Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Makinaa007 píše:
@Lucinka_Kla To jsem nikde nenapsala, že by měla milovat cizí dítě. Přečti si komentáře na předchozích stranách, co jsem psala já a eva valoi. Jde o to, že prezentuje jako dobré chování něco, co dobré není.navíc…kdo má patent na to určovat jaké chování je dobré a jaké odsouzeníhodné? Podle každého je normální něco jiného, někdo by bral takový postoj zakladatelky jako normální a někdo ne…ale nikdo nemuže odsoudit toho druhé a říct: ne ty se nechováš dobře!! podle koho jako??
@kinley Bohužel znám soudy spíš z druhé strany a to tak, že tatínek platí jenom tak, aby ho to moc nebolelo a mohl nechávat peníze hlavně po casinech. No a že platí na děti, tak s tím musím počítat, když nabalím chlapa s dětmi.
@elis_an3 píše:
@Lucinka_Kla
já osobně s kopřivnicí v pár bodech nesouhlasím. Ale tady je to pořád to samé, chudák dítě chudák dítě, ono za to nemůže, ale co se týče macech, tak to nemají jednoduché ani ony a to pochopí snad jen ten, kdo se do této situace dostal!!! Samozřejmě nepodporuju nějaké odstrkování a znevýhodňování partnerova dítěte, či aby mu macecha dělala peklo, ale přiznat, že ho nemusí? Že ho nezbožňuje? Na tom není nic špatného… je to tady, před cizími lidmi, nikdo to neříká tomu dítěti do očí!!!
asi tak nějak… opravdu mě udivuje jak ty co to nezažily dokážou tak hodně bránit něco co neznají, až poznají tak fajn, můžeme se o tom pobavit, ale takhle to je jen odsuzování někoho jiného, protože "já myslím že to co cítí, cítí špatně a není to dobré " a kdo řekl co je dobré??
kecy kecy kecy…to je uplně o ničem
@Makinaa007 píše:
@kinley Bohužel znám soudy spíš z druhé strany a to tak, že tatínek platí jenom tak, aby ho to moc nebolelo a mohl nechávat peníze hlavně po casinech. No a že platí na děti, tak s tím musím počítat, když nabalím chlapa s dětmi.
jo asi máte problém s bývalým atd…takové případy chápu, ale jsou i normální chlapi a matinky vyžírky co prazitují zase na otcích…ale o tom takhle diskuze není… ![]()
@Makinaa007 tak pokud to jsou takové beznadějné případy, co jim na jejich dětech nezáleží, alkoholici a podobně tak to taky takové případy znám, co na své děti neplatí, ale pokud se jedná o normální otce, kteří se chtějí svým dětem věnovat, stýkat se s nimi a mají je rádi, tak poctivě platí, co soud vymezil a třeba v našem případě mnohem nadstandartněji, celkově co se rozsudku týče…dokud jsme neměli mimi na cestě, tak mi to osobně bylo jedno, ale teď už mi to jedno přestává být, když kolikrát nejsou peníze na něco pro malou, co bych chtěla koupit…ono je to celé složité takové vztahy, protože pokud je otec zodpovědný tak toho matka dítěte může často i zneužívat…k tomu se pak těžko staví s chladnou hlavou, když má tím trpět tvé vlastní dítě…osobně si myslím, že pokud si udělal dítě, tak ať platí, ale 'ocaď pocaď''
@kinley Zakladatelka se nechová nezákonně, pouze neeticky. Ve společnosti existují určité rámce chování, které vymezují svobodu počínání a stanovují nějaké meze. Pokud nebudou a každý se bude chovat absolutně jak se mu zachce, no potěš koště.
Cítit mlže co chce, to žádnou etiku neporušuje, porušila by ji pouze tehdy, pokud by se k té malé neeticky chovala!!! To do toho ovšešm nezahrnuju to, že její muž se nezajímá o svého potomka, byť je nechtěný, tak tohle mi příjde nevhodné, to jo a neříkám ani popel!!
