Všem nemilujícím macechám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
18.6.12 19:53
@Anonymní píše:
@ncc1701 Mám to podobně. Hlavně nechápu, proč se automaticky očekává, že najednou bude člověk povinně milovat někoho, kdo je mu velmi nesympatický, jen proto, že je to partnerovo dítě. Ano, lze ty tvory akceptovat, ale milovat? 8o

Tak já nečekám, že každá musí automaticky milovat cizí děti. Ani já bych to nejspíš nedokázala, mne tak nějak přirozeně chlapi se závazky odpuzují. Co ale nechápu je proč, když jste takové, tedy žijete s chlapem ze sekáče? To myslíte taky jenom pipinou nebo co??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1758
18.6.12 19:54

Ja sama jsem macecha pro dnes uz tri dospele deti. Mam je rada tak normalne a oni me taky tak normalne nejsem jejich matka memusi me milovat. Podle me zena tak nejak chce prirozene vychazet s detma pritele, uz kvuli nemu. Ale ze se to nepovede z jedne nebo druhe strany to chapu. Stejne tak se muze snazit ona a dite jimuze nenavidet.
Dal ja sama mam dite co ho jeho otec bytostne nechtel. Rozesel se se mnou a do roka si vzal jinou s malym ditetem a udelal ji dalsi. V te dobe jsem se odstehovala s malou do ciziny a on me pustil protoze mu to desne vyhovovalo aby mu nic nebranilo v ceste s tou novou zenou. Dlouho jsem se s tim musela vyrovnavat, protoze on mi porad tvrdi jak malou miluje a ze se ji nevzda. mam uz svou novou rodinu a popravde jsem rada ze ho mala tolik nevidi a ma za praveho otce myho chlapa co se o ni kazdy den stara. Nekdo tu psal ze chudak dite ale jak se to vezme. Pokud ma nevlastniho otce tak mozna je lepsi ze se tahle rodina o ni nezajima. Navic kde je psano ze mamtka ditete vubec stoji o to aby chlap co dite tolik nechtel delal plnohodnotneho tatu jeji dceri. Trba ja o to vubec nestojim. takze cela situace pro dite mozna neni tak tragicka jak to vypada a zaklatelka myslim ze s toho neni stastna ze nama rada tohle dite. Prece nemuzeme milovat a nebo mit radi na povel chapu to, ale ja jsem rada ze ja mam svoje nevlastni deti rada a oni me. Takze holky tolik nesudne. Na dite se vykaslal jeji chlap a ne ona a ze ho nemiluje myslim ze to neni jeji povinnost. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
18.6.12 19:55

@Gina108 ono je lehké se na to dívat takhle, ty bys opustila někoho, koho miluješ jen proto, že má dítě které nemiluješ???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.12 19:58

No já jsem teda nečetla celou diskusi, ale taky jsem to dítě, který jeho macecha (a její matka) nesnášejí. A musím říct, že to je teda pěkně hnusná situace - dělají všechno, aby on měl pocit, je jediný dítě je jeho Anička, jako by neměl už dvě dospělý děti, počítám s tím, že to zaonačí tak, aby majetek - na kterej vydělal v době, kdy byl s mámou, ale to nemá cenu rozebírat - dostala jen jeho nejmladší dcera atd.

Čili je pěkný říct „nemůžu za to, že už měl děti, je normální, že je nemám ráda“ - ale tak to nefunguje. Minimálně bys to neměla dávat najevo a neměla bys ho podporovat v tom, aby na svoje děti byl zlej - protože by si taky jednou mohl najít lepší model než jsi Ty, a chovat se k Tobě a Tvým dětem stejně.

• Citovat
  • Upravit
42
18.6.12 20:01

Já zakladatelku chápu. Psala, že po narození měl biologický otec dítě rád, pak se odstěhoval do ciziny, tak se nejspíš s dcerou odcizili. A zakladatelka psala, že holčička už rodinu má, předpokládám, že tedy i otce. Takže jí biologický otec třeba jen nechce plést hlavu, když se dlouho nevídali. A téma nebylo určeno pro perfektní matky za všech okolností, ale pro ženy, které bojují s tím, že dost nezbožňují partnerovo dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.6.12 20:03
@elis_an3 píše:
@Gina108 ono je lehké se na to dívat takhle, ty bys opustila někoho, koho miluješ jen proto, že má dítě které nemiluješ???

Ne - já bych se nikdy nezamilovala do někoho, kdo už dítě má. A kdyby mi jako po nějaké době až přiznal, že nějaké má, tak bych to brala jako lhaní a tím by si to teda u mě podělal totálně. To je právě to, co mne zaráží, přece každá od začátku ví, že jde do chlapa s děckem. Když na to nemá, tak proč do toho vztahu teda leze a pak proč fňuká, že jeho dítě nemiluje a má s ním problémy??? 8o
Otázka je, co bych třeba dělala, kdyby si můj současný partner upích dítě jinde. No, nevěru bych neřešila, ale dítě ne, to by mě fakt nasral a letěl by :mrgreen: ale můj přítel snad takovejhle blb není :think: :mrgreen:

Příspěvek upraven 18.06.12 v 20:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
18.6.12 20:05
@Anonymní píše:
No já jsem teda nečetla celou diskusi, ale taky jsem to dítě, který jeho macecha (a její matka) nesnášejí. A musím říct, že to je teda pěkně hnusná situace - dělají všechno, aby on měl pocit, je jediný dítě je jeho Anička, jako by neměl už dvě dospělý děti, počítám s tím, že to zaonačí tak, aby majetek - na kterej vydělal v době, kdy byl s mámou, ale to nemá cenu rozebírat - dostala jen jeho nejmladší dcera atd.Čili je pěkný říct „nemůžu za to, že už měl děti, je normální, že je nemám ráda“ - ale tak to nefunguje. Minimálně bys to neměla dávat najevo a neměla bys ho podporovat v tom, aby na svoje děti byl zlej - protože by si taky jednou mohl najít lepší model než jsi Ty, a chovat se k Tobě a Tvým dětem stejně.

Hm, taky mám jednu takovou známou, co chlap nechal napsat veškerý majetek na ní, aby jeho děti z předchozího manželství ostrouhaly mrkvičku. Ona se s tím ani netají, naopak je na sebe hrdá, jak to dokázala zaonačit, že neopomenutelné dědice vyšachovala ze hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
18.6.12 20:06

Taky mám „nevlastní“ dítě, takže chápu, že je to někdy těžký pro všechny zúčastněný, ale ty to máš holka nějak pokroucený, jdeš na to úplně špatně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
18.6.12 20:08

@Izzz mmm. ve svém příspěvku v diskuzi zakladatelka nic nevysvětluje ani nediskutuje, jen napadá… myslím si své :pocitac: má, co chtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
18.6.12 20:11

@eva valoi jako tohle je hnusné, takový přístup taky odsuzuju, i když nezbožňuju partnerovo dítě, tak se snažím, aby se u nás cítilo dobře, mělo svůj pokojíček se vším co potřebuje, teď se mnou společně vybírá oblečky na miminko v obchodě, prostě se snažím, aby tím malý terpěl a mám čisté svědomí, že mu nezadělávám na nějaké celoživotní trauma o maceše i když si myslím, že jak poroste, tak stejne bude používat argumetny, že ho nemám ráda jako vlastní atd atd…ale to je jiná věc, to je puberta a tak, ale já vím, že to dítě má, co potřebuje, že je spokojené a že se netrápí…ale musím se občas přemáhat…to přiznám otevřeně

@Gina108 to já se prostě zamilovala a už to bylo, pro mě je důležitější, že chlap nepije, není agresivní, snaží se nás zajistit…obšas vypustím páru tady mezi jinýma maceškama a je to…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.12 20:11

Ahoj nechci nijak moralizovat ani obhajovat jen chci napsat. Jak jsem se cítila já. Maminka mi zemřela když mi bylo 6.let a bráchovi 5.let táta si našel jinou s dětmi. A jedno měli spolu. Má nevl. matka nás také neměla ráda. To že jsme byli na posledním místě psát asi nemusím. Že když ostatní dostali sladkost, tak jen tak, aby jsme to mi neviděli. Táta nám umřel když mě bylo 14. a brachovi 13.let. V ten moment jsem si klidně přála, abych byla pořád odstrkovaná, ale aby si nás nechala a nedala do dětského domova. Splnilo se mi to a nechala si nás. Brácha odešel z domova ve 14.letech a už se neukázal. Neodsuzuji tě pokud dítě má aspoň matku, která je miluje je pořád na tom lépe než dítě které tu lásku nemá nikde. Neodsuzuji moji macechu spíš jsem jí vděčná že si nás nechala. A všechny křivdy mého dětsví mi teď vynahrazuje můj manžel a děti. S macechou a sestrami se vidím max.4× do roka. Tak že chápu že ji nemusíš milovat.

• Citovat
  • Upravit
Peťka710
18.6.12 20:25

Já spíš nechápu o co zakladatelce šlo. Nevlastní dítě nemusíš milovat, stačí ho tolerovat. Píšeš, že se stejně nevídáte. Tak co vlastně řešíš? Nemůžeš se divit všem těm reakcím, sama píšeš, že jsi je čekala. Diskuze o ničem…

• Citovat
  • Upravit
1304
18.6.12 20:29
@eva valoi píše:
@Sisulík I lásce se dá naučit.

Ano dá.Jenže to se musí chtít- chtít naučit se lásce a je to velmi nesnadný úkol. Tak nesnadný, že se někdo zalekne.. jenže pak přijde úleva.. protože srdce plný lásky hřeje a vše je jednoduchý a bezpečný…ale.. jsme jen lidi a někdo prostě nechce a já uznávám, že nemusí chtít.. to se opravdu nevynutí.. nijak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.12 20:29

Já nevím, co je to zlá macecha nebo ta co nemá ráda cizí děti, mám opačné zkušenosti. Naši se rozvedli když mi bylo 13 let, máma si našla chlapa, většího debila jste holky neviděli :x Přitom táta, úplně úžasnej chlap. Abych neodbočovala od tématu, táta si později taky našel protějšek, k sobě úplně boží ženskou a mně naprosto perfektní macešku. Žila jsem sice s mámou, ale já byla víc u táty a macešky. Máma mně nesnášela, není divu, když si mně pořídila jen proto, aby mohla vypadnout od rodičů :,( -mimochodem babička byla nejúžasnější člověk na světě. Nějak jsem se s tím sžila, zvykla si na to, že mně nemá ráda, i když jsem záviděla spolužačkám, že mají mámy-kamarádky. O to jsem byla pak štastnější, že mám takovou macešku-mámu kamarádku, jakou mám, milionkrát lepší, než vlastní mámu. Maceška pro mně udělá první, poslední. S tátou pak měli ještě brášku a nikdy mezi namí nedělali rozdíly. Maceška si tátu brala s tím, že má mně a ona se ke mně chovala vždycky jako k vlastní, líp než moje vlastní máma. Takže já si na macechy vlastně nemůžu stěžovat, nikdy jsem špatnou nezažila

• Citovat
  • Upravit
586
18.6.12 20:31

Ježiš co je zase tohle? No když si představím, že padnu něčemu takovýmu do spárů, tak mám z toho kopřivku.
Co je komu do toho, koho ty máš nebo nemáš ráda? Že máš chlapa, co se vysral na vlastní dítě, to se máš čím chlubit, jen doufej, že se pak nevysere i na to vaše, včetně tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová