Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Makinaa007 píše:
@Bersaba Budu se opakovat, ale chlap jí asi zahnul a ona ze žárlivosti nenávidí dítě… omlouvá se tím, jak bylo dítě nechtěné a že je nezájem o styk ze všech stran… no podle mého názoru to vypovídá o jejich mentalitěvydedukovala jsem to jak z prvního textu, kde začíná celkem nevinně o tom, že je macechou a že k tomu děcku nic necítí… pak se tam najednou objeví věta o hodně drsnější - to nechtěné dítě, z toho usuzuju, že právě tohle je věc, která ji sere. V další diskuzi buď jen uráží nebo znovu opakuje jak jsou s tím jejím chlapem dokonalí… z toho dedukuju, že chtěla, abychom jí to tady zopakovali, že jsou dokonalí. Prostě si myslím, že ji žere svědomí, že to dítě nenávidí a je nasraná na chlapa, že si to dítě udělal. To byla moje dedukce. Někdo samozřejmě text pochopil jinak, takže jsou tu i jiné dedukce. Kopřivnice toho moc nevysvětlila, jen se vztekala, takže pravdy se asi nedobereme, vem ji čert
Aha. Tak je mi líto, ale ani po zevrubném vysvětlení to zdá se nejsem schopná pochopit.
Asi jsem v tomhle nějaká zaostalá, ale nedokážu si na člověka, jeho motivace a citové rozpoložení udělat na základě jediné věty tak jasný a neotřesitelný názor.
Jsi dobrá. ![]()
@Bersaba píše:
Aha. Tak je mi líto, ale ani po zevrubném vysvětlení to zdá se nejsem schopná pochopit.Asi jsem v tomhle nějaká zaostalá, ale nedokážu si na člověka, jeho motivace a citové rozpoložení udělat na základě jediné věty tak jasný a neotřesitelný názor.
Jsi dobrá.
tak to jsme dvě ![]()
@Bersaba Nemám jasný a neotřesitelný názor, tak prosím nepřekrucuj. Psala jsem ti, podle čeho jsem tak usoudila.
@Makinaa007 píše:
@Bersaba Nemám jasný a neotřesitelný názor, tak prosím nepřekrucuj. Psala jsem ti, podle čeho jsem tak usoudila.
Nepřekrucuju, jen dedukuju.
Usoudila jsi, co jsi usoudila, už z úvodního příspěvku, a následných 18 stran diskuze plus možná nějaké to přemýšlení tvůj úsudek nezměnilo. To už se snad dá nazvat jasným a neotřesitelným názorem, ne?
A není to šumák? Prostě jsem si na základě toho, co napsala, vytvořila na zakladatelku názor, že je to blbka. Její styl myšlení evidentně naprosto nekoresponduje s mým a mám odlišné hodnoty. Toť vše. Od toho diskuze je, abychom tu naplácaly svoje názory.
Já mám tedy jinou situaci - mě umřel táta, vlastní táta. Máma teď žije s přítelem. ten má dvě dospělé dcery, které s ním už nežijí, mají vlastní děti, ale on je na ně děsně fixovaný, udělá pro ně vše. často to ani mý mámě neřekne, protože pro ně např. něco udělá a doma nepřidělá lampičku. nebo jim něco koupí, např. něco drahýho do bytu a ty peníze přitom měly být na něco společného s mámou. Prostě, cizí děti nikdy nebudou vlastní děti. Je tam žárlivost a jánevímcoještě.
Mě to trápí, jinak je ten pán fajn, ale chtěla bych, aby byl k mámě upřímnější, ale on se jí docela bojí. On se bojí i jedný ze svých dcer, ono je to těžký.
@Knihomyš píše:
@Dafné nechci tě děsit, ale chlap se závazky z předchozího VYŘEŠENÉHO vztahu asi neexistujeAspoň ne, pokud je vídá - protože jak se objevíš, hned má exka co řešit
Tím „vyřešeným“, jsem jenom chtěla předejít případným spekulacím, že chci někomu „ukrást“ tatínka. Vážně nehodlám svést ženatýho chlapa a odvést ho od rodiny. Jinak je mi jasný, že i rozvedenej chlap má minulost, exku a že se nějak musí sladit vztahy. Jen nechci být ta, která rozbije rodinu.
A samozřejmě nebudu lhát, že vdovec s miminem by byl ideální
, ale to je fakt utopie.
@Dafné
vdovec, myslím, že v tom případě zrovna nejde o vyřešený vztah. Rozvedený s exkou nic mít nechce, vztah je ukončen. Vdovec se zesnulou ten vztah nikdy neukončil. Osobní zkušenost nemám, s vdovcem chodila kamarádka, byl to téměř dokonalý chlap, ale stejně to neklaplo, právě kvůli tomu, že tam byli pořád 3
@Makinaa007
Ja bych spis rekla, ze ona na nej neni nastvana, ze ma dite. Ale to jak se zachoval (a to ho rozhodne stavi do spatneho svetla) ona omlouva tim, ze on prece dite nechtel a byla na nej usita bouda. Takze je to vlastne v poradku jak se chova.
@Makinaa007 píše:
A není to šumák? Prostě jsem si na základě toho, co napsala, vytvořila na zakladatelku názor, že je to blbka. Její styl myšlení evidentně naprosto nekoresponduje s mým a mám odlišné hodnoty. Toť vše. Od toho diskuze je, abychom tu naplácaly svoje názory.
Jinými slovy jen píšeš, že jsi prostě chtěla o někom napsat, že je „blbka“ a máš na to prostě prááááááááávoooooooooooooo
. Ach jo. To se tak prostě někdy v životě stává, že hodnoty druhého nekorespondují s Tvými a přesto to není důvod psát o něm, že je blbka apod. Víš?
![]()
Těch blbek tady bude zřejmě mnohem více jak tady tak čtu
Ale pořád mě fascinuje jak tu píšou dokonalé supermatky, když tohle je diskuze věnovaná nemilujícím machechám…
@kinley píše:
Těch blbek tady bude zřejmě mnohem více jak tady tak čtuAle pořád mě fascinuje jak tu píšou dokonalé supermatky, když tohle je diskuze věnovaná nemilujícím machechám…
Ony si to musí někde utvrzovat
. V reálu jim to už asi nikdo nežere
.
@Lucinka_Kla Představ si, že nebudu o nikom psát nic špatného, že se mu líbí zelená a mně se líbí modrá. Kopřivnice je si myslím za hranicí normálu ![]()
http://www.uloz.to/hledej/?…
Tady je ke stažení celkem zajímavý seriál. Je to jenom seriál, ale souvisí s tématem (respektive první čtyři díly).
Vy, které nesnesete děti vašeho manžela, co byste dělaly, kdyby se s matkou něco stalo a dítě se ocitlo v péči otce?
Zvlášť by mě zajímalo, kam by se šla schovat peggy.s.
@Lucinka_Kla píše:
Ony si to musí někde utvrzovat. V reálu jim to už asi nikdo nežere
.
nežere, kdo by taky žral…ono už jen člověk co příjde moralizovat do diskuze která je jasně pro : Všechny nemilující macechy…to nemá sám v hlavě v pořádku, nebo že by snad neuměly dámy číst?
prostě jim to stojí za to rozkliknout diskuzi a dávat tady k dobru svá moudra
padám ze všech Supermatek tady fakt ![]()