Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Myslím, že to je docela běžná hodina, bohužel
, s věkem se to zlepší.
Mně pomohlo jen chodit dřív spát. ![]()
Tak vidím, že v tom opravdu nejsem sama:-) on driv vstaval i v 7 ale ted je to hruza:-(
Dat ho spat jen jednou jsem zkousela, ale dopadlo to desne. Sel ve 20hod spat, spal hodinu a pak byl 3hodiny vzhuru a rano v 5vyspany. Nechapu jak mu to muze stacit.
Mám úplne stejny problem jako píse zakladatelka. Jeste pred 14 dny spával ukázkově od 19-7, ale ted spis od 20,30-5 nebo max 6 rano. A nepočítám kolikrát za noc se budí. Uz si nevim rady jak ten režim posunout. Navíc tchyne mi ho naučila na kolibani takze sam neumi usnout nebo hystericky řve tak musim i v 11mes 10kg kluka kolebat, bohužel ho to neumím naučit a uz jsem z toho nešťastná. Jsme v paneláku kde lidi nemají deti moc radi tak kazdy křik je spatny :-/. Dneska dokonce vstal uz ve 4rano. Zuby to podle me nebudou, vyklubaly se zatim 2mm spodní jednicky a vic ani tuk. Poradi mi taky nekdo? Děkuji!
Moja dcéra tiež takto vstávala, v lete aj o pol piatej. Vďaka nej som mala už o 9 ráno upratané a navarené
Neboj, časom sa to zlepší. Dnes má dcéra osemnásť rokov a kým nemusí, skôr ako o dvanástej z postele nevstane
![]()
Me se ty dve spani zdaji moc
me deti v tomhle veku spaly jen jednou. vliv na nocni spani to nemelo, ale lepsi spat ve dne treba 2h v kuse, nez 2× „par minut“
muj 20m ve dne kolikrat vubec nespi, vecer jde pred 21h a vydrzi tak max do 6h ale mezi tim se budi klidne i 6×. tak bych rekla, ze muzes byt jeste rada za takove „krasne“ spani ![]()
Vitej do kiubu, meli jsme to same. Ted jsou ji 3 a teprve ted si umi prispat, tak do 7h. Jinak jeste do nedavna vstavala v pul 6, v 6.
@lucie.t píše:
Me se ty dve spani zdaji mocme deti v tomhle veku spaly jen jednou. vliv na nocni spani to nemelo, ale lepsi spat ve dne treba 2h v kuse, nez 2× „par minut“
muj 20m ve dne kolikrat vubec nespi, vecer jde pred 21h a vydrzi tak max do 6h ale mezi tim se budi klidne i 6×. tak bych rekla, ze muzes byt jeste rada za takove „krasne“ spani
Ty promiň, ale jak chceš ročnímu dítěti vysvětlit, že má spát jednou, ale pořádně ![]()
Jinak se mi to fakt nezdá moc. Náš mladý spí 1-2× denně do teď (15m) a když tam je i odpolední spánek, tak je večer mnohem příjemnější. Na noční spaní teda není vliv žádný ![]()
Myslím je to normální, malej chodí spát 18.30 od 2 měsíců teď jemu rok a pořád v 5 zázrak je když stane v 6.
dopo spí od 8 - 11 odpoledne 14 - 15. i tak dcera spala, ale mě to nevadí. už jsem si zvykla. i hodně ráno si udělám práce. a večer jdu spát se slepicemi 21
![]()
Syn má rok a půl chodí spát 19.30 a vstává v 5.00, přes poledne spí jednou 2hod. neudělám s tím nic. ![]()
Taky bych zkusila dávat spát jednou denně a ukládat dřív, třeba v 11. Syn se tahle posunul z pátý na šestou, ale žádný zázrkay bych nečekala. Později bych ho neukládala, bude svtávat pořád stejně, max, se o půl hodinu posune a bud enevyspalej a nevrlej. Taky mám brzo vstávající děti, celej rodičák vstávám dřív nebo stejně jako do práce
No to ranní vstávání je věc jedna:-) zadne krasne spani se u nas nekona, budi se snad 10krat za noc, ale to jsem tu resila vcera:-) takze nas maly a spinkani nejsou kamaradi:-)
Andrejka_B - taky jsem malyho takto uspavala, ted ho dam do postylky pohladim dam dudlik a jdu pryc. Trvalo tri tydny nez se to naucil, nechala jsem ho vzdy 3min kricet, sla tam a udelala totez znovu. My mame sice barak, ale deti jsou hold deti a sousedi to museji chvili vydrzet. Chce to hlavne vydrzet a nepovolit.
To já vám holky zase závidím děti, který jdou spát kolem osmé (nebo i dřív). Syn usíná až kolem půl jedenácté a spí tak do šesti, půl sedmé. Přes den sotva hoďku jedenkrát denně. Sice ráno nemusím vstávat v pět, ale nějaký partnerský život se u nás jaksi nekoná. Už si nepamatuju, co je to sednout si v klidu s manželem u skleničky vína večer.
@klaaras35 : My teď týden zkoušíme homeo sirup Sedalia a spí jak špalek až do 6 - 6:30h. Zatim žádné prostoje v noci
. Snad mu to vydrží. Škoda, že jsme nevyzkoušeli už dřív - je mu 21m. Pořád jsme vymýšleli a čekali, že to přejde a ono nic. Můžete zkusit, třeba vám taky zabere.
Já bych odpolední spaní nerušila, podle mě to vůbec nemá vliv, jen se mu večer bude hůř usínat

Náš vstává kolem 6, ale 5 není až taková výjimka, jak bych si sobecky přála
Zkouším ho obelstít, dneska jsem ho vyndala z postýlky, rozsvítila v bytě otevřela dveře a on si jezdil s Tatrovkou, hroznej randál, ale stejně jsem ještě skoro hodinu klimbala
Chvílema si vylezl za mnou do postele, strkal mi dudana, hladil (=tahal) mě po vlasech a pak stopoval tatínka.
Nedá se nic dělat