Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Synek (5) teď přemýšlí, co mi má dát zítra ke dni matek, tak mu říkám že nic nepotřebuji, že budu ráda, když se nebudou s mladší dohadovat o všechno a budou aspoň trochu poslouchat, „hm tak to bych ti radši dal ten dárek“ 😁
Tak mu říkám ať mi nakreslí nějaký obrázek,„hm, to není dárek, taťka ti určitě nějaký pěkný koupí a já nic“ „proč by mi měl taťka dávat dárek? Vždyť nejsem jeho maminka“ „seš!“ „nejsem, jsem jeho manželka“ „vždyť je to to samé, taky se o nej staráš“ 😁
Poslední tři dny Nina pořád mluví. Pořád. I ze spaní,
Dnes jsme byli na kole a videli “husata” ![]()
Od té doby jede monolog, proč je čeština tak složitá, proč nejsou prostě pesata, ktavata, kůňata… atd… atd…
Pokud někdo vite, dejte vedet, zavřu ji tím pusu ![]()
Mimi zlobila u večeře, po několikátém upozornění jsem ji už okřikla, což ona špatně snáší. Zakabonila se a nafoukle mi odsekla: „dojez si polívku a jdi spát!“ ![]()
Malá hrozně ráda na kole přejíždí retardéry. Jely jsme na výlet a jeden zrovna potkaly, Malá nadšeně: " jé, retard! " ![]()
Malá dostala sáček s výživou na vlasy, četla tedy, co píšou a já jí vysvětlovala, že to je na vlasy a ne na jídlo, i když se tam píše „food“. Malá zděšeně: „a proč tam nenapíšou upozornění - kdyžtak vás to zabije?!“ ![]()
Malá: „mami, budeš nám hlásit značky, budeš naše trouba? " Musela jsem vysvětlit, že se říká "hlásná“ a ne jen trouba ![]()
Já: „…a Kevi je pes, i když já myslela, že je to fenka…“
Malá: „Tak to se může jmenovat Kevin. Nebo kdyby dělal samý tragédie, tak se může jmenovat Tragéd…“
zajímalo by mě, kam na ty výrazy vůbec chodí ![]()
@Liška32 zlatíčka ty dcerunky a starší už chodí do školy, že čte? A jak to, že nespíš!!:D Polévka je už dojedená…tak šup spát!
Babi, máš čas?
Teď ne, až za chvilku.
Babi, a máš čedádu? (čokoládu)
Nemám.
Máš za chvilku?
Grilujeme. PG snedl sam misu rajcat a dve salatove okurky (prisaham, ze jsem mela dve kolecka). Jdu udelat nove rajcata a aby toho bylo vic, dam tam bazalku a mozzarelu. No, a tohle take sni. Muz se marne pta, kde je mozzarela, kdyz si sedl mezi pracemi u grilovani. PG se rozhlizel, jakoze hleda, kam odesla.
takze to mame celkem ctyri baleni rajcat, dve mozzarely, dve okurky jako predkrm. Pak snedl dva steaky z rostence, trochu hranolek, 750 ml dzusu a dva kopecky pistaciove zmrzliny. Ziram, kam az to chce dotahnout. Smejeme se, mame radost z vysazenych stomku. A do toho nas PG mutuje a to tak, ze pri smichu to zni jak velkej pes.
a to hloubkou i hlasitosti. Bavime se a on tam porad steka jako velka doga. Tak mi to jednou uteklo a pri vlastnim chechtani jsem ten stekaci smich napodobila (no, krava). Asi jsem si myslela, zeme neuslysi, kdyz se tam smali s Jednickou. Muz do te doby drzel dekorum, ale tohle ho rozsekalo, jak to celou dobu drzel a necekal takovy podraz. No smejeme se oba jako pitomi. Puberty na nas ziraji a nechapou: nejdrive netaktni napodobovani a ted se tomu dokonce smejeme, hrozne, skandal. PG ale bere jako velkej muzskej vec do vlastnich rukou a rika Jednickovi:”Nevim, proc me napodobuje (koukaji na me s Jednickou ustarane, prece jen skandalni chovani nebyva mym zvykem, treba jsem se zblaznila), asi je unavena, nebudeme to komentovat.”
![]()
Unavena urcite, ale take hladova chlapce, on to tam totiz nekdo vsecko snedl! ![]()
Jo a jak se pekne krmi, tak pekne roste. Budu dedit ponozky s dinosaurama
, prece to nevyhodim.
Rano me budi klepani na dvere. Rozlepim oci. Vchazi moje slunicko krasne miminek. Nese tac z morske travy a na nem sklenka jablecneho dzusu, kelimek ovocneho koktailu a malovane psanicko s napisem tri pismen. Prvni M jako mama, druhe moje jmeno a treti prijmeni. V psanicku nove obrazky. Je to tak dojemne
. Piju dzus, ale ihned jist nedokazu, tak se ptam, jestli si to muzu snist za chvilicku. Mimin kyve na souhlas a pak navrhuje:” Nebo bych to mohl snist za tebe ja, ja to miluju atohle je posledni kelimek.”
![]()
Muzem se clovek rodi ![]()
@lucypaja píše: Více
Kdepak, je jí 5,5 a škola nás čeká od září
začala číst letos, z ničeho nic. A docela dost se tím zabaví
to víš, prodloužený víkend, to jsem teprve v deset ty potvory uspala ![]()