Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jenomže co tak vidím, tak ti chlapi jsou tady dobří.. Ono se člověk nedivi, že pak ty ženské jsou z toho otrávené..
Příklad.. V rodině taky máme takto rozvedenou rodinu a muž si bere dceru na víkendy a pak celý den čumákuje v garáži a něco opravuje.. Tak když už ten druhý chce, aby jeho partner přijmul to jeho dítě, tak se má o něho starat a ne si pozvat dítě a celý den ho nechat na krku přítelkyni a pak se divit, že je otrávená..
@peggy.sl píše:
Tohle je přece jiný případ.
tady se celkově plete více věcí dokupy ![]()
@Makinaa007 píše:
@Bersaba Hlavně bych se takovýma věcma nechlubila. Kdybych už napsala, že jsem udělala něco špatného, tak bych si asi sypala popel na hlavu nebo bych se nějak snažila obhájit.
Ale tohle je taky pořád dokola. CO udělala špatného? Snažila se situaci řešit, nedostatek citu ji trápil, a pak se jí ulevilo, že už se nevlastní dcerou nemusí zabývat. Tohle je ono? To je to špatné?
@Bersaba Tohle špatné není. Je možné, že to špatně jen vyznělo. Teď myslím to, co napsala zakladatelka.
@eva valoi píše:
Ale stydíš se, viď? Proč bys jinak psala pod rouškou anonymity. A ani normální si nepřijdeš.
Kristova noho! A ty máš v profilu jméno, přijmení, adresu, stav konta a velikost podprdy???
Dyť seš stejnej anonym jako ten anonym! Tak co tu píšeš o studu? Bože… ![]()
Páni, nebýt Makinyy, tak máme nudnou maximálně dvoustránkovou diskusi ![]()
Čistě logicky nevím, proč se tak vzrušujete nad tím, že se nějakej chlap rozhodl nestýkat s dítětem. Jsou v zásadě dvě možnosti: buď ten chlap (jako otec) nestojí za zlámanou grešli, a pak není žádná škoda, že se s dítětem nestýká, nebo je to otec dobrý, a pak má sakra důvod, proč se s dítětem rozhodl nestýkat.
Jeden z důvodů může být matka - kupodivu ne každá má
, existují i takové 3,14čy, které dokážou dítě vystresovat, patřičně poděsit, vzbudit dojem, že návštěva u táty je hrůza. Pak si člověk logicky říká, jestli je pro dítě fakt tak super, že se se mnou ob víkend vidí, když tejden předem a tejden potom má peklo, kdy vidí, že máma je na prášky, zoufalá, že dítě vůbec někam jede, jeden hysterák za druhým - plus během návštěvy dítě poučené matkou kouká, kdo ho kdy ukousne. Fakt nevím, jestli bych jako milující rodič něco takového chtěla děcku připravit jen proto, aby se neřeklo, že se s ním nevídám.
A že není takových milujících matinek málo.
Ahoj holky, přečetla jsem si jen první stránku diskuze. Jsem taky macecha (je to hrozný název, představuju si pod tím tu zlou babu
). Začala jsem žít s chlapem, který v té době měl 9měsíční dítě s jinou. Bydlela u něj ještě asi tři měsíce po našem začátku, nechtěl jí jen tak „vyhodit“, manželé nebyli. Rozešel se s ní, protože mu dělala doma peklo. Nejsou to jen řeči od něj, znala jsem se s ním už pár let předtím a pak přes něj poznala i jí, ale nenavštěvovali jsme se (žádné přátelství s ní
. On do našeho vztahu šel s tím, že kvůli tomu přijde o prcka, že se mu ona takhle bude mstít. Ale hned první měsíc jsme si ho brávali na odpoledne, pak už na celý den a když se po třech měsících ona odstěhovala, šla jsem k němu bydlet já. Pak jsme prcka měli každý den, celý den, na noc k ní… Od října fungujeme týden a týden. Matýskovi brzy budou dva roky a říká mi „mami“. Neučili jsme ho to, respektuji, že mámu má. Jen mě mrzí jakou… Když jí ho vezeme, celý den pláču, protože mi je, jako bych ho dávala někomu cizímu. Věnuju se mu, mazlíme se, hrajeme si… Celý ten příběh je moc složitý
. Víte, většinou ho máme i víc než týden. Máme ho třeba 10 a ona zbylé 4. Vyhovuje jí, že má volný čas a o prcka je postaráno. Nenechá nám ho, protože by tak přišla o mateřskou. Celou jí pobírá jen ona… A soud by nám ho nesvěřil, je ještě malinký, prý máme šanci až tak ve 3 letech… Já vlastní dítě nemám, ale myslím, že nejsem macecha, ale máma… Chápu i autorku diskuze. Zřejmě jste neměla kdy si utvořit vztah s jeho dcerou. A to chce času dost… upřímně ani já si neuměla představit, že „jejich“ dítě bude tak často s námi, ale svého (dnes už) manžela, jsem v tom vždy podporovala! Nikdy jsem mu neřekla: pojď, napiš jí, že dnes si ho nebereš. Nikdy… Ani na tom začátku… Ona manželovi vyhrožovala na začátku, že malého neuvidí, ale byla to jen záminka, jak ho mít zpět, protože můj manžel je na svém synovi závislý
. A já ho za to miluji, protože vím, že zrovna tak bude milovat naše děti! ![]()
Omlouvám se, že píšu tak zmateně… Nějak jsem to prostě chrlila. Jak říkám, celý ten příběh je moooooc dlouhý
Snad pochopíte, co jsem tím chtěla říct…
@Makinaa007 s tím přirovnáním k číšníkovi je to celkem mimo a se zaměstnáním mého partnera to není daleko od pravdy dělá v hospodě…ale to je jedno, kdyby sis porozně přečetla co jsem psala, tak bys věděla, že jsem psala, že jsem toho názorum, že jak si jednou ten chlap děcko udělal, tak by platit měl, já tady mluvila ale o matce toho dítěte, která toho zneužívá a tahá z něho nadstandart toho, co mají domluveno u soudu, takže asi tak, nelíbí se mi, že z rozpočtu mizí zbytečné peníze. Takže nechápu co se do mě pouštíš…krom toho, že je tu to dítě často, máme pro něj doma úplně to samé, co matka, platíme k tomu alimenty a ještě chce madam něco navíc!!!
@elis_an3 Nebylo to nic proti tobě osobně. Ty jsi navíc asi macecha vpohodě. Máš pravdu, že zle ve vztahu může dělat kterákoliv strana… kdyby byli všichni dokonalí, tak by se asi nikdo nerozcházel a nescházel s někým novým a rodinky by spolu žily šťastně až do smrti
![]()
@Šárka 01 píše:
@Sisulík
Je vidět, že s dětmi neděláš, jinak bys to s tím sežráním už dávno přehodnotila.
A jinak, k té kamarádce, o které jsem psala: Věř mi, že ho víc než respektovala, snažila se jak blázen, ale to dítě JE prostě spratek, i když ty existenci takovýho druhu nepřipouštíš.
Budeš se divit ale dělám..
pracuju s dětmi od 1r do zhruba 18 let..
A ono víš snažit se je někdy na nic.. stačí jen netlačit a.. nechat plynout… má zkušenost ![]()
A vím, že jsou i „spratci“ jenže když jdeš hlouběji, tak zjistíš, že to dítě zespratkovalo ne vlastní vinou, ale vinou těch, kdo vychovávali a měli nastavit pevná pravidla hranice a hlavně JISTOTY…mám se zlobit na to děcko? Za co vlastně?
@kinley píše:
to by bylo fajn, myslím že každý si to musí zažít a poznat, protože kdybyste si našla chlapa co platí na dvě děti z prvního vztahu třeba tak do rozpočtu k vám toho moc nepřinese…bohužel dnešní soudy berou v potaz hlavně „první“ dítě…takže tatínek bude prvním dětem platit lyžáky, kroužky a tak dále a kdybyste měla s takovým mužem ještě další společné dítě tak nazdar, na to už nezbyde…a tak to bohužel funguje a takto to je, beze srandy.
No myslím si, že to je dobře, že „první“ děti mají přednost. Chlap by měl počítat s tím, že si nemůže trousit děti a pak nechávat jejich matky, ať se starají… Tak cca pětina jeho čistého příjmu pro dítě mi přijde zcela adekvátní, na „svoje“ co má s druhou partnerkou určitě taky tolik dá (jídlo, bydlení atd.).
@Knihomyš píše:
Páni, nebýt Makinyy, tak máme nudnou maximálně dvoustránkovou diskusi![]()
Čistě logicky nevím, proč se tak vzrušujete nad tím, že se nějakej chlap rozhodl nestýkat s dítětem. Jsou v zásadě dvě možnosti: buď ten chlap (jako otec) nestojí za zlámanou grešli, a pak není žádná škoda, že se s dítětem nestýká, nebo je to otec dobrý, a pak má sakra důvod, proč se s dítětem rozhodl nestýkat.
Jeden z důvodů může být matka - kupodivu ne každá má, existují i takové 3,14čy
, které dokážou dítě vystresovat, patřičně poděsit, vzbudit dojem, že návštěva u táty je hrůza. Pak si člověk logicky říká, jestli je pro dítě fakt tak super, že se se mnou ob víkend vidí, když tejden předem a tejden potom má peklo, kdy vidí, že máma je na prášky, zoufalá, že dítě vůbec někam jede, jeden hysterák za druhým - plus během návštěvy dítě poučené matkou kouká, kdo ho kdy ukousne. Fakt nevím, jestli bych jako milující rodič něco takového chtěla děcku připravit jen proto, aby se neřeklo, že se s ním nevídám.
A že není takových milujících matinek málo.
pravda…každá máme na mysli něco jiného…