@Makinaa007 píše:
@kinley to je pravda, tak se tu objevila taky druhá strana. Navíc se tahle diskuze rozplynula bez zakladatelky, což je škoda, mohla vysvětlit a objasnit víc věcí…
A ty bys měla náladu něco tady vysvětlovat komukoli, kdo tě označuje za blbku a tvýho muže za hajzlíka? Fakt?
@eva valoi píše:
http://www.uloz.to/hledej/?…
Tady je ke stažení celkem zajímavý seriál. Je to jenom seriál, ale souvisí s tématem (respektive první čtyři díly).Vy, které nesnesete děti vašeho manžela, co byste dělaly, kdyby se s matkou něco stalo a dítě se ocitlo v péči otce?
Zvlášť by mě zajímalo, kam by se šla schovat peggy.s.
nic, musela bych to vydržet a byla by prostě u nás. U mě je teda slovo „nesnesete“ trochu silnější, ale i přes to uznávám, že by to bylo náročné. Rozhodně bych se s ním nerozváděla a ani bych ho nenutila, ať dá holku radši do děcáku. Taková kravka nejsem.
Ale taková věc se v rodině může stát i bez nevlastních dětí. Může se nedej bože stát něco sourozenci, švagrové. V takovém případě bych se taky o děti postarala, i kdyby mi byly jakkoli nesympatické. To už je pak otázka nějakých morálních zásad
Ale je celkem zajímavé, že jakmile vás v této diskusi někdo sjede a vy mu to argumenty vyvrátíte, má to logiku atd, tak místo toho, než by ta osoba uznala, že máš pravdu, tak raději nereaguje
tím nechci narážet na žádné konkrétní osoby!!!
@Makinaa007 píše:
@kinley Zakladatelka se nechová nezákonně, pouze neeticky. Ve společnosti existují určité rámce chování, které vymezují svobodu počínání a stanovují nějaké meze. Pokud nebudou a každý se bude chovat absolutně jak se mu zachce, no potěš koště.
co to je za kecy? jak neeticky? takže my máme na své pocity a city danou nějakou etiku jo? no to je síla tohle…To není o chování, že se někdo chová jak se mu zachce ale je to prostě o tom že cítit si může každý co chce…a bud k někomu cítíš lásku a sympatie nebo ne, co to má společného s etikou proboha!!!
@Sisulík
Je vidět, že s dětmi neděláš, jinak bys to s tím sežráním už dávno přehodnotila. ![]()
A jinak, k té kamarádce, o které jsem psala: Věř mi, že ho víc než respektovala, snažila se jak blázen, ale to dítě JE prostě spratek, i když ty existenci takovýho druhu nepřipouštíš. ![]()
Tak mne treba nesokuje to, ze ona to dite nema rada. To se asi da pochopit. Mne sokuje jeho pristup.
@Loki01 píše:
Tak mne treba nesokuje to, ze ona to dite nema rada. To se asi da pochopit. Mne sokuje jeho pristup.
jo to už je věc druhá…sic diskuze je o zakladatelce a soudí se tu nakonec její chlap ale to je jedno. Já třeba znám případ kdy chlap taky nevídá své dítě, okolí co nezná okolnosti odsuzuje chlapa ale vše zpískala jeho bývalá žena s tím že děcko nakonec sbalila na druhý konec republiky atd. atd. to by bylo na mooooc dlouho, ale prostě vím že ne vždy to je tak jak se na první pohled zdá a není to vždy tak jednoduché…u zakladatelky nevím jak to bylo, ale v podstatě její příspěvek je hlavně o ní a ne jejím chlapovi… ![]()
@Lucinka_Kla
já osobně s kopřivnicí v pár bodech nesouhlasím. Ale tady je to pořád to samé, chudák dítě chudák dítě, ono za to nemůže, ale co se týče macech, tak to nemají jednoduché ani ony a to pochopí snad jen ten, kdo se do této situace dostal!!! Samozřejmě nepodporuju nějaké odstrkování a znevýhodňování partnerova dítěte, či aby mu macecha dělala peklo, ale přiznat, že ho nemusí? Že ho nezbožňuje? Na tom není nic špatného… je to tady, před cizími lidmi, nikdo to neříká tomu dítěti do očí!!!