Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sisulík píše:
Probírali jsme to se spousty lidma a dospěli jsme k názoru, že když má svou rodinu, tak je lepší to tak nechat
třeba toto?
a tato věta je tedy důkazem, že se zakladatelka k dítěti nechovala slušně a že proti němu jeho otce štvala, jo? ![]()
@Sisulík píše:
Probírali jsme to se spousty lidma a dospěli jsme k názoru, že když má svou rodinu, tak je lepší to tak nechat
třeba toto?
Tak to spíš naopak svědčí o tom, že dané rozhodnutí bylo velmi pečlivě zvážené s nejspíš pro něj byly důvody.
Jak z téhle věty může někdo vyvodit, že ten de. il se prostě na dítě vykašlal, to mi hlava nebere…
@karolina_a_betuska
Proč byste s tím měli něco dělat? To bylo jen mé konstatování..nic víc.
@Bersaba
ne tahle věta není důkazem že je d..l,.. já to tu nikdy nepoužila, já takhle nemluvím ani v diskuzi ne
- jsou tu jiné na toto..pro mě je to jen důkaz, že se vzdal styku se svou dcerou s tím..že když bude malá jednou chtít on ji milostivě nezavrhne.. takto funguje otcovská role? Opravdu?
Chci napsat jeden příklad z širší rodiny. Macecha po smrti manžela nemohla pochopit, že musí vyplatit dceru z prvního manželství, nakonec musela prodat byt a dát slečně 1200000.
Myslím, že dneska kdyby slečnu potkala, tak ji uškrtí.
@Vera111 píše:
a tato věta je tedy důkazem, že se zakladatelka k dítěti nechovala slušně a že proti němu jeho otce štvala, jo?
Slovo štvala napadlo Tebe.. mě ne..
pro mě je to důkaz, že otec se vzdal rodičovské role a zakladatelka s tím souhlasí.. nic víc nic míň. Ono to stačí.
nemusím milovat nevlastní dítě ale mělo by mi sakra vadit, když to jeho otec vzdá.. já bych se bála že stejně vyhodnotí jednou vztah k našim společným dětem.. nebo bych měla žít v iluzi že MĚ se toto nikdy nestane? To by bylo naivní.
@Sisulík píše:
Slovo štvala napadlo Tebe.. mě ne..
pro mě je to důkaz, že otec se vzdal rodičovské role a zakladatelka s tím souhlasí.. nic víc nic míň. Ono to stačí.
nemusím milovat nevlastní dítě ale mělo by mi sakra vadit, když to jeho otec vzdá.. já bych se bála že stejně vyhodnotí jednou vztah k našim společným dětem.. nebo bych měla žít v iluzi že MĚ se toto nikdy nestane? To by bylo naivní.
to nenapadlo mě. Tady někdo psal, že je to o tom se k dítěti chovat slušně a neštvat otce proti němu. Bersaba se zeptala, kde zakladatelka propaguje takovýto přístup a tys na to reagovala tímhle výňatkem. Tak proto se ptám jestli je ta věta tak všeříkající, že je tohle všechno z ní jasné ![]()
@Vera111
Víš pro mě už jen to, že zakladatelka souhlasí s postupem partnera v tomto stačí.. ale slůvko štvát je přehnané to uznávám..a věřím, že se snažila k malé chovat hezky- to ne že ne.
@Sisulík píše:
ne tahle věta není důkazem že je d..l,.. já to tu nikdy nepoužila, já takhle nemluvím ani v diskuzi ne- jsou tu jiné na toto..pro mě je to jen důkaz, že se vzdal styku se svou dcerou s tím..že když bude malá jednou chtít on ji milostivě nezavrhne.. takto funguje otcovská role? Opravdu?
Promiň, netvrdím, žes ses tak vyjádřila přímo ty, snažím se pochopit to takřka absolutní odsouzení, kterého se tady kopřivnici dostalo.
A ano, podle mě by otcovská role opravdu měla fungovat tak, že se otec chová a rozhoduje podle toho. co je nejlepší pro jeho dítě. Nikde v úvodním příspěvku nevidím ani náznak informace o tom, že tohle není právě ten případ.
Proč se tu tak spekuluje? Možná je to táta na prd, ale možná jen propásl období, kdy si mohl vybudovat k dítěti vřelý vztah ( pobyt v zahraničí), mezitím dítě navázalo cit k otčímovi a k tatínkovi nechtělo..a v zájmu jeho duševního zdraví si řekl, že ho nutit nebude..Kdo ví..My to tu nevíme.. ![]()
@Bersaba
já ti nevím pořád mi tam něco rezonuje.. ona zakladatelka je opravdu spokojená, jak to mezi otcem a dcerou dopadlo a to mi asi vadí..nemůžu si pomoct..
prostě toto celé ----
Nebere si jí, protože jsme se odstěhovali do ciziny a byli jsme hodně daleko, ted jsme blíž a přesto si ji nebere. Tak v tom to mám lehčí. Nebere si ji kvůli sobě a kvůli ní. Byla hodně nechtěné dítě, byla to na něj ušitá bouda, ale je to taky jeho hloupost, že přemýšlel tím dole a ne tím co má v hlavě. Okolnosti byli hodně komplikované, ale po narození jí měl rád. Probírali jsme to se spousty lidma a dospěli jsme k názoru, že když má svou rodinu, tak je lepší to tak nechat, ví kdo je její otec a když bude chtít, tak on jí nezavrhne.
No, koukám, jak se to tu zase zbytečně hádá…
.
A kdepak máme zakladatelku? Že by se vyplašila? Tolik energie z ní sršelo na první straně…
![]()
Anebo je to zase hozená udička??? ![]()
Taky se řadím mezi nemilující macechu. Když náhodou manžela napadne přivézt dcerušku na návštěvu, tak se s dětmi zabalím a odjedu. Přetvářky a milování,,na oko,, mi nikdy nešly.
Holky, nečetla jsem celou diskusi, tak možná už tady tento názor někde zazněl, ale prostě mi to nedá a musím reagovat. já nechci toho jejího chlapa nijak moc obhajovat, ale nenapadlo některou z vás, že když byli v cizině (což mohla být relativně delší doba), tak holka mohla hodně vyrůst a od tatínka se i „odvrátit“? Chápu, je to otec, tak by měl o nové navázání vztahu bojovat hlavně on, ale pokud je holčina zrovna v pubertě, tak ti chlapi to někdy zvládají asi hůř a neví, co mají s takto starýma holkama vůbec řešit.
Já sama jsem taky taková macecha a láska na povel opravdu nejde - respekt, pochopení a případné přátelství ano, ale láska je fakt běh na dlouhou trať.
A teď ještě jedno drobné zamyšlení - znám i případy, kdy děti z rozpadlých vztahů nejsou zase takoví chudáčci. Třeba ta moje nevlastní dcerka má najednou místo dvou babiček celkem čtyři (ještě ode mě a od nového přítele její mamky), taky dárků patřičný násobek (vím, že ty nejsou všechno) a zájmu a telefonátů takovou hromadu, že už jí to možná až někdy leze na mozek
Sami teď máme jednu malou holčičku s manželem společně a ta toho teda ze strany manželových rodičů dědí většinu po své starší sestře (třeba třináct let staré oblečení je fakt v dnešní době ohromné
) a dárků dostává taky jenom polovinu (to si nechci stěžovat, protože i tak jich má hromadu
) A řekněme si upřímně, ty děti taky ví, na koho z takové spousty lidí se obrátit, aby dostaly zrovna to, co chtějí nebo „nutně potřebují“.
@Sisulík Já právě z tohohle úryvku měla pocit, že to mají oba velice dobře srovnané a že zřejmě udělali to, co považovali pro malou za nejlepší. A ano, je tam cítit úleva, že to dopadlo právě takle, což ale považuju s ohledem na popisovaný stav (trápení se, psycholog) za pochopitelné. Můj názor.