Vůbec nevím, jaké jméno vybrat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
4.4.18 10:27

Jo a teta rikala, ze prvni dceru pojmenovala podle sousedky v porodnici a druhe jmeno 2× prepisovali, takze tenhle problem mame asi v rodine :mrgreen: Nemate nekdo jeste nejakou srandovni historku s vyberem jmena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
4.4.18 10:33

@beruska9 My třeba u třetí už kombinovaly, co se dalo, páč jsem přenášela. A nakonec jsme stejně dali jméno, co jsem vybraly u pozitivního testu a přemýšlely jsme o něm i u první. U třetí to bylo ještě horší, ustoupila jsem já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.4.18 10:38
@Ariadne píše:
My to resili tak, ze maji deti svatky v rozmezi 3tydnu a budou to slavit spolecne. Taky mi to jmeno muselo sedet k brichu. Nakonec to posledni klucici vymyslela dcera a je volne inspirovano detskym serialem. Takze mame Alberta Bertika

No vidis, o Bertikovi jsem uvazovala u prvniho a uz jsem na to i zapomela…nejka se mi pak nezdala ta zakladni podoba, mame prijmeni na R a prislo mi to takove tvrde, ale mozna ho zaradim zase do vyberu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
4.4.18 11:03

Albert se libil vzdcky mne. :srdce: Vzdycky jsem ho mela nahore ve vyberu, ale mame same holky takze… :nevim:
Pamatuju si, ze mi ho muj muz ze seznamu vyskrtl s tim, ze to uz by se mohl rovnou jmenovat Tesco. :roll: Upozornuji, ze muj muz neni cech a Tesco zna tak mozna, kdyz projizdime kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
4.4.18 12:27

@beruska9 My jsme taky meli problemy s vyberem jmena, my teda pro holku. Pro kluka jsme se shodly na Maxovi hned dva dny po pozitivnim tehotenskym testu, a to jsme chteli i pri druhem tehotenstvi. Na holcicim jmene jsme se nemohli na nicem dohodnout. Ja teda napadu mela spousta, ale manzel zavrhoval a to co navrhoval manzel tak se nelibilo mne. V polovine obou tehotenstvi jsme vedeli, ze to budou holcicky. Ja porad bombardovala manzela s jmenama, mela jsem pujcenou knizku s jmenama z kihovny a porad jsem v tom listovala :)

Libi se ti nejaka jmena? Treba te neco nadchne, kdyz se budes divat na televizi, pujc si knizku se jmeny, najdi si seznam 100 most popular names v te zemi co zijes a i v Cechach. Kdyz narazis na jmeno ktere ti prijde hezky napis na list a diskutovat s manzelem. Neni to tak jednoduche vybrat jmneno pro dite, jak se zda :)Je dobry, ze mas na vyber jmena spoustu casu po narozeni miminka. Ja toho ted trochu lituju, ze jsem taky nepockala az po porodu, zuji v Britanii a tady je taky spousta casu po porodu se rozhonout.
A Albert je hezke jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122419
4.4.18 12:40

A co takto?

Andrej - Andrea- Andreas, nebo Donald jako Donald Tusk, Roland?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16969
4.4.18 17:16

@beruska9

U první jsme se shodli hned, jméno jsme měli ten den, co nám potvrdili pohlaví (miluju to jméno a snad ho i dcera bude milovat až bude velká). Pro druhou jsem měla velice silné nutkání ji pojmenovat jménem, které široko daleko nemělo pochopení. Já a muž jsme se shodli opět hned po ultrazvuku, ale od toho 12tt ho muži tchýně rozmluvila a tak jsme se dohadovali a hádali a já co týden v těhotenském deníku psala jiný návrh na jméno. Bylo to šílený, já a moje hormony - byla jsem vzteklá. Nakonec jsme udělali tabulku a na každý den dali jiné jméno s tím, že si dcera vybere právě tím, v jaký den se narodí. Přiznám se, že se narodila v den, kdy jsem jméno vybrala já, takže jsem neprotestovala, narodit se v jiný den, tak asi prskám zase :oops:

Pro kluka je tolik krásných jmen. Já třeba od malička mám vysněné jméno Oskar, sluníčko. Ale jakmile jsem otěhotněla, tak jo, pěkné ale ne pro mé dítě. Žádné jméno mi nebylo dost dobré. Že jsem měla jistotu vždy holek, tak jsem kluka nechávala na muži. První dcera měla napsaného Viktora a druhá Jonáše.

Miluju staročeská jména, takže semnou asi moc lidí souhlasit nebude, ale mě se momentálně líbí:

Bertram
Benedikt
Leopold
Svatopluk (Sváta - to jméno proste miluju, moje velká srdcovka)
Rudolf (na tom jsme se s mužem hned shodli)
Felix
Alfonz
Alois
Prokop
Hynek
Josef
Hugo
Gustav…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.4.18 22:32

@chs.jasmin : Benedikt nahodou docela dobry :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.4.18 22:33
@mrav píše:
Andrej - Andrea- Andreas, nebo Donald jako Donald Tusk, Roland?

Nebo Trump :lol: To asi ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.4.18 22:35
@Nairol píše:
Albert se libil vzdcky mne. :srdce: Vzdycky jsem ho mela nahore ve vyberu, ale mame same holky takze… :nevim:
Pamatuju si, ze mi ho muj muz ze seznamu vyskrtl s tim, ze to uz by se mohl rovnou jmenovat Tesco. :roll: Upozornuji, ze muj muz neni cech a Tesco zna tak mozna, kdyz projizdime kolem.

Hehe…no Alberty tady nevedem, ale ja furt pocitam, ze se do CR jednou vratime…ale tohle me fakt nenapadlo :mrgreen: Ale tak ono se ty obchody jmenuji po zakladateli a kdo vi, klidne je za chvili muze nekdo koupit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.4.18 22:39

@Danus1 : prave ze mam problem, ze se mi nejak nic moc nelibi…vsechno ma nejake „Ale“…jako ze Bertik jo, ale Albert nevim…Treba ten Benedikt je zajimavy, ale taky nejak uplne nevim, takovy dlouhy…pro holku jsem mela Viktorku, ale Viktor uz se mi uplne nelibi, plus prijmeni na R nejak uplne nejde s nicim, co konci na R…a takhle projdu cely kalendar a jsem v haji :mrgreen:
Prave, ze problem neni v tok, ze bych se neumela rozhodnout z nejake mnoziny jmen, to bych byla v naprostem klidu, casu mam dost…ale ta moje mnozina je absolutne prazdna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
4.4.18 23:07

@beruska9 My máme absolutně slovanské jméno Darek. ALe v cizině by to byl asi Dereck atd., to by se ti nelíbilo? Je to náš Dareček - dáreček a moc se mi to líbí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.4.18 23:09

@hankacd : dekuji za navrh, ani ne…a jinak napsat to tady muzu jakkoliv, problem maji jen s hacky a carky, maly je taky normalne Matej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
5.4.18 16:21

@beruska9
Hmm, tak to teda je teda problem, kdyz se ti nic moc nelibi. Ale uvidis, ze se do te tve mnoziny neco casemm najde :)
Vidis, Benedikt te zaujal :) Mohli by jste mu rikat Ben (obe me dcery rikaji, ze kdyby byly kluk tak by se chteli jmenovat Ben :))Mne se to taky moc libi.

Kde zijete? Chces, aby tam to jmeno dobre zapadlo, ze? Ale vylozene Anglicke nechces, jestli jsem to dobre pochopila? A hacky jsou taky vyloucene?

Co treba:
Dominik
Denis
Dylan
Leonard/Leo
Lukas/Lucas
Daniel/Danny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
5.4.18 16:25

Mě teda napadl Alex nebo pak Michael (obě jsou mezinárodní a dají se i počešťovat). Nebo Robin, Ivo, Filip :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze