Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sisulík souhlasím… Mě manžel nechal od začátku, ať se o malého starám a tak. Ne z pohodlnosti, on zastane vše co se týče péče o dítě, je v tom jinej, ale právě proto, abych si s prckem vybudovala vztah… a šlo to skvěle. Dnes hystericky brečím, když ho musíme vízt k jeho matce.
Tchán s tchýní mají očividně problém s tebou a skrz vnučku se ti snaží znepříjemnit život.. ale proč? Nechtěli, aby se tvůj muž rozešel s bývalkou? Aby byl s tebou? jaký vztah mají k té bývalce? Bylo to tak od začátku? Někde musí být zakopaný pes… každopádně se s prominutím prděj do vašeho života, dospělým lidem… ale tohle visí na manželovi. Jsou to jeho rodiče. Kdyby to bylo obráceně, taky si s rodiči promluvíš ty a ne on…
Ninjaj: Předně partner a bývalka se rozešli a já s ním začala až později.. Co se vztahu bývalka tchánovci týká, ona je nevídá a nesnáší je.. Tchýně se cpe i do ní a tchán se cpe asi do každýho.. Tuhle prej stál u mého auta a nadával, že takovou značku můžou mít jen blbci nebo co.. Spíš mi přijde, že v malý vidí chudinku z rozvrácený rodiny a vidí se v ní. Jak říkám začalo to, když ji naučili říkat mi teto místo mami.. A zhoršilo se to, když jsem si pořídila taky děti.. Asi v nich vidí konkurenci pro svou milovanou vnučku.. Nevím jistě, ale přijde mi to tak. Jinak souhlasím s tím, že zakročit má on ne já. Vidím to stejně. Já zakročím, pokud se to týká mých dětí, nebo pokud vím, že to vadí i matce dítěte tak s jejím vědomím zakročím. Mám s ní daleko lepší vztah než s partnerovými rodiči..
@Anonymní píše:
Sisulík: nejsmutnější je, že já k ní ten vztah měla, jenže oni ho zničili.. Začlo to tou její žárlivostí, ale s tím jsme se srovnaly, jenže pak nastoupila tchýně s upřednostňováním a nakonec s hlídkováním a rozkazováním ohledně dítěte..![]()
Tuhle tu na mě řvala potom, co malá dotahla ze školky po několikáté cizí věc, že je to normální, že si ty věci domů půjčujou a že já musím po jejím příchodu domů ty věci zabavit aby je nezašantročila a ráno jí s tím poslat do školky.. Ať se na mě nikdo nezlobí mně nepřijde normální, když dítě přinese cizí řetízek, prstýnek nebo co ještě.. Já osobně to na ní při převzetí ve školce vidět, tak bych to dala učitelce a vůbec to neodnesla ze školky..
Co na to říct.. je mi z toho co píšeš smutno..babku fakt vystřelit na Mars!
@Anonymní píše:
Ninjaj: Předně partner a bývalka se rozešli a já s ním začala až později.. Co se vztahu bývalka tchánovci týká, ona je nevídá a nesnáší je.. Tchýně se cpe i do ní a tchán se cpe asi do každýho.. Tuhle prej stál u mého auta a nadával, že takovou značku můžou mít jen blbci nebo co.. Spíš mi přijde, že v malý vidí chudinku z rozvrácený rodiny a vidí se v ní. Jak říkám začalo to, když ji naučili říkat mi teto místo mami.. A zhoršilo se to, když jsem si pořídila taky děti.. Asi v nich vidí konkurenci pro svou milovanou vnučku.. Nevím jistě, ale přijde mi to tak. Jinak souhlasím s tím, že zakročit má on ne já. Vidím to stejně. Já zakročím, pokud se to týká mých dětí, nebo pokud vím, že to vadí i matce dítěte tak s jejím vědomím zakročím. Mám s ní daleko lepší vztah než s partnerovými rodiči..
Hele jestli něco neudělá ten Tvůj chlap tak bude u vás nakonec zle…nakonec to naruší i vztah vás dvou.. pokud už tedy nenarušilo ![]()
Sisulík: Narušilo. Sice vím, že teď bude malá u mámy a já budu mít relativní klid, ale vím, že se o partnera nemůžu opřít.. Což vidím jako problém, jenže se mi to po tom všem nechce řešit a nejradši bych to celé utla, jenže zas holky tatínka milujou atd.. Je to těžký..
To teda je..je to pěkně na nic musí Ti být divně
.. tatínek by nejspíš potřeboval přestřihnout bleskurychle pupeční šňůru a začít problémy řešit jak dospělej a né se jim vyhejbat..
Sisulík: Hm to ano, jenže já ho dospět nedonutím a on sám to asi nezvládne… Takže buď budu trpět já, nebo budou holky bez tatínka.. Super výběr. ![]()
Já jsem ale nenapsala, že jsme spolu těch 11let, milujeme se od školy, ale jsme spolu 2roky, halo, fakt mě to tu baví, některé z vás jsou opravdu…nechci být sporstá. Prostě nám to dřív nevyšlo, možná by jste měli psát romány a ne takový kraviny, to by jste své spisovatelské nadání uplatnili více. On nikde neupadl na ženskou, já už třeba jednou vdaná taky byla. A to že ženská lže s antikoncepcí jen aby dosáhla baráku je OK? Některé příspěvky mě fakt baví. Mé komentáře nepatří ženám co přemýšlí a mají životní zkušenosti, ale ony to vědí.
@Anonymní píše:
Ať se na mě nikdo nezlobí mně nepřijde normální, když dítě přinese cizí řetízek, prstýnek nebo co ještě.. Já osobně to na ní při převzetí ve školce vidět, tak bych to dala učitelce a vůbec to neodnesla ze školky..
Hele, mně školkou prošly tři děti a půjčování hraček je naprosto normální
Vyšší level je pak vyměňování, u toho jsem tedy byla jak ostříž a nejvyšší je darování - tam už člověk opravdu musí být ve střehu. Akorát tedy děti jsou děti, je potřeba pohlídat, aby se půjčená hračka zase další den vrátila majiteli a nezůstala zahrabaná doma. Jinak vrátit půjčenou hračku učitelce taky může znamenat, že se hračka ocitne mezi hračkami školkovými a dítě, kterému patří, ji už taky nemusí najít. Zato si bude pamatovat, že ono ji ale půjčilo Mařence a Mařenka jí ji nevrátila zpátky a mezi dětmi to udělá zbytečně zle ![]()
@anonymnní píše:
Já jsem ale nenapsala, že jsme spolu těch 11let, milujeme se od školy, ale jsme spolu 2roky, halo, fakt mě to tu baví, některé z vás jsou opravdu…nechci být sporstá. Prostě nám to dřív nevyšlo, možná by jste měli psát romány a ne takový kraviny, to by jste své spisovatelské nadání uplatnili více. On nikde neupadl na ženskou, já už třeba jednou vdaná taky byla. A to že ženská lže s antikoncepcí jen aby dosáhla baráku je OK? Některé příspěvky mě fakt baví. Mé komentáře nepatří ženám co přemýšlí a mají životní zkušenosti, ale ony to vědí.
@anonymnní píše:že se na to radši nevykašleš, stejně to tady zase všechno překroutí. Já jsem to teda takhle pochopila hned na začátku. Bohužel, některé tě bez přemýšlení označily za mrchu
@Les2311 kdyby se jednalo o hračky tak to pochopím, ale tohle jsou osobní věci.. Řetízky, prstýnky atd.. To není na hraní.
@kopřivnice píše:
Ahoj
normálně na diskuze nechodím, ale taky jsem ta, která má nevlastní dítě a prostě ho nemá ráda. Dlouho mi trvalo než jsem se s tím vyrovnala a dneska to beru úplně jinak. Prostě má dítě a já ho nemám ráda..tečka. Chtěla jsem si tu přečíst, jak se s tím vyrovnávají jiné macechy a názory jiných žen. Docela jste je tu odsoudili a já si myslím, že to není tak úplně taky fér. Stejně tak jako děti nemůžou za své rodiče, tak my přeci nemůžeme za to, do koho se zamilujeme. A že k tomu má ještě dítě? No tak to se prostě stává, ale my dítě opravdu milovat nemusíme a už vůbec ne jako vlastní. Já sama děti nemám, tak ani nevím jaké to je, a doufám že mi to jednou změní názor a třeba ho budu mít jednou ráda. Hlavně se kvůli tomu ženský netrapte, pač to stejně nemá cenu. Hodně nocí jsem proplakala, opravdu jsem se snažila, ale i přesto nic. Žádný cit, je to cizí dítě a hotovo. Manžel si ji přestal brát, ne ale kvůli mě, to jsem mu až pak řekla, jaký mám k tomu vztah. Věděl, že se snažím, dokonce jsem absolvovala návštěvu dětské psycholožky a cit se přesto nezměnil. Nebere si jí, protože jsme se odstěhovali do ciziny a byli jsme hodně daleko, ted jsme blíž a přesto si ji nebere. Tak v tom to mám lehčí. Nebere si ji kvůli sobě a kvůli ní. Byla hodně nechtěné dítě, byla to na něj ušitá bouda, ale je to taky jeho hloupost, že přemýšlel tím dole a ne tím co má v hlavě. Okolnosti byli hodně komplikované, ale po narození jí měl rád. Probírali jsme to se spousty lidma a dospěli jsme k názoru, že když má svou rodinu, tak je lepší to tak nechat, ví kdo je její otec a když bude chtít, tak on jí nezavrhne. Ale to jsem trochu odbočila, jen vám chci říct, že mějte hlavu vzhůru a nestydte se za to. Je to normální, každého člověka na světě nemusíme zrovna milovat a ještě se kvůli tomu trápit. Třeba to časem odezní a vy si tu cestu k sobě najdete a třeba taky ne. Matky, které už své děti mají nás za to odsuzují, že to není hezký atd.,protože si nedokážou představit, že by to prožívali jejich děti, ale ženy, které děti nemají neví jaké to je, když to v nich roste a neví jak velké pouto a láska k dětem mateřstvím vzroste. Proto nás za to neodsuzujte, že nemáme rády jeho děti. Jsme prostě i my jen lidské bytosti, které nemohou dokázat všechno, i když ty děti za to nemohou. Všem macehám fandím…věřte v lepší zítřky a nenechte si tím zkatit lásku ke svému partnerovi. Ty děti s vámi věčně nebudou, i když jsou někdy fakt otravní. Jestli ten chlap za to stojí, vydržte a na ty děti se vyprdněte a nelámejte to přes koleno a ono to pak půjdu samo. Třeba i jednou mě…Hodně štěstí a spousta lásky…
Hele, já Tě chápu a nevím, proč bys musela mít cizí dítě ráda, zvlášť, když s Vámi ani nežije, ani se s ním nestýkáte. Mám ráda svoje děti děti, miluji je, ale cizí děti jsou mi taky jedno.
Sisulík: nejsmutnější je, že já k ní ten vztah měla, jenže oni ho zničili.. Začlo to tou její žárlivostí, ale s tím jsme se srovnaly, jenže pak nastoupila tchýně s upřednostňováním a nakonec s hlídkováním a rozkazováním ohledně dítěte..
Tuhle tu na mě řvala potom, co malá dotahla ze školky po několikáté cizí věc, že je to normální, že si ty věci domů půjčujou a že já musím po jejím příchodu domů ty věci zabavit aby je nezašantročila a ráno jí s tím poslat do školky.. Ať se na mě nikdo nezlobí mně nepřijde normální, když dítě přinese cizí řetízek, prstýnek nebo co ještě.. Já osobně to na ní při převzetí ve školce vidět, tak bych to dala učitelce a vůbec to neodnesla ze školky..