Všem nemilujícím macechám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1304
18.6.12 22:24

ale nenapadlo některou z vás, že když byli v cizině (což mohla být relativně delší doba), tak holka mohla hodně vyrůst a od tatínka se i „odvrátit“?
nezlob se, ale v dnešní době ve světě netu, skypu a jiných technologií lze s dcerkou udržet vztah i z ciziny.. proto mě třeba tato verze nenapadla ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
18.6.12 22:25
@Bersaba píše:
@Sisulík Já právě z tohohle úryvku měla pocit, že to mají oba velice dobře srovnané a že zřejmě udělali to, co považovali pro malou za nejlepší. A ano, je tam cítit úleva, že to dopadlo právě takle, což ale považuju s ohledem na popisovaný stav (trápení se, psycholog) za pochopitelné. Můj názor.

A já to respektuju :kytka:.. jen ten text vnímám jinak než Ty.. to je celý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
18.6.12 22:29
@Sisulík píše:
ale nenapadlo některou z vás, že když byli v cizině (což mohla být relativně delší doba), tak holka mohla hodně vyrůst a od tatínka se i „odvrátit“?
nezlob se, ale v dnešní době ve světě netu, skypu a jiných technologií lze s dcerkou udržet vztah i z ciziny.. proto mě třeba tato verze nenapadla ani omylem.

Tak já si myslím, že puberťačka když zasedne k počítači, tak má úplně jiné starosti než skypovat s tatínkem. Já vidím, když je u nás manželova dcera, kolik času věnuje telefonátu s vlatní mamkou (a to si myslím, že ji má opravdu ráda). Jak chceš takovou mladou slečnu donutit, aby si telefonovala s tatínkem třikrát týdně? A rozhovor vypadá stylem, že rodič ze sebe sype otázky a dítě většinou odpovídá asi tak ve dvou slovech. Tam pokud chybí ten osobní kontakt a společné zážitky, tak je to těžké. A můžu to posoudit i z vlastní zkušenosti, protože manželova dcera teď bydlí na druhém konci republiky a ten vztah se změní, ať chceš nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
18.6.12 22:36

@ihanek
nějak jsem v úvodu od zakladatelky přehlédla že se jedná o puberťačku???
Já si ale opravdu myslím, že iniciátor kontaktu musí být ten rodič..ono stačí pár minut, pár slov, rituál..aspoň ten projevenej zájem aby dítě vědělo, že ač je táta daleko, tak na něj nezapomíná.. je to víc než nula..víc než výmluva- on ten puboš nechce… odpovídá- světe div se dvěma slovy.. cha..to dělají i doma.. nejen po telefonu..takže.. vše jde stačí chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
18.6.12 22:39

Sisulík, s tím iniciováním kontaktu máš asi pravdu. Já jsem zatím s puberťákem vyloženě doma nežila, ale trochu tuším, že i když jsi s nimi každý den, tak občas je ta konverzace těžká, vyčerpávající a možná i skoro nemožná :D
A zakladatelka nepsala, že je to puberťačka, to bylo spíš takové teoretizování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
18.6.12 22:40
@Vera111 píše:

Já si teda myslim, že zakladatelka je trochu mimo, protože je fakt, že i když člověk to dítě nemiluje, tak by se měl snažit s ním slušně vycházet. Ale já mám z těhle diskuzí pocit, že se z těch dětí dělají automaticky chudáci. Chudák je u mě dítě v Africe, který má chatrč z velbloudích bobků a rodiče HIV pozitivní. Dítě, který je z rozvedený rodiny není chudák, ale ocitlo se ve složitý situaci a všichni kolem by se měli snažit tu situaci řešit. Ale úplně všichni, včetně toho dítěte. Tím myslím, že nebude dělat naschvály, bude respektovat režim rodiny ve který je, atd. Samozřejmě, že mu v tomhle musí pomoct dospělí, kterých se to týká, ale tím, že z dítěte udělám chudáka mu do života nedám absolutně nic pozitivního. Toť můj názor a myslim, že se mnou budeš souhlasit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
18.6.12 22:44
@ihanek píše:
Sisulík, s tím iniciováním kontaktu máš asi pravdu. Já jsem zatím s puberťákem vyloženě doma nežila, ale trochu tuším, že i když jsi s nimi každý den, tak občas je ta konverzace těžká, vyčerpávající a možná i skoro nemožná :D
A zakladatelka nepsala, že je to puberťačka, to bylo spíš takové teoretizování.

Hele já zase vycházím z toho, že nejstarší bude mít brzy 15 :mrgreen: takže vím, že kdybych ho já doma nenutila, tak na nás některý dny ani nepromluví..
To je jen NOOOOO a COOOOO? No JOOOOO :mrgreen:…zlatíčko moje :srdce: čili to skypování atd..to je fakt na tom dospělým. ono to vyjde nastejno s tím NOOO a COOO…ale zároveň jsou tyhle děcka citlivý a prostě ten zájem potřebují, ač ho vlastně odmítají..njn - paradoxy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
18.6.12 22:49
@Sisulík píše:
A já to respektuju :kytka:.. jen ten text vnímám jinak než Ty.. to je celý.

Což zase respektuju já. :D
Ale těch prvních asi šest stran pořád nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
18.6.12 22:54

@Bersaba
hele já si říkám, že všemu rozumět nemusím a od tý doby je mi tak nějak lehčeji na světě :mrgreen:
ale je fakt, že některý příspěvky doopravdy nechápu :)..což je ale jen můj boj..vím, vím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.6.12 23:10
@Lizbeth píše:
Proč se tu tak spekuluje? Možná je to táta na prd, ale možná jen propásl období, kdy si mohl vybudovat k dítěti vřelý vztah ( pobyt v zahraničí), mezitím dítě navázalo cit k otčímovi a k tatínkovi nechtělo..a v zájmu jeho duševního zdraví si řekl, že ho nutit nebude..Kdo ví..My to tu nevíme.. :nevim:

A nepopsala jsi v obou případech tátu na prd? Kdo si s milenkou odjede do zahraničí a propásne to období, kdy si může s dítětem vztah budovat je snad skvělý otec??? V každém případě něco podělal, je jen otázkou v kterém období - ovšem výsledek je stejný a zakladatelka nechť si nedělá naděje, že to nebude opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
18.6.12 23:26

Tak k těm chudákům dětem- taky je mi silně proti srsti, aby moje děti někdo nazýval chudáky :nevim: protože jejich tatínek o ně zájem nejeví

Jenžě jsou spokojené- ne spokojené, jsou to štastné děti, o který s eprostě stará jen maminka

• Citovat
  • Upravit
7661
18.6.12 23:29
@Gina108 píše:
V každém případě něco podělal, je jen otázkou v kterém období - ovšem výsledek je stejný a zakladatelka nechť si nedělá naděje, že to nebude opakovat.

Na to, jak málo informací nám zakladatelka zkraje dala, v tom máš obdivuhodně jasno. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
18.6.12 23:33

No tak možná zakladatelka s partnerem udělali to nejlepší co mohli :nevim:, to nestíkání se má taky něco do sebe.
Jinak jsme ani nepochopila, porč vlastně to dítě šoatně snáší, sama děti ještě nemá :nevim:, třeba je to jen nedospělá žárlivost…
Já nevím, v tý siuaci jsme nebyla, byla jsme na opačné straně- matka těch odmítaných dětí… O tý ženský si myslím svoje, ale největší podíl na tom má tatínek

• Citovat
  • Upravit
17630
19.6.12 05:57
@fiali píše:
Já si teda myslim, že zakladatelka je trochu mimo, protože je fakt, že i když člověk to dítě nemiluje, tak by se měl snažit s ním slušně vycházet. Ale já mám z těhle diskuzí pocit, že se z těch dětí dělají automaticky chudáci. Chudák je u mě dítě v Africe, který má chatrč z velbloudích bobků a rodiče HIV pozitivní. Dítě, který je z rozvedený rodiny není chudák, ale ocitlo se ve složitý situaci a všichni kolem by se měli snažit tu situaci řešit. Ale úplně všichni, včetně toho dítěte. Tím myslím, že nebude dělat naschvály, bude respektovat režim rodiny ve který je, atd. Samozřejmě, že mu v tomhle musí pomoct dospělí, kterých se to týká, ale tím, že z dítěte udělám chudáka mu do života nedám absolutně nic pozitivního. Toť můj názor a myslim, že se mnou budeš souhlasit :kytka:

jo, souhlasím. Taky mi vadí to škatulkování na ubohého chudáčka a dospělou, která má mít rozum :cert:
Taky mi nepřipadá že nevl. dcera by byla nějaký chudáček. Naopak mi připadá se situací velice spokojená. Má dvě rodiny, má sestru, kterou by neměla, kdyby se rodiče nerozvedli, další na cestě. Tři zadky babiček, spoustu péče ze všech stran. K nám jezdí snad radši než k mámě. A to že já při tom prožívám nějaký vnitřní boj, to už je jen moje věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
19.6.12 06:36
@Anonymní píše:
Ahoj nechci nijak moralizovat ani obhajovat jen chci napsat. Jak jsem se cítila já. Maminka mi zemřela když mi bylo 6.let a bráchovi 5.let táta si našel jinou s dětmi. A jedno měli spolu. Má nevl. matka nás také neměla ráda. To že jsme byli na posledním místě psát asi nemusím. Že když ostatní dostali sladkost, tak jen tak, aby jsme to mi neviděli. Táta nám umřel když mě bylo 14. a brachovi 13.let. V ten moment jsem si klidně přála, abych byla pořád odstrkovaná, ale aby si nás nechala a nedala do dětského domova. Splnilo se mi to a nechala si nás. Brácha odešel z domova ve 14.letech a už se neukázal. Neodsuzuji tě pokud dítě má aspoň matku, která je miluje je pořád na tom lépe než dítě které tu lásku nemá nikde. Neodsuzuji moji macechu spíš jsem jí vděčná že si nás nechala. A všechny křivdy mého dětsví mi teď vynahrazuje můj manžel a děti. S macechou a sestrami se vidím max.4× do roka. Tak že chápu že ji nemusíš milovat.
:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová