Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malá: „mami, podívej, jak už jsem dlouhá… A taťka je širokej…“
Taťka: „… cože??“
Malá: „no, a mamka je bystrozraká!“
![]()
Byla jsem přes noc z pátku na sobotu jako zdravotník na školní přespávačce.
Deti znám dlouho, ale některé se mi trochu pletou a na to, že Matěj má bráchu Honzu a Vašek má taky bráchu Honzu, jen v jiné škole, na to fakt moje kapacita nestačí.
Nin samozřejmě zajímalo, kdo za mnou byl, kdo mi co říkal, o kom si myslím, že vyrostl…
Tak ji říkám, že večer mi přišel popřát dobrou noc chlapeček, kterého znám od vidění už ze školky, ale vůbec jsem ho neuměla zařadit, že mi až později došlo, že to byl Eda. “Hm, tak to je hustý, že Ti Eda přišel popřát dobrou noc. To je fakt hustý! Eda tam vůbec nebyl!” ![]()
Včera cestou z té přespávačky jsme se stavěli ještě v oboře v Lánech.
Uprostřed stromů začalo hlášení “pálí mě zadek!”
Vyřešeno pitnou vodou na kapesníku a sundáním kalhotek, které si Nina jaksi nevyměnila.
Ted už je vzhůru, měla nachystané čisté oblečení, co jsem vecer vybalila, vůbec mě nenapadlo dávat ji tam kalhoty a ponožky - to si už několik let bere sama. Najednou slyším z pokojíčku… “mamiii, ja jsem dnes zase na ostro?” ![]()
A jak se tak převlékala, všimla si, že ruce a nohy má opálenější, než zbytek těla. Takze za mnou přišla, s oznámením “musím říct, ze jsem opravdu zvláštně zbarvená!”
@Liška32 píše: Více
@azaleila
kdo si má tolik jmen pamatovat, že? Ty jsi zdravotní sestřička? Jo pořád je potřeba na ty děti dohlížet
Jen, aby jí nenapadlo se „zbarvit“ i tam, kde neni ![]()
@lucypaja píše: Více
Jsem instrumentářka, manžel chirurg.
Já jsem se vždy rozhodovala mezi školstvím a zdravotnictvím, ke škole jsem měla různé brigády, pak jsem byla v zahraničí jako au pair, občas hlídat a samozřejmě se na dětské akce “nechávám využívat” 😊
@azaleila
moc hezká, zajímavá, ale možná někdy i smutná práce a co děti zajímá je zdravotnictví? Jestli se to dá v jejich věku nějak rozpoznat? Já měla vždy ráda děti a zdravotnictví asi i skrz to, že jako malá sem byla věčně po nemocnicích a práce sestřiček se mi líbila, no ale mám jen vychovatelství a ošetřovatelství, ale práce co sem kdysi dělala mě hodně bavila
@lucypaja píše: Více
Myslim, ze deti zájem mají. Mela jsem s sebou i “Andulu” cvičila s nimi resuscitaci a fakt dobrý, ty deti, které ja znám se k tomu umí postavit.
Já jsem taky nemocniční dítě (kyčle, pater) a tam to začalo…
Jinak prosim ke svému vzdělání nerikej “jen”
jsi moc šikovná a to vychovatelství zavidim (v dobrém)
@azaleila píše: Více
Naše dítě má aktuálně z akce IZS certifikát za první pomoc, mohli si zkusit resuscitaci. Pacient přežil ![]()
Rikam PGčkovi:” Zitra se fotite.” A on zvedl nohy na ramena jako vyplaseny kolousek. Ale co, me uz nic neprekvapi, nemusim nicemu rozumet. Za chvili se vratil a svitil jako slunicko a povida:” Sem se oholil… na to foceni.”
V pate tride se me dite, co je vetsi nez ja, musi pred focenim oholilt
. Jednicka mu pak nenapadne utrel penu z poza ucha ![]()
Ve skolce se mimin hrozne louda. Aby se nezakutalela, podal mi nektarinku. Ja jsem ji snedla
…do skolky letim jako blazen, jsem jak honici pes! Cestou jeste jedu po dvou kolech, protoze si Jednicka nevzal penize na anglictinu. Mam jen jedny nervy. A najednou mi v ruce lezi takovy poklad.
Uz je prevlecenej a shani se po nektarince. Tak rikam bez emoci, ze jsem ji snedla. Mimin je v obdobi zvanem “mamka se musi chapat”, takze rika:” Snedla. Aha. No, jo no, tak pudem.” A sli jsme
.
@Liška32 píše: Více
V našem případě by to byla spíš ta Cimrmanovská verze - krátkozraká ![]()
Dnešní mládež už neříká „děláš si pr-el?“, ale „are you serious?“ Aneb ze života s puberťáky
ovšem vzít do ruky učebnici angličtiny, to je horší ![]()