Všem nemilujícím macechám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kinley
19.6.12 11:44

@Makinaa007 Ale co mi to dalo práce! :mrgreen: každý má svůj čas než mu dojde spousta věcí a dost je to i o tom mít pak svoje dítě…to člověk pochopí i to co předtímneznal…jen je to zezačátku strašně těžké no.

• Citovat
  • Upravit
1208
19.6.12 11:50

@kinley Pravda je, že žárlivosti se člověk musí snažit vyvarovat…ale jde to občas špatně. Mě třeba pomáhá, že si říkám, že to dítě za to přece nemůže a nic nedělá schválně. Také se musí smiřovat s danou situací a hlavně když je ještě malé, ani moc nechápe, co se děje a proč. Pravda ale je, že dokud to člověk nezažije na vlastní kůži, tak neví, do čeho pořádně jde. Taky jsem na to dřív koukala jinak, zažili jsme to v rodině u dítěte mé sestry a ta teď díky mě a mým zkušenostem taky přehodnotila svůj postoj. Ale pravda je, že její dítě se s otcem nevídá už několik let, otec nemá zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
19.6.12 11:59
@Vera111 píše:
To je šílený tady, už sem radši nelezu… :zed: :zed: :zed:

Mám to stejně. Z některých zdejších „světic“ je mi dost blivno.
Zakladatelce přeju do budoucna štěstí a pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
19.6.12 12:59

Nejde o to, jestli je někdo dokonalej nebo jestli má či nemá pochopení pro jiné lidi. Spíš bych problém viděla v tom, že se zakladatelka snaží špatnost povýšit na normu, neřku-li na dobro.
Nemít rád totiž není pozitivum, stejně tak každý slušně uvažující člověk ví, že otec se má starat o své dítě. Primárně je postavené na hlavu to, že ona vlastně své a manželovy špatnosti vydává za chvályhodné chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
19.6.12 13:10

@eva valoi
někdy je lepší, když se otec o své dítě nezajímá. Zbytečně mu dělá zmatek v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
19.6.12 13:15
@kopřivnice píše:
Ahoj :)
normálně na diskuze nechodím, ale taky jsem ta, která má nevlastní dítě a prostě ho nemá ráda. Dlouho mi trvalo než jsem se s tím vyrovnala a dneska to beru úplně jinak. Prostě má dítě a já ho nemám ráda..tečka. Chtěla jsem si tu přečíst, jak se s tím vyrovnávají jiné macechy a názory jiných žen. Docela jste je tu odsoudili a já si myslím, že to není tak úplně taky fér. Stejně tak jako děti nemůžou za své rodiče, tak my přeci nemůžeme za to, do koho se zamilujeme. A že k tomu má ještě dítě? No tak to se prostě stává, ale my dítě opravdu milovat nemusíme a už vůbec ne jako vlastní. Já sama děti nemám, tak ani nevím jaké to je, a doufám že mi to jednou změní názor a třeba ho budu mít jednou ráda. Hlavně se kvůli tomu ženský netrapte, pač to stejně nemá cenu. Hodně nocí jsem proplakala, opravdu jsem se snažila, ale i přesto nic. Žádný cit, je to cizí dítě a hotovo. Manžel si ji přestal brát, ne ale kvůli mě, to jsem mu až pak řekla, jaký mám k tomu vztah. Věděl, že se snažím, dokonce jsem absolvovala návštěvu dětské psycholožky a cit se přesto nezměnil. Nebere si jí, protože jsme se odstěhovali do ciziny a byli jsme hodně daleko, ted jsme blíž a přesto si ji nebere. Tak v tom to mám lehčí. Nebere si ji kvůli sobě a kvůli ní. Byla hodně nechtěné dítě, byla to na něj ušitá bouda, ale je to taky jeho hloupost, že přemýšlel tím dole a ne tím co má v hlavě. Okolnosti byli hodně komplikované, ale po narození jí měl rád. Probírali jsme to se spousty lidma a dospěli jsme k názoru, že když má svou rodinu, tak je lepší to tak nechat, ví kdo je její otec a když bude chtít, tak on jí nezavrhne. Ale to jsem trochu odbočila, jen vám chci říct, že mějte hlavu vzhůru a nestydte se za to. Je to normální, každého člověka na světě nemusíme zrovna milovat a ještě se kvůli tomu trápit. Třeba to časem odezní a vy si tu cestu k sobě najdete a třeba taky ne. Matky, které už své děti mají nás za to odsuzují, že to není hezký atd.,protože si nedokážou představit, že by to prožívali jejich děti, ale ženy, které děti nemají neví jaké to je, když to v nich roste a neví jak velké pouto a láska k dětem mateřstvím vzroste. Proto nás za to neodsuzujte, že nemáme rády jeho děti. Jsme prostě i my jen lidské bytosti, které nemohou dokázat všechno, i když ty děti za to nemohou. Všem macehám fandím…věřte v lepší zítřky a nenechte si tím zkatit lásku ke svému partnerovi. Ty děti s vámi věčně nebudou, i když jsou někdy fakt otravní. Jestli ten chlap za to stojí, vydržte a na ty děti se vyprdněte a nelámejte to přes koleno a ono to pak půjdu samo. Třeba i jednou mě…Hodně štěstí a spousta lásky…

Hele zakladatelko, buď v klidu. Myslím, že je to úplně normální. Holka má novou rodinku, tvůj chlap o ni zájem nejeví, tak co? A že si vyčítáš, že nemáš ráda dítě, který budete muset částečně živit a bude ti odvádět pozornost o vašich společných dětí? Proč proboha - to je úplně normální. Prostě každá chcem to nej pro to SVOJE malý. Má to tak spousta žen, tak se přestaň bičovat, bohajeho :mrgreen:. Manžel naštěstí žádný dítě nemá, já bych to nedala. Proč si myslíš, že by macecha měla být milující??? :roll: Stačí dítěti neubližovat a být slušná a korektní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
19.6.12 13:21

No já nečtu všechno, ale z vlastní zkušenosti vím, že city nejdou na povel.. Takže si myslím, že pokud zakladatelka nepřenáší na sceru nějaké negativní emoce, tak se nic neděje..
To, že ji nemá ráda, neznamená, že je na ni jak furie, jenom prostě k ní nenašla city a to si myslím, stává běžně, ale je otázka, jak kdo s tím pracuje..
A partner je jináto si mylsím, že je jeho vlastní dcera, že on by se měl chovat jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
19.6.12 13:22

@eva valoi :palec: :palec: přesně vystiženo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
19.6.12 13:26

A ještě mě napadlo.. znáte postoj dcerky, víte jistě, že má o tátu záje, že má k němu vztah??
Mám kolem sebe dva případy, kdy prostě dcera k tátovi nejde, nechce, nemá ten vztah, nemá nějakou potřebu..
Takže nějaké uvahy i o otci jsou doela mimo mísu, když člověk neví, co tam je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kinley
19.6.12 13:31

@peggy.sl S tím nezbývá než souhlasit…znám hodně příápadů kdy to takto bylo nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
11565
19.6.12 13:37
@eva valoi píše: ****ale je to taky jeho hloupost, že přemýšlel tím dole a ne tím co má v hlavě*****

To už jsi psala, že je to vzácný charakter a výjimka v mužském pokolení.

Příspěvek upraven 19.06.12 v 10:31
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
19.6.12 13:54

@peggy.sl Charakterní otec, který se zajímá o své děti, pro ně je přínosným i po rozvodu. V případě bezcharakterního jelimana, který sebou nechává manipulovat nebo zbaběle vycouval je to možná lepší řešení. otázka je, kdo by něco takového chtěl mít doma. Tj. chci manžela, který se dovede postarat o své potomstvo nebo jelimana, který v případě, že mu zahučí v kládě a má před sebou nový objekt svého pudu na své potomstvo zapomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
19.6.12 13:58
@eva valoi píše:
@peggy.sl Charakterní otec, který se zajímá o své děti, pro ně je přínosným i po rozvodu. V případě bezcharakterního jelimana, který sebou nechává manipulovat nebo zbaběle vycouval je to možná lepší řešení. otázka je, kdo by něco takového chtěl mít doma. Tj. chci manžela, který se dovede postarat o své potomstvo nebo jelimana, který v případě, že mu zahučí v kládě a má před sebou nový objekt svého pudu na své potomstvo zapomene.

Já jsem spíš zastánkyně,,pálení mostů,, se vším všudy..Jsem ráda, že všichni muži mého života na své děti zapomínají a taktéž jsem ráda, že mi domů už,,cizí,, děti nevodí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.12 14:05

Taky se přidávám a souhlas s @peggy.sl jsem naprosto spokojená že už doma nemusím mít na očích děcko z prvního vztahu. jo chlapeček byl miloučký a celkem fajn, ale bylo to děcko cizí, které jsem stejně nemusela a vadilo mi už jen to že se mě to děcko dotýká…takže jsem ráda že si jeho matinka bude děcko vychovávat sama a já mám klid…

• Citovat
  • Upravit
kinley
19.6.12 14:07

@eva valoi nechápu proč je vždycky vina se vším všudy na straně otce amusí to být hned jeliman…někdy je pěkná jelimanka bývalá expartnerka!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová