, někdo umí šetřit někdo ne.. někdo furt shání peníze protože platí velkou hypotéku, ale to je jejich chyba, nebo splácí dluhy taky si za to může člověk sám… A pro ty co porodné nepotřebují to nevím kdo je, protože když se dáváMichaelakkk píše:Já myslím, že v jakékoliv oblasti je těžké stanovit nějakou hranici a těch 17 tis nebo kolik je max.příjem rodiny pro porodné, může být pro někoho luxusní částka na měsíční vyžití a pro někoho částka z které nejsou schopni ani nic ušetřit…a pak by se jim třeba to porodné hodilo, alespon na porizeni vybavicky pro mimco. souhlasim, že další děti už jsou jednoznačně méně náročné na výbavu a u druhého a dalšího dítěte porodné jaksi ztrácí smysl. Bud peníze mam a koupim si vse nove, nebo je nemam, necham si veci po prvnim a porodne mi stejne nepomuze…
jen mi přijde logické dostávat porodné jen na první dítě a těm co mají menší příjmy…
Ale myslim, ze existuje spousta lidi, kterym by se hodilo porodne a tak tak na nej nedosahnou a pak jsou i lide, kteri ho nepotrebuji vubec a stejne ho dostanou…tak potřebují všichni že
Porodné na první dítě! to je dobře udělané, jednou se žena rozhodne mít dítě stát jí při tom prvním pomůže a další děti už si musí obstarat, protože ví co vše to obnáší schová si věci… To je nekonečná diskuse..
Ono na to i má, jenomže se může stát cokoliv, přijde o práci nebo onemocní a kdo to bude platit. Je to obrovskej závazek do budoucna a pokud někdo nemá úspory a vezme si 100% hypotéku, tak ta částka je hodně velká a je to potřeba si to dobře rozmyslet, protože pokud už teď někdo žije na doraz a peníze mu moc nezbývají, tak když mu stát začne dávat míň, tak mu to najednou nevyjde. A neříkám, že má někdo platit nájem ve výši hypotéky. Ale člověk si musí dobře spočítat jakou nemovitost si koupí, občas se lidi hodně preceňují. Proč si myslíte, že je teď v nabídce tolik bytů z nesplacených hypoték ?
MarketaJ píše:nikitanikita píše:Ono na to i má, jenomže se může stát cokoliv, přijde o práci nebo onemocní a kdo to bude platit. Je to obrovskej závazek do budoucna a pokud někdo nemá úspory a vezme si 100% hypotéku, tak ta částka je hodně velká a je to potřeba si to dobře rozmyslet, protože pokud už teď někdo žije na doraz a peníze mu moc nezbývají, tak když mu stát začne dávat míň, tak mu to najednou nevyjde. A neříkám, že má někdo platit nájem ve výši hypotéky. Ale člověk si musí dobře spočítat jakou nemovitost si koupí, občas se lidi hodně preceňují. Proč si myslíte, že je teď v nabídce tolik bytů z nesplacených hypoték ?MarketaJ píše:kdyz nekdo ma na to platit 15tis hypoteku není na tom spatne jelikoz by nikdy tak vysoke splatky nedostal…tot muj nazor… ja nebudu platit pronajem kdyz si muzu platit vlastni…nikitanikita píše:No nejde o placení hypotéky jako takové, ale o tyu výslednou částku. Přece nikdo neříká, že si člověk prostě musí koupit byt za pět milionů, když na něj nemá. Koupím si takový, jaký si můžu dovolit a ne se na 30 let zadlužit 15 tisíc měsíčně a pak brečet, že už mu na nic nezbyde.Michaelakkk píše:CHYBA ZE NEKDO PLATI HYPOTEKU?SLUSNY TO NAZORRomanetka píše:No ono každý jsme jiný že, nemůže se nikdy nic hodit všem… Každý má nastavený nějaký životní standard, někdo umí šetřit někdo ne.. někdo furt shání peníze protože platí velkou hypotéku, ale to je jejich chyba, nebo splácí dluhy taky si za to může člověk sám… A pro ty co porodné nepotřebují to nevím kdo je, protože když se dáváMichaelakkk píše:Já myslím, že v jakékoliv oblasti je těžké stanovit nějakou hranici a těch 17 tis nebo kolik je max.příjem rodiny pro porodné, může být pro někoho luxusní částka na měsíční vyžití a pro někoho částka z které nejsou schopni ani nic ušetřit…a pak by se jim třeba to porodné hodilo, alespon na porizeni vybavicky pro mimco. souhlasim, že další děti už jsou jednoznačně méně náročné na výbavu a u druhého a dalšího dítěte porodné jaksi ztrácí smysl. Bud peníze mam a koupim si vse nove, nebo je nemam, necham si veci po prvnim a porodne mi stejne nepomuze…
souhlasím.Taky bych do 100% hypošky nikdy nešla.Vzala sem si pouza na 40% a to proto že vim že mám majetek který časem prodám a splatim
Nevim asi jsem tím ovlivněná rodinou a okolím… v naší rodině nemá hypotéku nikdo… pořád lepší si půjčit a šetřit stavět si sám… nevim asi to mám jinak hozený tak sorry…
Kamčo… tak už asi vím proč mám na hypotéky blbej názor, protože jak jste holky psali, lidi se předcenují, neumí v tom chodit, a nedokážou si domyslet vše do budoucna…
já na hypotéce teda nevidím nic špatnýho, platím ji ve výši tržního nájemnýho a někde prostě bydlet musím, zadarmo nebo levně to nebude nikdy, takže proč si radši neinvestovat ty peníze do bytu, kterej jednou bude můj než to dávat jako nájemný někomu jinýmu? A kdybych na to někdy neměla? Tak je to přece úplně stejná situace jako s nájemným, ne?
a abych se vrátila k tématu
souhlasila bych s porodným max. na první dítě, aby se toho nedalo zneužívat a cpát další peníze z mých dost velkých daní občanům, kteří nechtějí pracovat
MarketaJ píše:nikitanikita píše:No nejde o placení hypotéky jako takové, ale o tyu výslednou částku. Přece nikdo neříká, že si člověk prostě musí koupit byt za pět milionů, když na něj nemá. Koupím si takový, jaký si můžu dovolit a ne se na 30 let zadlužit 15 tisíc měsíčně a pak brečet, že už mu na nic nezbyde.Michaelakkk píše:CHYBA ZE NEKDO PLATI HYPOTEKU?SLUSNY TO NAZORRomanetka píše:No ono každý jsme jiný že, nemůže se nikdy nic hodit všem… Každý má nastavený nějaký životní standard, někdo umí šetřit někdo ne.. někdo furt shání peníze protože platí velkou hypotéku, ale to je jejich chyba, nebo splácí dluhy taky si za to může člověk sám… A pro ty co porodné nepotřebují to nevím kdo je, protože když se dáváMichaelakkk píše:Já myslím, že v jakékoliv oblasti je těžké stanovit nějakou hranici a těch 17 tis nebo kolik je max.příjem rodiny pro porodné, může být pro někoho luxusní částka na měsíční vyžití a pro někoho částka z které nejsou schopni ani nic ušetřit…a pak by se jim třeba to porodné hodilo, alespon na porizeni vybavicky pro mimco. souhlasim, že další děti už jsou jednoznačně méně náročné na výbavu a u druhého a dalšího dítěte porodné jaksi ztrácí smysl. Bud peníze mam a koupim si vse nove, nebo je nemam, necham si veci po prvnim a porodne mi stejne nepomuze…
Souhlas ![]()
Michaelakkk píše:
Nevim asi jsem tím ovlivněná rodinou a okolím… v naší rodině nemá hypotéku nikdo… pořád lepší si půjčit a šetřit stavět si sám… nevim asi to mám jinak hozený tak sorry…
v jaký situaci?