Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hele v případě, že tam máte napsanou takovou (pro mě) blbost (kdo to kdy vidět, platit nedoplatek za zhýralýho člověka chodící v zimě v trenkách a v bytě 30°C, že - například…) - a je to tam uvedeno tak jak píšeš, prostě tak jak tak se s nedoplatkem/přeplatkem musíte poprat sami, tak bych jí řekla, že má asi smůlu, protože na to dle smlouvy nemá nárok
Ale jestli je ze zákona nějak daná povinnost vyrovnání, to nevím…
Jelikož jste podepsali smlouvu, kde je jasně stanoveno, že preplatky a nedoplatky se převádí na vás, tak by neměla mít nárok na nic ![]()
Ve smlouvě to máte jasně dané, takže asi tak. Jen bych jí oznámila, že když se zajímá o vyúčtování, které je právně ošetřeno ve smlouvě, tak že v případě doplatku očekávám, že to uhradí ona
Když má zájem o přeplatek, ať se postará i o případný doplatek.
Když to převedla na vás, tak by to v tom vyúčtování mělo být rozdělené a nebo tam musí být uvedeno za jak dlouhou dobu to je. Pokud je to za celý kalendářní rok, tak se to dá rozpočítat. Ale podle mě ona musela dostat vyúčtování při prodeji družstevního podílu a pokud měla přeplatky, tak už by to měla mít dávno vyřízené.
![]()
Příspěvek upraven 26.04.13 v 21:03
Pokud je to tam uvedeno tak jak je, vůbec bych s ní nediskutovala a ještě se jí zeptala, jestli by se takhle zajímala, kdyby tam byl nedopalatek ![]()
Pokud je to ve smlouvě, tak nemá nárok na nic, záleží potom na Tvé libovůli, jestli jí chceš něco dát nebo ne.
BTW neptala ses na to samé už včera nebo kdy tu byla tatáž diskuse?
No, blbost…to nevím…tohle už napsané nám dalo družstvo, já jsem to četla a nic divného mi na tom nepřišlo, takže jsem podepsala…bývalá majitelka to zřejmě nečetla, když se ted strasne diví…no nevím prostě…
@archienka1 píše:
Pokud je to tam uvedeno tak jak je, vůbec bych s ní nediskutovala a ještě se jí zeptala, jestli by se takhle zajímala, kdyby tam byl nedopalatek
to víš, že by se nezajimala, kdyby byl nedoplatek ![]()
Nene, včera jsem tu nic nepsala
moc tu uz nechodim - tak neni cas…omlouvam se, jestli t neco resim, co uz bylo receno…Vyuctovani je sice za cely rok, ale jak uz jsem psala, ve smlouve je, ze prevedla vsechny prava, vcetne naroku na doplatek a nedoplatek…dale je tam napsano, ze tento prevod je uplatny - dostala 795 000,– a jeste se tam pise, ze se zavazujeme, ze v budoucnu nebudeme uplatnovat zadny narok vuci strane druhe..dneska mi tedy vyrazila dech, kdyz jsem ji potkala venku…a kdyz jsem se ji zeptala, jestli by s etak hlasila i k nedoplatku, tak mlcela.. ![]()
@Anonymní píše:
No, blbost…to nevím…tohle už napsané nám dalo družstvo, já jsem to četla a nic divného mi na tom nepřišlo, takže jsem podepsala…bývalá majitelka to zřejmě nečetla, když se ted strasne diví…no nevím prostě…
Nárok nemá… Já o tom právě nidy neslyšela, proto mi to přijde jako blbost, i když se stěhuje člověk z nájmu a má energie na sebe, tak se píše počátek a konec a podle toho se dělá vyúčtování, co je jednou ročně a buď si to doplatí nebo mu vrací. Proto se divím, nikdy jsem neslyšela o tom, že by novej nájemce měl doplácet za odebrané služby býv. nájemníka
Ale pokud to tam takhle je, tak má prostě smůlu… To bych jí normálně řekla a ještě bych se zeptala, jestli by se takhle zajímala i o nedoplatek - jak psala @archienka1
Pokud máte ve smlouvě jasně psáno že se převádí právo na poplatky a nedoplatky tak bych původní majitelce nevrátila nic. Určitě by se o nedoplatek tolik nehlácila. Ale je to teda dost nebvyklé. Já kupovala dům, prodávala byty a všude ve smlouvě mám pravý opak, že nedoplatky a přeplatky za období do předání bytu patří nám (jako prodávajícím)
Ono - plyn a elektřinu samozřejmě máme ošéfované jinak, tam se hlásil konečný stav na elektrárnách a plynárnách a každý si zaplatíme, co si spotřebujeme, ale mě přišlo výučtování za vodu a teplo - což není za člověka, ale za bytovou jednotku, takže pokud se převedou družstevní práva, tak i tato práva…no…bude to zajimave, protoze pani bydli jenom o dva vchody dal
jak uz jsem psala - o nedoplatek by se asi nehlasila, kdyz jsem se ji na to ptala, tak mlcela
@Anonymní píše:
Ono - plyn a elektřinu samozřejmě máme ošéfované jinak, tam se hlásil konečný stav na elektrárnách a plynárnách a každý si zaplatíme, co si spotřebujeme, ale mě přišlo výučtování za vodu a teplo - což není za člověka, ale za bytovou jednotku, takže pokud se převedou družstevní práva, tak i tato práva…no…bude to zajimave, protoze pani bydli jenom o dva vchody daljak uz jsem psala - o nedoplatek by se asi nehlasila, kdyz jsem se ji na to ptala, tak mlcela
A topí se tam prosím čím??? Když konečný stav na elektrárně a plynárně se hlásil??? Tam je na tuhý paliva nebo co?? ![]()
@Anonymní píše:
Ono - plyn a elektřinu samozřejmě máme ošéfované jinak, tam se hlásil konečný stav na elektrárnách a plynárnách a každý si zaplatíme, co si spotřebujeme, ale mě přišlo výučtování za vodu a teplo - což není za člověka, ale za bytovou jednotku, takže pokud se převedou družstevní práva, tak i tato práva…no…bude to zajimave, protoze pani bydli jenom o dva vchody daljak uz jsem psala - o nedoplatek by se asi nehlasila, kdyz jsem se ji na to ptala, tak mlcela
A topí se tam prosím čím??? Když konečný stav na elektrárně a plynárně se hlásil??? Tam je na tuhý paliva nebo co?? ![]()
Ahojte, chtěla bych se Vás zeptat - v říjnu jsem koupili družstevní byt, od listopadu máme klíče. Při přepisu bytu jsme podepsali také dohodu o převodu členských práv a povinností, kde se mimo jiné uvádí, že převodce na nás jako nabyvatele převádí také právo na všechny doplatky a přeplatky za služby spojené s provozem bytu a na doplatky a přeplatky za teplo. Tím jsem myslela, že je to vyřešené. Ovšem před pár dny přišlo vyúčtování s přeplatkem. Bývalá majitelka se samozřejmě hned ozvala s tím, že chce vědět částku a že až příjdou peníze, tak jí je máme dát…Tak ted teda nevím, jak se zachovat. Jak jste to měli vy? Děkuji a omlouvám se za anonym, ale nechci, aby někdo věděl, že to zde řeším.