Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Handulinka píše:
no tak asi zalezi od skolky. U nas jsem se ptala, protoze Emca od dvou let nespi. Tak mi bylo odseknuto „vsechny deti spej, jsou unaveny, tak spej, neexistuje, ze by nespaly…“, tak to me docela znicilo. V teze skolce sousedky holcicka asi 4 mesice spani bojkotovala a hrozne brecela, tak ji konecne povolili samotny sedet ve vedlejsi mistnosti, teda doufam, ze si mohla aspon hrat nebo malovat…
Co jsem slysela, tak se musi aspon lezet ve vetsi casti skolek, ale leckde se ucitelky venuji v nake jine mistnosti nespicim detem, treba si potichu neco ctou.
Tak jsem rada, ze to jeste nemusim resit, ale zrejme se tomu taky nevyhnem
Joo a kamaradka byla na praxi ve skolce, kde mela za ukol behem poobedoveho spani kontrolovat, aby deti mely zavreny oci a ruce na prikryvce (aby neonanovaly), to je brutalniii :cry
ty mě děsíš, prdítko moje, tohle mu snad nemůžu ani udělat
Tak si to píšu na seznam jako další důležitou věc, co řešit…aby to nebyla vojna. Nevím, jak za ten rok a půl, ale nevěřím, že by se změnil natolik, že by na požádání ležel v posteli jen protož, že TEĎ se spí ![]()
no to vis, to se poptej, jak je to ve vasi skolce, treba to zrovna tam bude v pohode a nebudes to muset hrotit. Ta kamaradka prave rikala, ze to je pro deti hrozny psycho, ale zase to nemusi byt u vsech, nektery muzou najet na spaci rezim bez problemu… No stejne se toho desim hodne ![]()
Náš taky nespí. Učitelky říkaly, že je jediný ve třídě z menších dětí, většinou nespávají až předškoláci. Chvíli leží v posteli, učitelka dětem buď pustí CD s pohádkou nebo čte knížku. Ty, co neusnou, mohou dříve vstávat a jít si hrát. Já s tím souhlasím, potřebuje chvilku klidu. Můj syn vstává okolo půl 7 a od té doby je neustále v pohybu - napřed hygiena, snídaně a hra doma, na půl deváté do školky - máme to dál, buď jedeme autobusem nebo někdy pěšky.Potom svačina, hra ve třídě, pobyt venku na zahradě, oběd, po něm prostě musí následovat odpočinek.
Není to nic, co by se nedalo vydržet. U nás děti ulehají asi o půl jedné a po druhé hodině je už svačinka. Ty, co nespí, mohou za hodinu vstávat. Učitelka říkala, že mají problém spíš s tříleťáky, kteří by spali déle než hodinu a půl. Mají sice nějaké směrnice, teoreticky by mohl být polední spánek delší, ale paradoxně si to nepřáli ani rodiče spavých dětí. Měli by problém potom dostat je včas večer do postele.
tak to je fakt drsný s tím spaním zavřené oči a onanování..to jsem tedy ještě neslyšela.
Tady tedy ve školce vše ok, náš taky když usne, tak okáže spát i 3hodiny..a večer chodíspát později kolem 9, ale ráno by zase spal, takže buzení a oto líp pak zase usíná ve školkce..
takže tady spí děti docela dlouho na jiné školky, právě cca 2,5hodky