Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@micelinka píše:
@Ukulina a co v rybárně v Goethovce (u Big Burgera)?
Možná. Já mám jaksi nastaveno, že kapr na vánoce se kupuje z kádě.
Přitom kapra jíme i přes rok. Prostě jsem v tomto zcela iracionální. ![]()
Ahojky…dočítám a čtu, že se dost marodí - tak všem marodům přeju brzké uzdravení ![]()
dcerka se zatím drží, sice už týden pokašlává ale zatím je v pohodě- od září chodí prvním rokem do školky a zatím nemarodila…vybrala si to vloni - to marodila od října snad až do února- vždy jen pár dní byla v pořádku, jinak samá rýma, kašel, průdušky… ![]()
@Ukulina
Teboňské kary prodávají na vánočních trzích na náměstí. Mají je v kádích za stánky, hned u silnice směrem k domu pojišťovny (potraviny, spořitelna). Když procházíš stánky, tak nejsou vidět.
Tak jsem včera pekla ještě jednu vánočku a nějak se mi nepovedla. Těsto se mi uvnitř pořádně nepropeklo. Ale stejně už je jí víc jak půlka pryč ![]()
Taky marodíme pořád. Syn je od začátku prosince doma, píchali mu ucho a měl zacpaný dutiny a teď jsem zas nastydlá já.
@michell85 píše:
@Ukulina
Teboňské kary prodávají na vánočních trzích na náměstí. Mají je v kádích za stánky, hned u silnice směrem k domu pojišťovny (potraviny, spořitelna). Když procházíš stánky, tak nejsou vidět.
Díky! Takže jsou tam, jako každý rok. Já si jich jen nevšimla! Zítra razíme pro kapra. ![]()
@Ukulina
Nebýt toho, že jsem se málem přizabila na zmrzlé louži, která u nich vznikla, tak o nich taky nevím. ![]()
Ahoj holky, tak co? Viříte, ulkízíte nebo už máte vše hotové a jen se válíte? U nás máme malou marodku. Od malé to chytil i ten mladší. Včera měl skoro čtyřicítky
Manžel dnes taky ulehl a mě teda taky není zrovna nejlíp
U nás jsou ale i tak přípravy v plném proudu. Vaříme, doklízíme, já ještě slíbila malé, že jízaběhnu na trhy pro poslední mandličky
No a večer nás čeká zdobení stromečku a až děti usnou tak mě pak balení dárků. Na zítřek jsme měli plno plánů, chtěli jsme jít s dětmi na náměstí na živý Betlém, ale tak nevadí, bude postel a pohádky ![]()
Ahoj děvčata, máte tip na nějakej výlet v okolí Plzně? Aby to bylo i pro 4letýho divočáka. Ale ne Plzeň a zoo…
Ahojky, tak u nás všichni nemocní
super vánoce
to je tím počasím-má mrznout a ne být jak na jaře-to se pak bacilům daří
@momi33 mám dojem, že u Starýho Plzence je něco, co se snad jmenuje Pohádkový les.
@micelinka píše:
@momi33 mám dojem, že u Starýho Plzence je něco, co se snad jmenuje Pohádkový les.
tak asi nakonec půjdeme do zoo, je tam vstup za 50,a tucnaci maji novej bazen…a půjdeme na statek, ten jsme minule nestihli…
@marieondatra píše:
Slysela jsem ze je nejaky koutek nad kikou ale jeste jsem neokoukla. byl tam nekdo?
jinak ja jsem naplava z Prahy a tam bych se uz nevratila.Plzen je moc pěkný město.
To je v posledním patře Kiky, je to tam moc fajn, vždycky si sedneme přimo k tomu koutku, aby jsme na malou viděli
Většinou jsme měli štěstí, že tam byl klid.
Ahojky
Tak jak jste si užili vánoční svátky? U nás se letos nesli v duchu nemocí, doktorů a pohotovostí :/ Obě děti nám krátce před vánoci ulehly s horečkou, no a když už to vypadalo, že budou na Čtědrý den ok, začala si malá 23. večer stěžovat na bolavé ouško. Takže pohotovost ORL - zánět středního ucha. Dostali jsem kapičky. No v noci se vzbudila s hrozným křikem a nešla utišit
Po telefonu nám radili jen ledovat, že to bude ok. 24. už to vypadalo dobře, než jí kolem 16h začalo bolet i to druhé. Takže opět pohotovost a tentokrát píchnutí obou oušek. Takže malá dostala něco na bolest a chudinka usla. Ten mladší s teplotou taky. No večeři jsme měli ještě později než normálně, ale obě děti zmobilizovali síli a aspoň u stromečku jim ta očíčka zářila
No a v noci na 25. to přišlo i na mě a manžela. Takže paráda. Ale chtěla jsem se vás, co už máte větší děti, díky těm uším nám přišli na hodně velkou nosní mandli a v únoru jdeme na vyndání, nemáte to některá s dětma za sebou? Že byste mi poreferovali jak to tady v Plzni na ORL probíhá?
Ouška nezávidím
Syn na to taky trpí a já trpím s ním, protože mi je v dětství píchali taky často. Nosní mandli mám vyndanou, ale jestli to mělo vliv na uši, to nevím. Škoda, že se tomu nedá předejít. Očkovaný syn je, ale stejně už mu ucho píchali dvakrát. Kamarádky dcera to samé, té už snad pětkrát…
@TerezkaW Naše děti jsou taky očkované. No prý to vliv má
Dokonce prý ve vážnějších případech může dítě kvůli mandli dočasně ohluchnout. U nás je ale hlavní problém v tom, že jí má tak velkou, že jí dělá problémy dýchat nosem a hrozně chrápe. Mysleli jsem, že za to může vleklá rýma, ale je to prý tou mandlí. Sice jsme dostali spoustu papírů s informacemi o operaci narkoze a pod. ale místo toho, abychom věděli do čeho jdem a uklidnilo nás to tak nám to nahnalo hrůzu
Zajímali mě spíš takové ty detaily, jestli tady na ORL klinice budu moct s malou až do předsálí a tam na ní i počkat, jestlis ní budu moct být na pokoji a pod. ![]()