Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj potřebuju možná trochu podpořit…vše v těhotenství doteď bylo v pořádku. Začátkem 3.trimestru mě vypadla bílá plomba, takže návštěva zubaře. O týden později mi čistili 2× kanálky…
dostala jsem atb.. teď zase o další týden se na mě chytil nějaký bacil. Teplotu nemám, rýmu taky ne, jen trošku suchý kašel, a škrábe mě v krku. Koupila jsem si septilen snad to bude ok. Jsem unavena jak blázen, a zítra jdeme na 3.screening. Čím bych ještě mohla pomoct aby mi bylo lépe? Celé těhotenství jsem nebrala žádné léky, nic. A teď se bojím aby to neuškodilo miminku..
Ty antibiotika byli nějaký UNI, Dalacin C i v pribalovem letáku bylo že je můžou brát těhotné…
Antibiotika neublíží já měla 3× za těhotenství
…
Jinak taky jsme měla problém v tehu se zuby nebo spíše zánět dásní několikrát..
Bohužel š tím nic neudělaš
Věř, že těhule potkávají daleko horší věci
Atb miminku neublíží, zuby se ti uzdraví, hlavně nezanedbávej jejich údržbu včetně čištění mezizubními kartáčky, ptž tam zůstává spousta zbytků jídla, které způsobují záněty dásní a kazy.
Vše bude v pořádku ![]()
Nemáš se čeho bát. Já měla v posledním trimestru 3× zánět ledvin a antibiotika jsem brala skoro nonstop, nějakou dobu jsem s nimi i kojila. Dítě mám naprosto zdravý, první antibiotika mělo až ve čtyřech letech a to ještě kvůli vnější infekci.
Ahoj potřebuju možná trochu podpořit…
vše v těhotenství doteď bylo v pořádku. Začátkem 3.trimestru mě vypadla bílá plomba, takže návštěva zubaře. O týden později mi čistili 2× kanálky…
dostala jsem atb.. teď zase o další týden se na mě chytil nějaký bacil. Teplotu nemám, rýmu taky ne, jen trošku suchý kašel, a škrábe mě v krku. Koupila jsem si septilen snad to bude ok. Jsem unavena jak blázen, a zítra jdeme na 3.screening. Čím bych ještě mohla pomoct aby mi bylo lépe? Celé těhotenství jsem nebrala žádné léky, nic. A teď se bojím aby to neuškodilo miminku..
Ty antibiotika byli nějaký UNI, Dalacin C i v pribalovem letáku bylo že je můžou brát těhotné…