Vrozená katarakta neboli šedý zákal ve 2 letech

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Daja34
2.6.12 17:54

Kolikátého budete hospitalizovaný já s malou 11.6. a 12.6. jí budou uspávat a uvidí se jestli jí budou operovat nebo ne. Když budou je tam šance, že hůř ale na očko uvidí, když ne tak neuvidí. Trochu nám to pan doktor vysvětlil a taky jsem si toho hodně přečetla. Oni vlastně z toho očíčka vysajou tu zkalenou čočku a naimplantují čočku funkční, poté budeš pravděpodobně zdravé očko několikrát denně zalepovat aby si malej to operované cvičil a začal na něj líp vidět. Tak asi tak k té operaci co vím.

• Citovat
  • Upravit
1928
2.6.12 19:51

ahoj dajo mala je slepa na jedno očko od narozeni ze začatku jsem mela velky strach sklanela my hlavičku na jednu stranu a nechtela ji narovnat ale spis to delala kuli tomu aby dobře viděla. ma špatny prostoroví viděni pořad nikde boura zakopava vubec neodhadne vzdalenost ale každy dite je jiny.no mala očíčko vubec nema ma do vnitř díru očíčko ji odstranili ve 2 letech do 2 roku mela jen melmo a očíčko ma o polovinu menší než to zdraví nasazujeme sice protezku ale je to videt že to očíčko není jeji už prave velikostne lidi taky pořad koukaj dřív me to mrzelo a vadilo ale už jsem si zvykla pro nas je to mala krasna holcicka a ad si koukaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
2.6.12 21:07

Dajo, my budeme hospitalizovaný o týden dříve než Vy. Navíc tam bude s malým tatínek, já se musím doma starat o druhé dítě.
Malýmu to na novorozeneckém nezjistili ač mu screening dělali- také tomu nerozumím, jak je to možné, že to nepoznali, chci se na to zeptat na Motole. Zákal má přímo uprostřed čočky, jak velký to netuším. Vše se dopodrobna dozvíme v Praze. Už aby to bylo za námi.
Okluzor (náplast) už lepíme přes dva měsíce, ale pokaždý je to přemlouvání a se řevem pak náplast sundaváme. Někdy se mu udělá od náplasti bolest, to pak pár dní vynechám. Vím, že i po operaci nás náplasti neminou, jak dlouho nevím, doufám, že né několik let :,( .
Neboj se o malou, jak píše Martina, je to Vaše holčička a pro Vás vždy bude tou nej nej nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
3.6.12 21:38
@Daja34 píše:
Kolikátého budete hospitalizovaný já s malou 11.6. a 12.6. jí budou uspávat a uvidí se jestli jí budou operovat nebo ne. Když budou je tam šance, že hůř ale na očko uvidí, když ne tak neuvidí. Trochu nám to pan doktor vysvětlil a taky jsem si toho hodně přečetla. Oni vlastně z toho očíčka vysajou tu zkalenou čočku a naimplantují čočku funkční, poté budeš pravděpodobně zdravé očko několikrát denně zalepovat aby si malej to operované cvičil a začal na něj líp vidět. Tak asi tak k té operaci co vím.

Ahojky Dajo, tak my máme nástup taky 11.6. a 12.6. budou asi operovat k mudr. Hložánkovi, čím víc se to blíží tím větší mám strach, protože taky pořádně nic nevím . Malé to odhalili v porodnici, máme diagnozu Q120 zadní polární kongenitální katakarta vpravo.
Budu Vám držet palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Daja34
4.6.12 09:34
@Zdenin píše:
Ahojky Dajo, tak my máme nástup taky 11.6. a 12.6. budou asi operovat k mudr. Hložánkovi, čím víc se to blíží tím větší mám strach, protože taky pořádně nic nevím . Malé to odhalili v porodnici, máme diagnozu Q120 zadní polární kongenitální katakarta vpravo.
Budu Vám držet palce.

Ahoj Zdeni, tak to tam budeme spolu. Popovídáme si, jsem z toho nešťastná, nemůžu se s tím nějak srovnat. Máš holčičku? Je to u vás taky vidět? a kolik je tvojí malé? Ona kdyby naše malá měla jen tu kataraktu tak je to asi lepší, ale jak jsem psala má to něčím komplikovaný, myslim díky nějákým vaskularizacím fakt nevim. Každoopádně buď jí budou operovat nebo ne. Je fakt že má tu duhovku trochu vypouklou a při umělém osvětlení je to vidět. Každoopádně uvidíme. Jen aby ty naše zlatíčka viděli dobře na to jedno očíčko. Držte se.

• Citovat
  • Upravit
902
4.6.12 10:57
@Daja34 píše:
Ahoj Zdeni, tak to tam budeme spolu. Popovídáme si, jsem z toho nešťastná, nemůžu se s tím nějak srovnat. Máš holčičku? Je to u vás taky vidět? a kolik je tvojí malé? Ona kdyby naše malá měla jen tu kataraktu tak je to asi lepší, ale jak jsem psala má to něčím komplikovaný, myslim díky nějákým vaskularizacím fakt nevim. Každoopádně buď jí budou operovat nebo ne. Je fakt že má tu duhovku trochu vypouklou a při umělém osvětlení je to vidět. Každoopádně uvidíme. Jen aby ty naše zlatíčka viděli dobře na to jedno očíčko. Držte se.

Ahojky,
Nikolce bude v sobotu 7 týdnů. Na očičku nic vidět není.Pořád jí zkoumám. Je to nespravedlivý takový drobečkové a už mají takový trápení. Taky mám strach z narkozy, chudák bude mi plakat hlady a já jí nebudu moct dát. :( Nevíš jak dlouho předtím se nesmí najíst? Snad nám to všem dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Daja34
4.6.12 11:58
@Zdenin píše:
Ahojky,
Nikolce bude v sobotu 7 týdnů. Na očičku nic vidět není.Pořád jí zkoumám. Je to nespravedlivý takový drobečkové a už mají takový trápení. Taky mám strach z narkozy, chudák bude mi plakat hlady a já jí nebudu moct dát. :( Nevíš jak dlouho předtím se nesmí najíst? Snad nám to všem dobře dopadne.

Tak to je dobře že Nikolce nic na očíčku vidět není, to je dobré znamení. uvidíš že dopadnete dobře. U nás je to bohužel jinak, byli jsme na vyšetření a pan dr nám řekl že Elinka moc šancí že do operace půjdou nemá, má tu kataraktu něčím komplikovanou. Byl by to ale zázrak, musí jí uspat a pořádně vyšetřit. Ať vám to dobře dopadne, asi se tam potkáme.

• Citovat
  • Upravit
Daja34
4.6.12 11:59
@Daja34 píše:
Tak to je dobře že Nikolce nic na očíčku vidět není, to je dobré znamení. uvidíš že dopadnete dobře. U nás je to bohužel jinak, byli jsme na vyšetření a pan dr nám řekl že Elinka moc šancí že do operace půjdou nemá, má tu kataraktu něčím komplikovanou. Byl by to ale zázrak, musí jí uspat a pořádně vyšetřit. Ať vám to dobře dopadne, asi se tam potkáme.

Ju a s tim jídlem nevim, to jsem taky zvědavá, holčičky naše :(

• Citovat
  • Upravit
902
4.6.12 12:10

To asi jo. Už aby to bylo za námi.
Jsem zvědavá jak to tam najdeme doufám, že to není moc velký labyrint. :mrgreen:
A vy máte první dítko.My už máme 7 letou slečnu a u ní bylo vše v pořádku, ale stejnak mi teď doporučily ,abych jí raději nechala taky vyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1928
4.6.12 13:16

z narkozy strach nemejte je tam skvěla anestezioložka :) jídlo a piti vam řeknou podle hodiny kdy pudete na sal miminka chodi hned rano to je jidlo do pulnoci poslední piti myslim kolem 5 hod ale to vam včas vše řeknou jsou tam špičkový doktoři mala byla na operaci pod dlouhou narkozou už po 8 tak holky nebojte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1928
4.6.12 13:18

najdete to dobře musíte se držet po šipkach B až k vytahu vyjedete do 3 patra a tam je hned to odděleni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
4.6.12 15:07

@Martina H Děkuji moc.Malá je statečná bojovnice držíme Vám palečky ať je už jenom líp :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1928
4.6.12 15:30

děkujeme :D take budem držet palečky ad vše dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
8.6.12 21:09

Ahoj holky, všem přeji ať vše dobře dopadne. My máme po operaci, operovali ho v 10,30h a od 7h nesměl jíst a pít (to bylo hrozný). Jak píše Martina, je to 3.patro po písmenu B. Jen doplním je to vsoučástí hlavní budovy pro dospělí, nikoliv budova vedle kde je dětské oddělení. Nás to zmátlo a šli jsme zprvu na to dětské. Je to docela labyrint, ale dá se. Mě celkem šokovalo při vstupu, je to jak v nějakým obchodáku -kavárna, obchody… nepřišla jsem si jak v nemocnici ani trochu :) ale zase pro dlouhodobé pacienty dobrý.

Nás asi čekají brýle, zatím nic moc nevíme......... v pondělí je snad pustí, tak pro ně jedu. Tak se třeba uvidíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
8.6.12 21:19

@Dolia Ahojky tak to je fajn , že to máte za sebou určitě to už bude v pořádku.
Pochopila jsem správně, že od 7 od rána nebo to bylo už od večera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí