Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
to jsem ráda, že ti moji nespavci nejsou jediný v téhle zemi. Jsou jim 3 a co je to spát celou noc neznám. A poslední dva měsíce ještě přitvrdili, budí se několikrát za noc, samozřejmě na střídačku, ráno vstávají lehce po 5 a přes den nespí ani omylem. K večeru si hrají v leže na zemi a sotva se plazí, takže v 19hod jsou v posteli a spí. Ale i tak mě to neskutečně točí a narostl mi dost velký spánkový deficit a už je to znát ![]()
Asi zase zkusím nějaký ten sirup na sklidnění, jinak už je asi přerazím. ![]()
@klaaras35 Není, dá se koupit normálně v lékárně, stojí kolem dvoustovek.
Nám teda vůbec nepomohl, ale co jsem četla, je to hodně individuální.
@klaaras35 nám Sedalia u staršího taky nepomohla, kamarádce taky ne ![]()
@klaaras35 : Za zkoušku nic nedáš. Před tím jsme zkoušeli sirup Pediakid pro lepší usínání, ale výsledek nic moc. Taky to nezabere ihned, musí se užívat alespoň měsíc. Jinak už na spaní máme vyzkoušeno snad opravdu vše a nic nepomohlo. Ta Sedalie zatim ano, ale není všem dnům konec
. A to nespí od narození, víš jaká je to úleva, vyspat se celou noc, i kdyby jen ten týden. Vždy v noci byl vzhůru 2-3h…a teď nic.
@teta 278 prosím tě, jaké dáváš dávkování? Uvažuju že to na staršího zas zkusím.
@andelka83 : Je u toho odměrka na 5ml - je to tak menší polévková lžíce a dáváme večer při koupání před kaší. Mělo by se dávát ráno a večer, ale ráno by byl asi mimoň a to nepotřebuju. Oni mu rostou i druhé stoličky a je nerváček, tak proto ho to možná i zklidní. Jde o to proč děti holt nespí - na něco to pak asi tedy nefunguje
.
Ahojte. Mám dvojročnú dcéru a tvrdím, že vstáva s prvým kohútom. Všade je tma, ale ona je o 5.00 vyspatá a dožaduje sa mňamky. Na obed ide buvať a aj keby som ju zobudila, uloží sa a spí, koľko potrebuje, cirka tri hodky. Myslela som si, že len moje mrne sa chce ráno o piatej hrať, ale snáď si časom zvykne a bude spať dlhšie. Miluje šmojkov, tak jej rozprávam, že musí spinkať, že aj šmoulinka spinká a čuduj sa svete, už to dve rána zabralo, zaspala. Vďakabohu za šmolkov.
@andelka83 to je tááák hezký že nejsme sami
ségra má o pět měsíců staršího kluka než je moje malá 2,5 roku. Když k nim chcem jít na návštěvu ráno, tak se hlásíme předem a stejně jsou většinou v půl desátý v pyžamu a to hlásí že malej právě vstává ![]()
Je pravda, že věkem se spánek upravuje, my neměli nikdy problém večer se spaním, pro nás je hrob když se v noci vzbudí na čůrání, je mi jí i kolikrát líto, je vzhůru i tři někdy dokonce čtyři hodiny než usne znova, od toho se odráží samozřejmě nálada druhý den přes den, kdy vyžaduje pozornost je rozmrzelá nevyspala a zpravidla když ji zaženu do pelechu v poledne usne. Ale to jepak boj večer, kdy si lehne třeba i v osm - normálně chodí v sedm, jelikoš už přes den normálně nespí. Dokáže tam neuvěřitelně dlouho povídat, pak vyleze třeba po dvou hodinách že chce čůrat, povídá miminku pohádky a říká mu že je jí smutno že nemůže spát. Srdce mi to může urvat když jí slyším a usíná pak třeba až o půlnoci a tím pádem se z toho stává neuvěřitelnej kolotoč, kdy ji jeden den musím násilím udržet vzhůru aby se hodila alespoň trošku do pohody a my se všichi vyspali.