Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kattkka píše:
Muzu se zeptat jaky mate vztah k detem kamaradek?? Mate je radi?? Nebo nesnasite…
nevím jak tobě, ale mně obvykle moje kamarádky neposílají svoje děti na celý týden a ať se starám
Proto mi jejich děti nemají proč vadit. A ano, pokud by byla některá moje kamarádka se svým dítětem u mě nakýblovaná denně, tak by mě to její děťátko začalo určitě brzy pěkně štvát
@Lenka002 píše:
A nebude to proto, že tvoje kamarádka dítěti sebrala tatínka?
Kriste Bože! Proč si automaticky myslíš, že macecha musela nutně sebrat dítěti tatínka??? Je to sice asi nepochopitelné, ale žijeme ve světě, kdy i žena může opustit manžela a zdrhnout s milencem!
Já to beru uplně normálně, že některé děti prostě člo´věk rád nemá.. Vy máte rádi všechny dospělé??
Nebo jsou vam hned sympatičtí a třeba vám nelezou na nervy??
Já děti kamarádek respektuji, chovám se k nim slušně, nepomlouvám, ale upřímně řeknu, že některé mi přirostl k srdci a některé mi vadí, ale to je myslím život ne.. Přece se všichni nemilujem, aspoň já to v okolí tak nemám, že by všechny kamarádky pěly o dětech ostatních to samé rodina se najde, že někomu vadí neteře a ta
Příspěvek upraven 19.06.12 v 19:25
@Bersaba Budu se opakovat, ale chlap jí asi zahnul a ona ze žárlivosti nenávidí dítě… omlouvá se tím, jak bylo dítě nechtěné a že je nezájem o styk ze všech stran… no podle mého názoru to vypovídá o jejich mentalitě
vydedukovala jsem to jak z prvního textu, kde začíná celkem nevinně o tom, že je macechou a že k tomu děcku nic necítí… pak se tam najednou objeví věta o hodně drsnější - to nechtěné dítě, z toho usuzuju, že právě tohle je věc, která ji sere. V další diskuzi buď jen uráží nebo znovu opakuje jak jsou s tím jejím chlapem dokonalí… z toho dedukuju, že chtěla, abychom jí to tady zopakovali, že jsou dokonalí. Prostě si myslím, že ji žere svědomí, že to dítě nenávidí a je nasraná na chlapa, že si to dítě udělal. To byla moje dedukce. Někdo samozřejmě text pochopil jinak, takže jsou tu i jiné dedukce. Kopřivnice toho moc nevysvětlila, jen se vztekala, takže pravdy se asi nedobereme, vem ji čert ![]()
@Lenka002 píše:
A i kdyby? On byl pán nesvéprávný a s 9 u hlavy donucen opustit rodinu proti své vůli? Nebo ho nejdřív uspala a pak ukradla? Asi ne co ![]()
@Vera111 píše:
Kriste Bože! Proč si automaticky myslíš, že macecha musela nutně sebrat dítěti tatínka??? Je to sice asi nepochopitelné, ale žijeme ve světě, kdy i žena může opustit manžela a zdrhnout s milencem!
Samozřejmě naprostý souhlas
Děti kamarádek jsou mi vpodstatě jedno. Momentálně jsou ve fázi, kdy jen ležej, kaděj, brečej…až budou mluvit, budu z nich mít víc a třeba mi budou milý.
Hele jak ktery kamaradky, jedna ma holcicku, to je fracek prvni tridy, urvana, protivna az zla, bejt moje, tak ji jednu plesknuaale to se u nich nesmi, u nich se vysvetluje a pak to tak dopada… a druha ma dva kluky a ty jsou milionovy a vychovany…a jak tak u nich sleduju, tak je to vychovou…jinak ja chapu, ze si s ditetem nerozumi, to nejde na povel, akorat ten tata no, to mi prijde hrozny, ale nikdo nevime, jak to bylo…a kolik je dcerce???
@byron píše:
@Brambůrka10 prý píše: Více
aha,mne se to nechtelo hledat,tak to je jeste mala ![]()
@Brambůrka10 já myslím, že v tomto věku ještě není tak těžké nastavitdítěti hranice a zařídit si jeho pobyt u mě tak, aby mě neštvalo, nezlobilo a přizpůsobilo se mému režimu a režimu mých dětí… Nevím, když se chce…
Ale je to jedno
Holky, ale tohle se přeci nedá vůbec srovnávat. Děti kamarádek, známých, děti z rodiny. Ty všechny vidíte max. pár hodin. Takže jakékoli jejich nedostatky prostě po tu dobu snadno přehlédnete, nebo tolerujete. Něco jiného je mít to dítě doma.
I když je sebedokonalejší, tak prostě jezdí pravidelně ať se vám to hodí, nebo ne (s kamarádkou se domluvíte).
Nevlastnímu dítěti musíte po dobu jeho návštěvy nahradit matku (kamarádka se na návštěvě o své dítě stará sama).
Problémy nevlastního dítěte musíte doma s partnerem nějak řešit (problémy kamarádčina děcka můžete hodit za hlavu jen co se za nimi zaklapnou dveře)
Takhle bych mohla pokračovat do nekonečna
@Dafné píše:
Tak tímhle jsi mě pobavila - chlap ze sekáče. To si jako myslíš, že v určitým věku jde najít chlapa bez závazků (kterej není divnej?). Až tě tvůj třeba jednou opustí (nepřeju nic zlýho), tak budeš „ze sekáče“?
Já to zase vidím z jiného úhlu. S bývalým jsem se snažila o dítě, marně, chyba je na mé straně. Nakonec mě opustil s těhotnou milenkou. A já teď mám pocit, že si prostě musím najít chlapa se závazky z předchozího vyřešeného vztahu (aby mi zase neutek s těhotnou až ho přepadnou otcovské pudy, protože já mu děti už asi nedám). A strašně se bojím toho jak zvládnu případný vztah s nevlastníma dětma. Vím, že nejsem typ „všechnymilující“ matky, chtěla jsem mít vlastní děti a vytvořit si s nimi vztah od narození. Jasně že se budu snažit s nevlastními dětmi mít vztah dobrý, ale co když je prostě nebudu umět milovat?
Takže původní článek na mě působí tak, že se tím zakladatelka hodně trápila, že jí to nejde a že vlastně přišla na to, že to není její povinnost (milovat) a chtěla se o to podělit, pokud je tu někdo takový kdo to prožívá a snaží se a trápí se… a láska nikde (i při slušném chování a respektování)
No já ti nevím, co je větší utopie - tak normální chlap bez závazků se do určitého věku najít dá, ale chlap s VYŘEŠENÝM vztahem se závazky
i když jo, ten se nazývá vdovec ![]()
@byron píše:
@Brambůrka10 já myslím, že v tomto věku ještě není tak těžké nastavitdítěti hranice a zařídit si jeho pobyt u mě tak, aby mě neštvalo, nezlobilo a přizpůsobilo se mému režimu a režimu mých dětí… Nevím, když se chce…Ale je to jedno
taky si myslim
ale musí být zájem ![]()
@Lenka002 píše:
A jinak jsi zdravá?
![]()