Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, narazila jsem na tuhle diskuzi a dost jste mě zaskočily. Taky jsme se s mužem přestěhovali 400km daleko od domova do velkého města, kde jsem nikoho neznala. Seznámila jsem se časem asi se 4 lidma (žijem tu už 6 let, takže fakt výkon
), ale nejsou to úplně takoví přátelé, se kterýma člověk zdrbne kde co. Navštěvujeme se tak jednou za měsíc, ale žijou úplně v jiném světě, snaží se dostat do VIP společnosti, což mě ani muže nebere. No ale k věci. Jsme zatím bezdětní, o mimčo se neúspěšně snažíme už skoro 5 let a já si vždycky myslela, že až budu mít mimi tak bude lehké seznámit se s další mamčou právě třeba v MC nebo na hřišti. Jsem taky celé dny sama, bohužel jsem i kvůli věčnému běhání po CARech přišla o práci a už víc jak půl roku jsem doma. Manžel je do večera v práci, nebo chodí do školy. Už je ze mně solidní asociál. Navíc se blbě seznamuju, protože mám vadu řeči a stydím se mluvit. Ale právě jsem doufala, že přes ty děti to jde snadno a mrzí mě, že jsem se mýlila…
@BLAŇUL89 píše:
Holky, ono je hezké, že ve velkých městech jsou mc a takový různý posezení, ale už se vidím, jak tam vlezu, přifařím se k nějaký mamince a řeknu AHOJ, JSEM TU POPRVÉ, MŮŽU SI PŘISEDNOUT, JSTE TU SAMA ATD…![]()
No kdysi jsem byla docela držka, jakože jsem neměla problém se seznámit, tak bych asi to takhle udělala
…Ale teď? Příjde mi to takové no, že se vracím do dětských let a hledám si kamarádku:) Jak se ale s někým zakecat? ![]()
@Tučňáčci no přes tu zimu asi je, my se přistěhovali v srpnu, tak zatím nevím. Ale jako pořádají tady docela hodně akcí na náměstí, teď aktuálně vánoční trhy, v létě farmářské trhy. Pro děti tady je docela hodně kroužků a vyžití. Ale já se asi neumím seznamovat nebo co :/ teď jsem tedy oslovila jednu maminku ve školce, jestli by si jejich holčička mohla k nám někdy přijít hrát, dcera o to hodně prosila, protože je tady taky sama. Tak budu doufat, že si „sedneme“ i my maminky ![]()
@Elnik21
jj, na Zdiby/Neratovice odbočuji z dálnice, když jedu na návštěvu za manželem do práce, když už opravdu mi to doma leze na mozek…:)
@Ivee
tak snad to bude v poho, ono už si udělala aspoň ten první krok, tak se třeba konečně s někým seznámíš
Držím palce, ať to vyjde!! Ono i pro malou to musí být hodně těžké.. ![]()
@Tučňáčci To by chtělo někdy až bude po Vánocích sraz.
Holky z okolí ![]()
@Shenna
Taky jsem si to kdysi myslela, že přes děti se člověk lehce seznamuje, ale opak je pravdou. Aspoň teda u mne..Já jsem prostě zvyklá na své kamarády a kamarádky z Ostravy a tady mi to příjde těžké. Že asi jen tak, bych se někomu nemohla s něčím svěřit, kdežto v OV jsem s tím neměla problém a měla jsem v nich důvěru. Asi mám i strach, bůh ví jak na ně sama zapůsobím, aby mne pak někde nepomlouvaly za zády atd. ![]()
@Elnik21
No a je tady i někdo taky tak poblíž? A ty už máš prdolu nebo jste v očekávání? ![]()
@Tučňáčci Rozumím. To co tady všechny popisujete zní logicky, jen mě to prostě překvapilo. Nikdy jsem se nad tím takhle nezamyslela. U nás na sídlišti totiž když potkám maminu s kočárkem, tak jsou téměř vždy minimálně dvě spolu. Já to teď beru zas tak, že bych potřebovala kamarádku, která by řešila totéž co já. Což je neplodnost, IVF, hormony a pod. Protože o tom nemám s kým mluvit a manžel prostě nechápe úplně všechno. Miluju ho, ale je to jenom chlap. Tohle téma IVF apod. je křehké, po těch letech kyž mi někdo řekne nemysli na to, tak už toho člověka nechci nikdy vidět. Ne že by jich teda bylo tolik. Spíš různě na diskuzích.
@LenaNell Tak to jsme na tom stejně..Já se přestěhovala k příteli asi před rokem, když jsem zjistila, že budeme mít mimčo. Je to přesně jak říkáš, izolace, jsem s malým sama, nesvědčí to ani jemu, ani mě, auto má přítel taky denně v práci, takže jedině autobusem vyrazit. Bydlíme na vesnici, je tu tak 200 obyvatel. Mamky tady jsou, ale s žádnou se nekamarádím, bohužel. Nějak nebyla příležitost se blíže seznámit a ted v zimě je to ještě horší. Akce pro mamky s dětmi tady nejsou..Tak ráda bych poradila, ale sama nevím, co dělat…
@Tučňáčci čekáme
v únoru:) a já si myslím že se někdo určitě najde ![]()
@Elnik21
Tak to je super, to už máte za pár
Náš prcek se nám narodil taky v únoru, takže za chvíli už bude mít rok. Letí to neskutečně rychle. A co čekáte?