Vrátí zpětně porodné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1180
23.3.11 17:44

nikitanikita: tykání mezi uživatelkami je zde běžná věc. Pokud Vás to tedy tak popuzuje, upozorněte na tento fakt třeba ve svém podpisu, jinak se s tím budete setkávat i nadále. Nicméně, vzhledem k tomuto zvyku, není vhodné se na uživatelky osočovat, nemyslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renca127
23.3.11 17:46

Já bych zrušila porodné úplně.Pokud chci dítě,tak bych na něho měla mít a né čekat,že mi někdo něco dá.

To je múj názor.Dobře na první dítě bych to ještě chápala,ale proč na druhé,třetí…?

• Citovat
  • Upravit
15326
23.3.11 17:46
nikitanikita píše:
to asi ano rikali to v televizi ze byl zakon neplatny a budou ho znova podavat…
kate02 píše:
To mi zase asi něco uniklo :-D

Pokud vím, napadli legislativní proces, ve kterém byl zákon schválen, nikoliv zákon samotný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
23.3.11 17:49
Michaelakkk píše:
jen mi přijde logické dostávat porodné jen na první dítě a těm co mají menší příjmy… :-) jsem rozmazlená dost :mrgreen: ale umím žít s tím co mám takže skoro s ničím… A nemyslím si, že by měl stát dotovat každé narozené dítě nějakým porodným… To je prostě můj názor :-)

Též můj názor!!! :pankac: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
23.3.11 17:49
Renca127 píše:
To je múj názor.Dobře na první dítě bych to ještě chápala,ale proč na druhé,třetí…?

Proč na druhé, třetí? To by ses divila, jak si to někteří lidé dokáží hezky odůvodnit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
23.3.11 17:50
Michaelakkk píše:
jen mi přijde logické dostávat porodné jen na první dítě a těm co mají menší příjmy… :-)

Já myslím, že v jakékoliv oblasti je těžké stanovit nějakou hranici a těch 17 tis nebo kolik je max.příjem rodiny pro porodné, může být pro někoho luxusní částka na měsíční vyžití a pro někoho částka z které nejsou schopni ani nic ušetřit…a pak by se jim třeba to porodné hodilo, alespon na porizeni vybavicky pro mimco. souhlasim, že další děti už jsou jednoznačně méně náročné na výbavu a u druhého a dalšího dítěte porodné jaksi ztrácí smysl. Bud peníze mam a koupim si vse nove, nebo je nemam, necham si veci po prvnim a porodne mi stejne nepomuze…
Ale myslim, ze existuje spousta lidi, kterym by se hodilo porodne a tak tak na nej nedosahnou a pak jsou i lide, kteri ho nepotrebuji vubec a stejne ho dostanou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renca127
23.3.11 17:50
Cappy píše:
Renca127 píše:
Proč na druhé, třetí? To by ses divila, jak si to někteří lidé dokáží hezky odůvodnit :lol:

věřím :-)

• Citovat
  • Upravit
780
23.3.11 17:53
makina píše:
nikitanikita píše:
kate02 píše:
Pokud vím, napadli legislativní proces, ve kterém byl zákon schválen, nikoliv zákon samotný.

JÁ PRAVE NEVIM JAK TO MYSLELI PROTO JSEM ZALOZILA DISKUZI ABYCH SE DOZVEDELA VIC…A HNED JSEM SPATNA ZE CHCI PORODNE A VETSINOU U TECH CO DETI MAJI UZ DRIV A O DOBROVOLNE PORODNE SI ZAZADALI URCITE BLESKOVE…ALE TO JE FUK NEBUDU SE HADAT NESTOJI MI TO ZA TO 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
23.3.11 17:54
Romanetka píše:
Michaelakkk píše:
jen mi přijde logické dostávat porodné jen na první dítě a těm co mají menší příjmy… :-)
Já myslím, že v jakékoliv oblasti je těžké stanovit nějakou hranici a těch 17 tis nebo kolik je max.příjem rodiny pro porodné, může být pro někoho luxusní částka na měsíční vyžití a pro někoho částka z které nejsou schopni ani nic ušetřit…a pak by se jim třeba to porodné hodilo, alespon na porizeni vybavicky pro mimco. souhlasim, že další děti už jsou jednoznačně méně náročné na výbavu a u druhého a dalšího dítěte porodné jaksi ztrácí smysl. Bud peníze mam a koupim si vse nove, nebo je nemam, necham si veci po prvnim a porodne mi stejne nepomuze…
Ale myslim, ze existuje spousta lidi, kterym by se hodilo porodne a tak tak na nej nedosahnou a pak jsou i lide, kteri ho nepotrebuji vubec a stejne ho dostanou…

