Všechny Plzeňačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6536
20.12.13 12:45

@TerezkaW díky moc vypadá skvěle, už mám na ní chuť :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
20.12.13 12:51

Taky dělám každoročně vánočku, ale až 23. večer, aby byla čerstvá :) a podle podobného receptu…jen já tam nedávám žádné rozinky a dávám trochu vanilkového cukru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
20.12.13 12:55

Holky chodíte k doktorovi s každou teplotou co vaše děti mají? Malá má od včera odpoledne teplotu ( V zadečku 38-38.9)rýmu a trochu pokašlává. Normálně pije, leží, kouká na pohádky nebo si hraje, občas si na chvilku schrupne. Dávám jí sirup, když má víc jak 38.5 a teplota jí pak klesá docela rychle. Rýmu odsáváme, kapeme…tak mě teda popravdě ani nenapadlo hnát s ní k doktorce, ale teď se do mě pustila moje mamka, že jsem asi měla a pod…tak mě trochu znejistěla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
20.12.13 13:00

@griet01 já chodím 4.den pokud jsou teploty pořád nad 39 a malá je mimo. Ale zase malá má teploty časté a vysoké, takže radím ze svých zkušeností. A srážím od 39 a jen na noc (vím, že jí to v noci vyskakuje přes 40). Dala bych na svůj pocit.

A vánočku dělám 23. večer a cukroví už mám hotové, však ty 3 druhy jsem měla raz dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
20.12.13 13:00

@griet01 Nechodím, když reaguje na léky. Šla bych v pondělí před svátky. Kam chodíte? Ať je brzo dobře.

Já dneska vyfasovala třetí atb za sebou, fakt mi z toho asi švihne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
20.12.13 13:04

@micelinka Naše malá taky na teploty trpí, vždy je má dost vysoké, takže u nás je 38 nic :) No přišlo mi to jeko normální viróza a má jí dost krátce, tak jsem si říkala, že by nás asi stejně neporadila nic víc, než doma dělám. Říkala jsem si, že i když je před svátky tak nebudu plašit a hned jí táhnout k mudře, kdyby se to nelepšilo ani po těch 3 dnech tak tu naštěstí máme dětskou pohotovost ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
20.12.13 13:07

Ta vánočka vypadá skvěle, asi jí vyzkouším ;) Já pekla nakonec 4 druhy (ale jenom, že jsem nedobrovolně doma), ale úklid mi nejde, pořád to tady vypadá jak po výbuchu :mrgreen:

Jinak malé budou za 14 dní 4, bydlíme těsně za Plzní a pracuji přímo v centru města a malá tam chodí do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
20.12.13 13:07

@mag Chodíme k mudr Kubiasové, kousek od pomníku. Já pevně doufám, že v pondělí už bude bez teplot :mrgreen: Naše dr už tam není k zastižení stejně ani dnes :)
Teda tak to ti nezávidím. A co ti je? Já si i s dětma přivezla z dovolené nějaký zákeřný kašel, kterého jsme se zbavovali skoro 3 měsíce, a když už to vypadalo, že na svátky budem všichni fit tak tohle :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
20.12.13 13:11

@griet01 Zánět průdušek, už měsíc. Jsem to na začátku přechodila a teď ne a ne se toho zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
20.12.13 13:35

O dárcích mi ani nemluvte..nemám ráda vánoce a ten shon okolo..za kraviny jsem vyházela 15. tisíc a pořád mám pocit, že nic nemáme.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
20.12.13 13:47

@TerezkaW tu znam tu taky dělam nebo tahle je výborná http://www.mimibazar.cz/recept.php?… a tahle je dobrá http://www.mimibazar.cz/recept.php?… tak uvidim jakou letos, dělam den před pozdě večer, no letos spíš v noci :cert: :cert: a bez rozinek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
20.12.13 14:05

@griet01 Kubiasovou znám, chodila jsem naproti jako puberťák k Šípový.
@mag akorát jsem stála uprostřed obýváku a koukala se na ten bordel okolo a říkala jsem si mám, nemám to uklidit a zvítězilo nemám :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
20.12.13 14:08

Ahoj, taky se přidávám. Napečeno už máme, jen nazdobit perníčky. úUklid neřeším, není čas, vánočku nám peče babička. Nemoci si taky užíváme, včera se malé objevily pupínky - neštovice. No byla poslední ve školce, kdo to nechytil. Naštěstí to snáší dobře. Malej měl 2 dny horečky a průjem.
Dvořáka taky známe, jinam nechodíme. Na oběd či večeři občas jezdíme do Éčka nebo do Kyšic. Oboje nekuřácké a nevadí personálu děti (binec).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
20.12.13 14:10

Ahoj, s dovolením se k vám taky přidám.
Jsem sice i s manželem náplava, ale doma si přijdu jedině v Plzni (jsem tu nějakých 9 let). Jsme z Bor, kousek od parku. Máme 15m holčičku, která je momentálně nějaká nachcípaná (naštěstí jen rýma).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2354
20.12.13 14:10

Vánoce nemám ráda kvůli tomu shonu. Jinak atmosféra na Štědrý den…to jo. Cukroví skorodopečené, úklidu není ani moc třeba. Tak už jen to cukroví dotáhnout, udělat salát, kapra, polívku, vánočku. Ale na tom to prostě nestojí. Řekli jsme si, že se nebudeme zbytečně kvůli něčemu honit - i tak máme mezi svátkama hoňku než objedeme všechno příbuzenstvo.
S dárkama je to horší, ale už je to pomaličku polehoučku všechno doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová