Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Michaelakkk koukám že jsi z Prahy, já původem taky,ale protože tam nebylo na bydlení odstěhovali jsme se za prahu. Ale spíš mě udivuje, že máš takovýhle názor na nájmy, když víš jak to v Praze s nájmem je!!!!!!!!
Michaelakkk píše:
jen mi přijde logické dostávat porodné jen na první dítě a těm co mají menší příjmy…jsem rozmazlená dost
ale umím žít s tím co mám takže skoro s ničím… A nemyslím si, že by měl stát dotovat každé narozené dítě nějakým porodným… To je prostě můj názor
mikky píše:
Ono to není myšleno že je to odměna za to že ženská porodila ale jako podpora na výbavu novorozencea mimochodem to není pouze specialita čr ale vyplácí se i jinde
To je pravda, že i ostatní evropské státy vyplácí porodné.
A v některých zemích je to vcelku slušná částka.
Existuje ale samozřejmě i druhá stránka mince - o tak dlouhé podpoře (proplacené rodičovské dovolené) si můžou nechat tamější matky jen zdát.
S rodičovským příspěvkem jsme opravdu skoro výjimka, ale v zemích, kde tak dlouhý příspěvek není, zase fungují firemní školky, zaměstnávání na poloviční úvazky, jesle… To u nás si o tom můžeme zatím nechat jen zdát, o nějaké toleranci a vycházení vstříc matkám s malými dětmi ![]()
nema cenu srovnavat ostatni staty ale jde o to ce je v CR..kdyz ostatni skoci skocime taky? ![]()
Cappy píše:mikky píše:To je pravda, že i ostatní evropské státy vyplácí porodné.
Ono to není myšleno že je to odměna za to že ženská porodila ale jako podpora na výbavu novorozencea mimochodem to není pouze specialita čr ale vyplácí se i jinde
Existuje ale samozřejmě i druhá stránka mince - o tak dlouhé podpoře (proplacené rodičovské dovolené) si můžou nechat tamější matky jen zdát.
Jo já si můžu nechat zdát o tříletém rodičáku. Mateřskou mám jen rok a za ten rok mi bude vyplaceno víc než tady za roky tři nebo čtyři ![]()
Jaaniinaa píše:
Michaelakkk koukám že jsi z Prahy, já původem taky,ale protože tam nebylo na bydlení odstěhovali jsme se za prahu. Ale spíš mě udivuje, že máš takovýhle názor na nájmy, když víš jak to v Praze s nájmem je!!!!!!!!
NO s nájmem v praze je to stejné jako v Liberci… kde jsem bydlela 4 roky… třeba v ústě je to přijatelnější, ale zase je tam horší ovzduší… Já prostě nejsem zastáncem hypoték no..... tak mě za to sežerte… ![]()
Příspěvek upraven 23.03.11 v 18:33
Romanetka píše:
S rodičovským příspěvkem jsme opravdu skoro výjimka, ale v zemích, kde tak dlouhý příspěvek není, zase fungují firemní školky, zaměstnávání na poloviční úvazky, jesle… To u nás si o tom můžeme zatím nechat jen zdát, o nějaké toleranci a vycházení vstříc matkám s malými dětmi
To máš bohužel pravdu, protože o to vlastně ani nikdo pořádně nestojí.
U nás se bouří pro peníze a ne pro možnost pracovat.
Ale třeba budeme mít taky jednou dobře našlápnuto, ministr Drábek to má v plánu
Romanetka píše:
S rodičovským příspěvkem jsme opravdu skoro výjimka, ale v zemích, kde tak dlouhý příspěvek není, zase fungují firemní školky, zaměstnávání na poloviční úvazky, jesle… To u nás si o tom můžeme zatím nechat jen zdát, o nějaké toleranci a vycházení vstříc matkám s malými dětmi
To máš pravdu a všude je něco, ale třeba kamarádka žije ve svýcarsku a mateřskou má jenom asi 2 měsíce a pak se starej jak chceš!! To radši budu dostávat 7tis. budu doma 3 roky,ale budu doma s dítětem a vychovám si ho já a ne nějaká chuva, jesle, atd…
nikitanikita píše:
TO RIKAJI VZDY TY CO TO DOSTALI…
Michaelakkk píše:
Já mysslím, že tak jak je to nastavené ted je to úplně nejlepší! s porodným nic dělat nebudou
Já teda porodné určitě nedostanu .Dítě plánuju do roka,ale souhlasím s Míšou.Trochu mě děsí jak by v čr každý chtěl dostávat vše zadarmo.V jiných zemích porodné nedostávaj,do práce musí jít za 4 měsíce po porodu,tak si nestěžuj ![]()
Michaelakkk píše:Jaaniinaa píše:
Michaelakkk koukám že jsi z Prahy, já původem taky,ale protože tam nebylo na bydlení odstěhovali jsme se za prahu. Ale spíš mě udivuje, že máš takovýhle názor na nájmy, když víš jak to v Praze s nájmem je!!!!!!!!NO s nájmem v praze je to stejné jako v Liberci… kde jsem bydlela 4 roky… třeba v ústě je to přijatelnější, ale zase je tam horší ovzduší… Já prostě nejsem zastáncem hypoték no..... tak mě za to sežerte…
No ale finančně to bohužel vyjde na stejno jako když seš v podnájmu… Já ti samozřejmě neberu,ale radši budu platit do svýho než jinejm, to je celý!!
mikky píše:Cappy píše:Jo já si můžu nechat zdát o tříletém rodičáku. Mateřskou mám jen rok a za ten rok mi bude vyplaceno víc než tady za roky tři nebo čtyřimikky píše:To je pravda, že i ostatní evropské státy vyplácí porodné.
A jak moc je v zemi, kde pobýváš, finančně nákladné živobytí (jídlo, nájmy)?
A smím se ještě zeptat, kdepak momentálně bydlíš?
nikitanikita píše:Michaelakkk píše:CHYBA ZE NEKDO PLATI HYPOTEKU?SLUSNY TO NAZORRomanetka píše:No ono každý jsme jiný že, nemůže se nikdy nic hodit všem… Každý má nastavený nějaký životní standard, někdo umí šetřit někdo ne.. někdo furt shání peníze protože platí velkou hypotéku, ale to je jejich chyba, nebo splácí dluhy taky si za to může člověk sám… A pro ty co porodné nepotřebují to nevím kdo je, protože když se dáváMichaelakkk píše:Já myslím, že v jakékoliv oblasti je těžké stanovit nějakou hranici a těch 17 tis nebo kolik je max.příjem rodiny pro porodné, může být pro někoho luxusní částka na měsíční vyžití a pro někoho částka z které nejsou schopni ani nic ušetřit…a pak by se jim třeba to porodné hodilo, alespon na porizeni vybavicky pro mimco. souhlasim, že další děti už jsou jednoznačně méně náročné na výbavu a u druhého a dalšího dítěte porodné jaksi ztrácí smysl. Bud peníze mam a koupim si vse nove, nebo je nemam, necham si veci po prvnim a porodne mi stejne nepomuze…
jen mi přijde logické dostávat porodné jen na první dítě a těm co mají menší příjmy…
Ale myslim, ze existuje spousta lidi, kterym by se hodilo porodne a tak tak na nej nedosahnou a pak jsou i lide, kteri ho nepotrebuji vubec a stejne ho dostanou…tak potřebují všichni že
Porodné na první dítě! to je dobře udělané, jednou se žena rozhodne mít dítě stát jí při tom prvním pomůže a další děti už si musí obstarat, protože ví co vše to obnáší schová si věci… To je nekonečná diskuse..
No nejde o placení hypotéky jako takové, ale o tyu výslednou částku. Přece nikdo neříká, že si člověk prostě musí koupit byt za pět milionů, když na něj nemá. Koupím si takový, jaký si můžu dovolit a ne se na 30 let zadlužit 15 tisíc měsíčně a pak brečet, že už mu na nic nezbyde. ![]()
Michaelakkk píše:Jaaniinaa píše:
Michaelakkk koukám že jsi z Prahy, já původem taky,ale protože tam nebylo na bydlení odstěhovali jsme se za prahu. Ale spíš mě udivuje, že máš takovýhle názor na nájmy, když víš jak to v Praze s nájmem je!!!!!!!!NO s nájmem v praze je to stejné jako v Liberci… kde jsem bydlela 4 roky… třeba v ústě je to přijatelnější, ale zase je tam horší ovzduší… Já prostě nejsem zastáncem hypoték no..... tak mě za to sežerte…
protoze si asi nikdy nebyla v te situaci..bud rada… ![]()
Jaaniinaa píše:Michaelakkk píše:No ale finančně to bohužel vyjde na stejno jako když seš v podnájmu… Já ti samozřejmě neberu,ale radši budu platit do svýho než jinejm, to je celý!!Jaaniinaa píše:
To ano, ale přece jenom s hypotékou si myslím, že máš větší režii a zaplatíš o x tisíc víc než si ve skutečnosti půjčíš…