No ono každý jsme jiný že, nemůže se nikdy nic hodit všem… Každý má nastavený nějaký životní standard, někdo umí šetřit někdo ne.. někdo furt shání peníze protože platí velkou hypotéku, ale to je jejich chyba, nebo splácí dluhy taky si za to může člověk sám… A pro ty co porodné nepotřebují to nevím kdo je, protože když se dává :mrgreen: tak potřebují všichni že :mrgreen: Porodné na první dítě! to je dobře udělané, jednou se žena rozhodne mít dítě stát jí při tom prvním pomůže a další děti už si musí obstarat, protože ví co vše to obnáší schová si věci… To je nekonečná diskuse.. :-)

• Citovat
  • Upravit
780
23.3.11 17:57
Michaelakkk píše:
Romanetka píše:
Michaelakkk píše:
No ono každý jsme jiný že, nemůže se nikdy nic hodit všem… Každý má nastavený nějaký životní standard, někdo umí šetřit někdo ne.. někdo furt shání peníze protože platí velkou hypotéku, ale to je jejich chyba, nebo splácí dluhy taky si za to může člověk sám… A pro ty co porodné nepotřebují to nevím kdo je, protože když se dává :mrgreen: tak potřebují všichni že :mrgreen: Porodné na první dítě! to je dobře udělané, jednou se žena rozhodne mít dítě stát jí při tom prvním pomůže a další děti už si musí obstarat, protože ví co vše to obnáší schová si věci… To je nekonečná diskuse.. :-)

CHYBA ZE NEKDO PLATI HYPOTEKU?SLUSNY TO NAZOR :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
23.3.11 17:57

Ja mela porodne na vsechny deti a nebudu rikat, ze to nebylo prijemne. Bylo a hodne- dohromady to dalo temer 40 tisic

Myslim si ze by b ylo spravedlive ponechat porodne vsem matkam na prvni dite, a pak nic- to s tim omezenim je postavene na hlavu, proste bych to videla jako financni investici od statu n aporizeni vybavicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
23.3.11 17:59

Jeste prosim uzivatelku Nikitunikitu:

Vypni si Caps lock- v diskuzich se pouziva jen na kriceni- vypada to ze tady na nas kricis.

Dekuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
23.3.11 18:00
nikitanikita píše:
Michaelakkk píše:
Romanetka píše:
Michaelakkk píše:
No ono každý jsme jiný že, nemůže se nikdy nic hodit všem… Každý má nastavený nějaký životní standard, někdo umí šetřit někdo ne.. někdo furt shání peníze protože platí velkou hypotéku, ale to je jejich chyba, nebo splácí dluhy taky si za to může člověk sám… A pro ty co porodné nepotřebují to nevím kdo je, protože když se dává :mrgreen: tak potřebují všichni že :mrgreen: Porodné na první dítě! to je dobře udělané, jednou se žena rozhodne mít dítě stát jí při tom prvním pomůže a další děti už si musí obstarat, protože ví co vše to obnáší schová si věci… To je nekonečná diskuse.. :-)
CHYBA ZE NEKDO PLATI HYPOTEKU?SLUSNY TO NAZOR :lol:

No není to chyba, ale ten člověk ví do čeho jde, ví kolik bude muset splácet půlku života musí s tím prostě počítat… Do hypotéky nikdy nikoho nikdo nenutil nebo ano? Vždy je to jen o rozhodnutí, bud na to mám nebo na to nemám :-)

• Citovat
  • Upravit
1319
23.3.11 18:02

Michaelakkk; Těmi, co nepotřebují, myslím takové případy, že se různě mění trvalé pobyty, oficiálně žijou ženy samy a otce dítěte v podstatě ani neznají nebo jim přispívá stokorunou - nadneseně- a přitom žijí spolu ze dvou platů a tak…jen kvůli nároku na sociální dávky.
Jinak s tebou souhlasím, vím, že nikdy nebude nic nastaveno tak, aby to bylo spravedlivé a uspokojivé pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
23.3.11 18:02
nikitanikita píše:
makina píše:
nikitanikita píše:
kate02 píše:
JÁ PRAVE NEVIM JAK TO MYSLELI PROTO JSEM ZALOZILA DISKUZI ABYCH SE DOZVEDELA VIC…A HNED JSEM SPATNA ZE CHCI PORODNE A VETSINOU U TECH CO DETI MAJI UZ DRIV A O DOBROVOLNE PORODNE SI ZAZADALI URCITE BLESKOVE…ALE TO JE FUK NEBUDU SE HADAT NESTOJI MI TO ZA TO 8-)

Když s tebou někdo nesouhlasíš, nemusíš se hned rozčilovat a říkat, že ti to za to nestojí. Tj diskuse 8-) .

Mmch, podle mě je to taky blbě postavený. Porodné mají dostat ti, co mají příjem, protože si logicky platí daně, ne ti, kteří nepracují, jsou pod určitým koeficientem minima a jen si s nataženou rukou chodí pro dávky :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí