Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Taky se přidávám a souhlas s @peggy.sl jsem naprosto spokojená že už doma nemusím mít na očích děcko z prvního vztahu. jo chlapeček byl miloučký a celkem fajn, ale bylo to děcko cizí, které jsem stejně nemusela a vadilo mi už jen to že se mě to děcko dotýká…takže jsem ráda že si jeho matinka bude děcko vychovávat sama a já mám klid…
Cizí děti nikoho nezajímají, já to říkám pořád.. ![]()
Mám dvě kamarádky které jsou taky macechy a i když naoko to ani jedna nepřizná, ani před svým chlapem ani před tím dítětem, obě to berou úplně stejně…děti jsou pro ně cizí, nedokážou je až tak řpijmout…já to dlouhou dobu netušila že to tak cítí, obě nezávisle na sobě…až při slabších chvilkách a u jedné s pomocí alkoholu se prolomily ledy a svěřily se že to v podstatě je opravdu o tom, že jak tu bylo řečeno: cizí děti nikoho nezajímají" a ten vztah tam není a asi ani nikdy nebude…
Jo a ještě…obě by si přály aby to dítě neexistovalo…alespoň pro ně, aby si je chlap nejlépe vůbec nebral…Nikdy to ale neřekly nahlas aby nebyly za ty nejhorší…a myslím že takových bab je plno, jen to málokterá přizná…to je má zkušenost.
@kinley píše:
Mám dvě kamarádky které jsou taky macechy a i když naoko to ani jedna nepřizná, ani před svým chlapem ani před tím dítětem, obě to berou úplně stejně…děti jsou pro ně cizí, nedokážou je až tak řpijmout…já to dlouhou dobu netušila že to tak cítí, obě nezávisle na sobě…až při slabších chvilkách a u jedné s pomocí alkoholu se prolomily ledy a svěřily se že to v podstatě je opravdu o tom, že jak tu bylo řečeno: cizí děti nikoho nezajímají" a ten vztah tam není a asi ani nikdy nebude…
Já nechápu proč bych zárověn s chlapem měla milovat i jeho dítě..to přece nejde.
Podle mně je ženská nastavená na to, milovat a chránit svoje vlastní mláďata a do cizích jí není nic. Než se přetvařovat, tak raději vyklidím pole.
@peggy.sl udělala bych to samé, nedokázala bych se přetvařovat a hrát si nějakou roli, která mi není souzena.
@kinley píše:
Jo a ještě…obě by si přály aby to dítě neexistovalo…alespoň pro ně, aby si je chlap nejlépe vůbec nebral…Nikdy to ale neřekly nahlas aby nebyly za ty nejhorší…a myslím že takových bab je plno, jen to málokterá přizná…to je má zkušenost.
Tak pokud to vůči tomu děcku nedaj nijak najevo, tak je to OK. Holt je to jejich boj a když nemaj na to, aby se chovaly tak nějak korektně k tomu dítěti, tak ať do vztahu nelezou. Tak jsem to myslela a ne, že ho musí povinně milovat - to ani nejde.
@Gina108 píše:
Tak pokud to vůči tomu děcku nedaj nijak najevo, tak je to OK. Holt je to jejich boj a když nemaj na to, aby se chovaly tak nějak korektně k tomu dítěti, tak ať do vztahu nelezou. Tak jsem to myslela a ne, že ho musí povinně milovat - to ani nejde.
Potom je ještě druhá možnost. Ať si tatínek svoje roztomilé děťátko bere na víkend k babičce, nebo do hotelu..Ale domů mi ho opravdu tahat nemusí.
@Gina108 tak třeba u těch mých dvou kamarádek to okolí vůbec nepozná, což je asi dobře pro ty děcka a celou rodinu včetně těch chlapů…akorát ony samy se trápí jak šlak, ale to už je zas jiné téma no.
@peggy.sl píše:
Potom je ještě druhá možnost. Ať si tatínek svoje roztomilé děťátko bere na víkend k babičce, nebo do hotelu..Ale domů mi ho opravdu tahat nemusí.
taky možnost… ![]()
@peggy.sl píše:
A muzu se zeptat,co by bylo,kdyby si detatko domu chtel brat?Nebyla by jsi s nim?Neni to prece jen tvuj domov,ale i jeho,ne?
Jinak souhlasim,nekdy je vazne lepsi,kdyz otec vyklidi pole a detem se nemota hlava.
@Eemii píše:
A muzu se zeptat, co by bylo, kdyby si detatko domu chtel brat? Nebyla by jsi s nim? Neni to prece jen tvuj domov, ale i jeho, ne?
Jinak souhlasim, nekdy je vazne lepsi, kdyz otec vyklidi pole a detem se nemota hlava.
Konkrétně u nás je to tak, že když si sem děťátko přitáhne, tak my odjíždíme a oni tu sedí sami… ![]()
A nebo když je venku ošklivě nebo se nám nechce opouštět byt tak si jí vezme ke svým rodičům.
Milá Peggy, Anonymní a vám podobné: Přeju vám, ať se váš chlap stejně chová k vašim dětem, až zase popoletí o hnízdo dál a opustí vás pro mladší. Pokud jste s tím srovnané, tak vám gratuluju ke konzistentnímu postoji.
@karolina_a_betuska to že první vztah nevyšel a vztahy s děckama nejsou OK neznamená že chlap je ten největší debil co má na všem největší podíl viny a stane se to vše znova jeho nové rodině…
@karolina_a_betuska píše:
Milá Peggy, Anonymní a vám podobné: Přeju vám, ať se váš chlap stejně chová k vašim dětem, až zase popoletí o hnízdo dál a opustí vás pro mladší. Pokud jste s tím srovnané, tak vám gratuluju ke konzistentnímu postoji.
Děkuji za přání… ![]()
Můj životní postoj je, že chlapi přichází a odchází…AŤ si letí, nikdo ho nedrží. ![]()