Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo jinak dle přečtení a proštudování všeho možného o vších, od včera už jsem moudrá
všechno vim
ba ne, ale určitě teda si říkám, že asi všechny šampony, co jsou na vši jsou na bázi jakýchkoli olejů-protože olej ty vši prostě zadusí, tak si říkám, že asi opravdu bude stačit ajkýkoli olej a nemusí to být předražené přípravky
Když dám zábal z olivového, z tea tre, prostě jakéhokoli, tak to musí pomoct ![]()
@Anonymní píše:
Jo jinak dle přečtení a proštudování všeho možného o vších, od včera už jsem moudrávšechno vim
ba ne, ale určitě teda si říkám, že asi všechny šampony, co jsou na vši jsou na bázi jakýchkoli olejů-protože olej ty vši prostě zadusí, tak si říkám, že asi opravdu bude stačit ajkýkoli olej a nemusí to být předražené přípravky
Když dám zábal z olivového, z tea tre, prostě jakéhokoli, tak to musí pomoct
Ty oleje jsou tam hlavně kvůli snadnějšímu vyčesávání. Někdo taky používá směs Alpy, oleje a octa. To jsem nezkoušela. Ono je stejně nejdůležitější to pečlivý vyčesávání a prohlížení vlasů.
@MarketaJ píše:
Ty oleje jsou tam hlavně kvůli snadnějšímu vyčesávání. Někdo taky používá směs Alpy, oleje a octa. To jsem nezkoušela. Ono je stejně nejdůležitější to pečlivý vyčesávání a prohlížení vlasů.
Jdu poděkovat za ten tip na všiváček a taky se odtajnit
Věděla jsem, že bude skvělej, jsem moc ráda, že jsem ho pořídila
fakt moc díky, nikdo ho nezná a já jsem se taky rozmýšlela, že nebudu zakládat nové téma, když na téma vši je toho tady dost, ale zmínka o tomhle všiváčku nikde ![]()
Dneska přišel-zkoušela jsem ho hned na dcerce a vyčesaly jsme asi 4-5 hnid a 2 živý mrchy mrňavý-skoro nepostřehnutelný
byly vidět na vaně jen když jsem svítila čelovkou ![]()
Takže opravdu je mi jasný, že šampony jsou sice bezva, ale opravdu nejdůležitější je vyčesávat a vyčesávat…
@sagina píše:
Tak je možné, že byla jenom jedna, protože nějaká je vždycky ta první. na druhou stranu pokud se „pořád drbe“, jak píšeš a to už nějakou dobu, tak bych to viděla spíš na to, že špatně hledáš. i kdyby tam byla jenom ta jedna, tak je víc než pravděpodobné, že byť jen od včerejška už nakladla hnidy.jinak já napoprvé taky nic neviděla… a co pak všechno po difusilu (tehdy byl ještě insekticidní, takže vši docela dobře zabíjel) holce padalo z hlavy
Ano měla jsi pravdu-hledala jsem opravdu špatně
![]()
@Ditta77
Tak to jsem ráda, že jsi spokojená. Člověku prostě nezbývá nic jinýho, než každej den chvíli pročesávat a to dělat třeba 14 dní, aby měl člověk jistotu, že se jich zbavil. Já mám všiváčky dokonce dva
, aby jsme mohli s manželem případně vyčesávat oba. I to se už stalo, že jsme ty vši měli nakonec všichni. ![]()
Slyšela jsem, že na barvené vlasy vši nejdou, je to pravda???
@PHS007 píše:
Slyšela jsem, že na barvené vlasy vši nejdou, je to pravda???
Tak to je asi blbost. Já si barvím vlasy spoustu let a měla jsem je 2×.
Ahoj chtela bych se zeptat male jsem nasla v pondeli vsi v hlave tak jsem zahajila ocistu liquidoduo samponem a bohuzel prelezly ty mrchy i na me.Od pondelka coz je ped ni osetruji tim samponem jak malou tak me pouzivame psi sampon a samozrejmne vycesavame vsivackem.U maly jsem dnes,uz nic nejspis nenasla a a usebe 5 hnid,ale nejspis mrtvych.Je mozny ze se mi to jeste nejak rozleze??mame je poprvy tak se chci zeptat jak dlouho trva nez se jich clovek zbavi?
@sikina5 píše:
Ahoj chtela bych se zeptat male jsem nasla v pondeli vsi v hlave tak jsem zahajila ocistu liquidoduo samponem a bohuzel prelezly ty mrchy i na me.Od pondelka coz je ped ni osetruji tim samponem jak malou tak me pouzivame psi sampon a samozrejmne vycesavame vsivackem.U maly jsem dnes,uz nic nejspis nenasla a a usebe 5 hnid,ale nejspis mrtvych.Je mozny ze se mi to jeste nejak rozleze??mame je poprvy tak se chci zeptat jak dlouho trva nez se jich clovek zbavi?
Na dceru fungovala Alpa s olejem a půl Hodky aby se to zaparilo.
@sikina5 píše:
Ahoj chtela bych se zeptat male jsem nasla v pondeli vsi v hlave tak jsem zahajila ocistu liquidoduo samponem a bohuzel prelezly ty mrchy i na me.Od pondelka coz je 5 dni osetruji tim samponem jak malou tak me pouzivame psi sampon a samozrejmne vycesavame vsivackem.U maly jsem dnes,uz nic nejspis nenasla a a usebe 5 hnid,ale nejspis mrtvych.Je mozny ze se mi to jeste nejak rozleze??mame je poprvy tak se chci zeptat jak dlouho trva nez se jich clovek zbavi?
A muzu se zeptat na pomer?to jste se jich pak zbavila uplne?
ja doufam,ze uz je mam zazehnany,ale bojim se nekdo rika,ze se jich tezko da zbavit tak se bojim
Pokud už nic nenacházíte tak to bude dobrý. Akorát bych pořádně vyprala čepice jestli koši třeba kšiltovky, povlečení atd tam by mohla být nějaká nalezlá ![]()
Je potreba kuru zopakovat jeste za 8 - 10 dni, kdyby nejaka hnida prezila. Jinak v tom litate znovu.
@sikina5 Musíš vydezinfikovat byt a vyprat vše na co nejvíc stupňů, co přicházelo do styku s vlasy (povlečení, oblečení). Jsou to potvory odolný, mně tenkrát ani nezabral lidský šampon, ale musela jsem používat pro psy.
Tak hřeben jsem prostě objednala a je to
nebudu špekulovat, když je to pro dobrou věc a mám obavy, že jí nevyužiju jen jednou

Stejně je zajímavý, že jsem doteď měly obr štěstí-starší dceři bude 17 a vši neměla nikdy-ani ze školky, ani ze školy