Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kinley Diskuze je veřejná
a mám v knedli macechy i supermatky. Svůj názor vyjádřit můžu, autorka prostě šíří kolem sebe nenávist a vychvaluje sebe a svého partnera… podle mě je to hnus.
@Makinaa007 píše:
@kinley Diskuze je veřejnáa mám v knedli macechy i supermatky. Svůj názor vyjádřit můžu, autorka prostě šíří kolem sebe nenávist a vychvaluje sebe a svého partnera… podle mě je to hnus.
No to je jasné že je veřejná, ale když je diskuze určená třeba gayům a já je třeba zrovna nesnáším, nebudu tam do nich šít a moralizovat jim jak jsou otřesní atd. atd…takhle jsem to myslela.
každopádně neřekla bych že autorka přímo vyjadřuje nenávist a vychvaluje schválně sebe a partnera, na partnera se jí tady dámy ptaly, tak odpověděla…
Někde se tady uchytilo slovo moralizovat, takže se to automaticky použije na každého, kdo s něčím nesouhlasí. Když se někdo chová jako hajzlík, musí čekat, že dostane, co mu patří. Tomu se zase říká na hrubej pytel hrubá záplata.
@Makinaa007 : a jestli je vám tak strašně špatně z té šířící se nenávisti tady, tak ji nečtěte a běžte jim, kde si povídají skvělé ženy o krásných věcech… ![]()
@Makinaa007 píše:
Někde se tady uchytilo slovo moralizovat, takže se to automaticky použije na každého, kdo s něčím nesouhlasí. Když se někdo chová jako hajzlík, musí čekat, že dostane, co mu patří. Tomu se zase říká na hrubej pytel hrubá záplata.
s tímto souhlasím…akorát že každá mince má dvě strany…
@kinley napolezu gayům do diskuze, pokud se mne nebude dotýkat
@kinley to je pravda, tak se tu objevila taky druhá strana. Navíc se tahle diskuze rozplynula bez zakladatelky, což je škoda, mohla vysvětlit a objasnit víc věcí…
@Makinaa007 píše:
@kinley to je pravda, tak se tu objevila taky druhá strana. Navíc se tahle diskuze rozplynula bez zakladatelky, což je škoda, mohla vysvětlit a objasnit víc věcí…
asi jo, teď už se tu zbytečně rozvířilo něco, co s tématem zakladatelky až tak nesouvisí a hlavně není tu nikde ani přesně řečeno jak co bylo. Smím se zeptat vy jste také macechou?
@kinley Ne, já jsem rozvedená, děti svoje a otec…no cement… takže možná se macechou stanu.
Dám vědět, jak to zvládám
@Makinaa007 píše:
@Lucinka_Kla Představ si, že nebudu o nikom psát nic špatného, že se mu líbí zelená a mně se líbí modrá. Kopřivnice je si myslím za hranicí normálu
Vidíš a můj názor je, že je úplně v pohodě. Hele zkus si představit drobnou věc, která v reálu jistě může nastat a taky sem tam v některých rodinách nastává. Tvé dítě chce/touží jet na školu v přírodě, nebo na jazykový pobyt, ale děcko z prvního manželství má taky nějaké výdaje. Musí se to nějak podělit, to je jasan, tak prostě tvoje dítě, které miluješ, nepojede nikam, obrečí to, utře a ve škole se mu vysmějou. Budeš i tehdy milující macecha, uvědomělá a svatá? Já bych si v duchu pěkně zanadávala a na to „cizí“ děcko měla aspoň chvíli pěknou alergii. Já NEMILUJU, ani děcka svých skvělých kamarádek a to nijak neparazitujou na mým dítěti (krom toho, že mu občas sežerou pribińáka)
. Nevím, co k tomu víc napsat
. Ta vaše hraná svatost je už za hranicí normálu, nikoliv zakladatelka. Vždyť to už je normálně trapný…
@Makinaa007 píše:
@kinley Ne, já jsem rozvedená, děti svoje a otec…no cement… takže možná se macechou stanu.Dám vědět, jak to zvládám
to by bylo fajn, myslím že každý si to musí zažít a poznat, protože kdybyste si našla chlapa co platí na dvě děti z prvního vztahu třeba tak do rozpočtu k vám toho moc nepřinese…bohužel dnešní soudy berou v potaz hlavně „první“ dítě…takže tatínek bude prvním dětem platit lyžáky, kroužky a tak dále a kdybyste měla s takovým mužem ještě další společné dítě tak nazdar, na to už nezbyde…a tak to bohužel funguje a takto to je, beze srandy. ![]()
@eva valoi píše:
http://www.uloz.to/hledej/?…
Tady je ke stažení celkem zajímavý seriál. Je to jenom seriál, ale souvisí s tématem (respektive první čtyři díly).Vy, které nesnesete děti vašeho manžela, co byste dělaly, kdyby se s matkou něco stalo a dítě se ocitlo v péči otce?
Zvlášť by mě zajímalo, kam by se šla schovat peggy.s.
Kdyby se s matkou něco stalo, tak mně to netrápí.. Holčičce je totiž dvacet, takže by se holt musela postavit na vlastní nožičky.. ![]()
@Lucinka_Kla To jsem nikde nenapsala, že by měla milovat cizí dítě. Přečti si komentáře na předchozích stranách, co jsem psala já a eva valoi. Jde o to, že prezentuje jako dobré chování něco, co dobré není. A to je - zahnout, udělat si dítě, nenávidět ho a ještě čekat, že ji za to někdo bude chválit.
@Makinaa007 píše:
@Lucinka_Kla To jsem nikde nenapsala, že by měla milovat cizí dítě. Přečti si komentáře na předchozích stranách, co jsem psala já a eva valoi. Jde o to, že prezentuje jako dobré chování něco, co dobré není. A to je - zahnout, udělat si dítě, nenávidět ho a ještě čekat, že ji za to někdo bude chválit.
a kde bylo řečeno že zahnul? to se tady zase nějak jen vydedukovalo…nikdo vůbec neví přesně jak to bylo…Nikdo ji nebude chválit za to že nenávidí to dítě, ale taky ji nikdo nemusí soudit…
Myslím že v jejím případě by to možná dopadlo tak že o dítě by se postaralo příbuzenstvo z matčiny strany…nebo jak sama tady prohlásila: ať si jde chlap, přijde jinej