Nikoho tu nemám

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
984
19.12.13 14:12

nikoho tu nemám

Ahoj, prosím o radu nebo o nakopnutí. Přistěhovala jsem se za manželem před 5 léty. Dřív mi vůbec nevadilo, že tu nikoho neznám, chodila jsem do práce a místo, kde žiji jsem nevnímala. Teď když jsem už 20m na mateřské je to docela těžky. Malou miluji a jsem s ní moc ráda, ale občas potřebuji kamarádku na pokec a ta tu není. Chci říct, že žiji ve vesnici, kde nejsou mladé maminky s dětmi a ani tu nejsou místa kam zajít. Do trochu většího města je špatné spojení, když jedou autobusy 2 krát denně, je to moc a nejsou tam ani dětské koutky :( Chci, aby taky malá měla nějaké děti kolem sebe a né pořád tak izolovaná jen se mnou. Ani pro jednu z nás to není dobré. Zasekly jsme se tu a nevím jak se dostat zpátky mezi lidi. Dřív jsem měla moc kamarádek, ale ty zůstaly v mém bývalém bydlišti a naše cesty se rozešly. Co by jste mi poradily? Děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1703
19.12.13 14:15

Nevím, jak jste na tom finančně, ale jestli dobře, tak pokud nemáš řidičák, udělej si ho, kupte ještě jendo auto a vyrážejte s malou na výlety do města nebo i do přírody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
19.12.13 14:17

Jeja, to bych nedala…nemůžete se přestěhovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943

Jsem na tom stejně, jen žiju ve velkém anonymním městě, kde se špatně seznamuje, když člověk běhá jen kolem dětí. Kompenzuju si to virtuálníma kamarádkama, které jsem našla tady, ale jsou z různých konců čr, takže se nesetkáváme. Ale aspoň něco no.. :? Holt si musím vystačit s manželem (ten je věčně pracovně pryč). Ale což..chodit po MC se mi nechce, protože mám raději jiný typ maminek, než které se tam scházejí, tak holt moje smůla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78

Vim jak ti je :-( sem natom stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984

Řidičák mám, ale auto má manžel každý den v práci a vrací se až večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
19.12.13 14:19

Přestěhovat bohužel ne. Manžel tu postavil dům a neodešel by a ani by ho nikdy neprodal. A taky bych to po něm nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
19.12.13 14:21

Vím jak ti je…:( jsem na tom stejně..Nikoho tu neznám a to už tady bydlím půl roku, nějak se mi už těžko seznamuje, kdysi to šlo jednoduše…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
19.12.13 14:24

Možná hloupá rada, ale pokud se stěhovat nechcete, tak bych šla co nejdříve do 2. dítěte, budeš to mít při jedné mateřské (tudíž izolaci) a děti si budou hrát spolu.

• Citovat
  • Upravit
1342
19.12.13 14:24

Tak jedině koupit někde nějakou felcku a občas někam vyrazit, tady nic jineho nejde poradit. A domluvit se s manželem at když bude mit volno, at malou pohlida a ty můžeš vypadnout. A nejbližší město je jak daleko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
19.12.13 14:26

Hele, a manžel je místní a s lidmi se zná? Že by tě postupně s pár známými seznámil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
19.12.13 14:28

@LenaNell - chápu, já jsem šla za chlapem před rokem a půl. Jednak jsem dost uzavřená, takže se prostě jen tak seznamovat neumím a jdenak mi maminky na hřištích nebo v MC fakt k srdci nepřirostly. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
19.12.13 14:29

Bydleli jsme podobně a záchrana byla auto, takže pokud máš řidičák, neváhala bych. Pak by se ti taky mohlo stát (stejně jako mně :zed: ), že z toho všeho dostaneš depky, ze kterých se budeš dostávat ještě dlouho po odstěhování se do města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
19.12.13 14:30
Manžela tu všichni znají a nikdy mě tu moc neseznamoval a lidi mě tu ani nezdryví ačkoliv já je pozdravím. Je tu určity společenství a na mě se dívají jako na toho přistěhovalce, co k nim nepatří
@Elke píše:
Hele, a manžel je místní a s lidmi se zná? Že by tě postupně s pár známými seznámil?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
19.12.13 14:31

Pořídit druhé auto, abys mohla být mobilní. Pokud ve vesnici opravdu nejsou žádné jiné maminky s dětma, tak ti nic jiného nezbude, než za nimi dojet. Koneckonců, až nastane období školek a škol, tak stejně dvě auta budete muset mít, abyste mohli děti rozvážet a přivážet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová