Všude plasty!

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
4.3.22 21:38
@Lily-of-the-valley píše:
Mám tu ročního syna a proste mám tendence mu dopravat co největší výběr :nevim: zrovna ten salát nejde uskladnit. Rajcata ano, passatu dělám, i když vloni ne - úroda se nekonala :DJak píšu, sklep nemáme, mrazak tak akorát na ovoce, zeleninu a nějaké přebytky hotovek. Co jde, tam se snažím, ale je to zoufale málo.

Na tohle mam takovy sen, poridit si nejakou peknou sestavu v growshopu a delat si pres zimu svoje rajcata a salaty :lol: :lol:. Ale zas to zere energii, to si nevyberes.
Jo a misto salatu jsou teda super naklicene vyhonky, to das doma levou zadni, nebo petrzel do truhliku a krajet nat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24618
4.3.22 21:40
@unuděná píše:
Však do toho balí i tvrdé sýry a trvanlivé salámy :roll: Ale jako nadsázku chápu 8)

Zrovna u toho tvrdého sýru mi to divné nepřijde. Vždyť by v samotném papíru hned okoral. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79819
5.3.22 07:52

@Lily-of-the-valley to ano. Mně vadí systém potravina v sáčku a ve velké krabici. A obrovské vaničky, kde jsou tři plátky masa.
Sušenky a podobně desky nekupujeme, naštěstí. Semtam dětem něco, na výletě, nebo pro radost. Ale igelitu je všude moc. Dlouho jsme dělali velké nákupy jen v Lidlu, teď jsme začali jezdit i do Alberta, pro vážené sýry a uzeniny a maso.
Bohužel mám vypozorováno, že za týden vyprodukuje cca 6 litrů kuchyňského odpadu a minimálně 30 plastů! A to absolutně nekupujeme pití v plastu. Pijeme vodu. Ale nedá se tomu vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
5.3.22 08:54

Já se bohužel taky plastům nevyhnu, pivo nevařím( ačkoliv by mi to nevadilo, chtěla jsem), ale manžel jen nárazově kupuje pivo v plastu, ( pro dělníky atp) a pak tu máme najednou x zelených lahví. Něco jsem použila na květináče pro předpěstování, uříznout, do dna díry, něco na plašící větrníky, víčka jsou jasný, ale furt mi dost zbylo…

Pokud jdu do krámu, mám vlastní pytlíky, spíš takové síťové, než látkové a látkovou tašku. Ale plastu je opravdu všude hafo.
Lily, pokud nemáte sklep, vykopej si malej krecht. Na zeleninu je to dobré.

• Citovat
  • Upravit
Plamí
5.3.22 08:58
@Lucie_Sx píše:
Na tohle mam takovy sen, poridit si nejakou peknou sestavu v growshopu a delat si pres zimu svoje rajcata a salaty :lol: :lol:. Ale zas to zere energii, to si nevyberes.
Jo a misto salatu jsou teda super naklicene vyhonky, to das doma levou zadni, nebo petrzel do truhliku a krajet nat.

My máme velký skleník- 6×12×5m, v zimě v něm pěstuju polníček, barborku ale ostatní věci jsem vzdala. To přisvětlování a přitápění už bychom energeticky neutáhli.
Jinak rychlím i cibuli na nať.

• Citovat
  • Upravit
79819
5.3.22 09:15

@Plamí Ředkvičky a mrkev, to by nešlo? To jsou tvrďáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
5.3.22 09:21

@inkakřivák
V tom skleníku se ředkvičkám nevede, nevím proč…ale já jsem na ně obecně levá. Už se mi tam povedlo vypěstovat krátkou mrkev, i byla sladká, ale ředkvičky ne. Teď tam je celer v truhlíku, saláty…no, mohla bych je zkusit.
Nevím, co dělám blbě.
Ty pěstuješ ředkvičky pod sklem?

• Citovat
  • Upravit
6664
5.3.22 09:32

@Plamí Tak zrovna pivo… tam to funguje „bezobalově“ bez problémů desítky let, lahváče mají přeci všude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
5.3.22 09:33

@klamonožka
A ty plastové flašky jsou co? O těch tady píšu.

• Citovat
  • Upravit
79819
5.3.22 09:50

@Plamí ne, nemám ani skleník ani foliak. Takže já musím čekat, až sléze to bílé svinstvo, co si včera vzpomnělo. Celou zimu nic a teď musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
5.3.22 09:56

@inkakřivák
To mi povídej…mám pěkně vzešlou mochyni a chtěla jsem ji už dát na záhon pod plastové( tady se hodí) 20 litrové lahve z fontánek…tak houbeles.
A prořezat na 100 stromů, něco teda jen minimálně, ale zase budu muset aspoň tejden čekat, je zima…pak se tady z toho opupínkujem.

• Citovat
  • Upravit
6664
5.3.22 09:59
@Plamí píše:
@klamonožka
A ty plastové flašky jsou co? O těch tady píšu.

Tím chci říci, že není žádný problém koupit lahváče (= skleněné vratné lahve) místo těch plastových flašek, protože jsou snadno dostupné úplně všude. Že zrovna v tomto případě je to jen o té vůli, že se tomu člověk chce vyhnout a ne o tom, že nemá na výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
5.3.22 10:10

@klamonožka
Prosím tě. Je to u nás jinak, a skleněné lahváče tu nechtějí, cena, transport, manipulace, dělníci a střepy atd. A vracet. To je pozústatek z vody.
Já tohle pivo nepiju a okolí jiný nechce, tak co už s tím. Řešit to nemá cenu, vždyť já ho chtěla i vařit a nic. výroba skleněné lahve je prý energeticky x víc náročná než plastové…nechávám to bejt.

• Citovat
  • Upravit
6664
5.3.22 10:26
@Plamí píše:
@klamonožka
Prosím tě. Je to u nás jinak, a skleněné lahváče tu nechtějí, cena, transport, manipulace, dělníci a střepy atd. A vracet. To je pozústatek z vody.
Já tohle pivo nepiju a okolí jiný nechce, tak co už s tím. Řešit to nemá cenu, vždyť já ho chtěla i vařit a nic. výroba skleněné lahve je prý energeticky x víc náročná než plastové…nechávám to bejt.

Energetická náročnost skla je vyšší, pouze pokud je to sklo jednorázové.

Ale však jak chcete, jen jsem chtěla podotknout, že pivo zrovna není příklad bezodpadově nedostupné komodity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák