Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Ester13 Ono se mu říká Láďa takže Vladislav by to asi moc nevyšešil. Holt to bude prostě jiné jméno. Ale musím přiznat, že jsem si myslela že to bude jednodušší vybrat jméno ![]()
@winkye Vojtěch není špatné… Nebo pak opravdu klidně nějaké podobné… Pokud se manželovi říká Láďo, tak klidně Ladislav, Vladislav, pokud Míro, tak Jaromír
Úplně stejné bych nedala… Chtěla bych to hlavně kvůli papírování apod. odlišit. Ono nakonec, u nás na vsi jsou případy, kdy, pro příklad (uvedu podobný typ jmen pouze), ale řekněme, že člověk se jmenuje např. Jan Bukáček a ve vesnici mu všichni říkají Buky, pak se mu narodí mimčo a dá Matyáš Bukáček… A jak mu všichni říkají? Malej Buky
A pak jsem se vdala do rodiny kde máme i případ, kdy otec se jmenuje řekněme Jaromír a všichni mu říkají Jarda a syn se jmenuje Tomáš a všichni mu říkají Jardo. Já osobně jsem si dříve myslela, že Jarda je spíše něco jako přezdívka, pak když jsem zjistila, že je to od křestního, tak jsem automaticky brala, že se tak jmenuje i syn a ono hle! Vůůůbec!
@winkye : manzel chtel taky dat jmeno po sobe, ja odmitala. Jsem zasadne proti, podle me ma kazdy narok na vlastni jmeno. Ma to nakonec jako druhe a po tezkem boji jsme nejake vybrali, ale az tyden po tom, co se syn narodil ![]()
Holky, poradte prosim. Jake jmeno se Vam vice libi? Patricie nebo Lea?
Nemuzeme se rozhodnout. Nevim, jestli Lea nezni moc exoticky. V ceskem kalendáři normalne je. Priteli se zamlouva vice Lea, ale porad nevim.
@Anonymní píše:
Holky, poradte prosim. Jake jmeno se Vam vice libi? Patricie nebo Lea?Nemuzeme se rozhodnout. Nevim, jestli Lea nezni moc exoticky. V ceskem kalendáři normalne je. Priteli se zamlouva vice Lea, ale porad nevim.
Mně se zas více líbí Patricie.
@Anonymní píše:
Holky, poradte prosim. Jake jmeno se Vam vice libi? Patricie nebo Lea?Nemuzeme se rozhodnout. Nevim, jestli Lea nezni moc exoticky. V ceskem kalendáři normalne je. Priteli se zamlouva vice Lea, ale porad nevim.
Ahoj,
Leu má muj spolužák, je to moc pěkné jméno. Říkají ji Leuško, Lejinko, Lejli, Lí. Líbí se mi, že je takové mezinárodní a moc holčiček jej nenosí. Třeba u nás široko daleko žádná Lea není (jen Leontýna a te rodiče říkají Leo).
Co se týče Patrície, tak je to jméno co jde trošku více do obliby a asi snáze přeš jazyk, prostě Páta ![]()
Osobně mi není ani jedno jméno blízké, možná spíše ta Patricie, ale zase Lea bude více cool a pokud je vam bližší, tak není co řešit ![]()
@chs.jasmin Rozhodovala bych se podle příjmení. Pokud máte delší a třeba na začátku s R nebo s Ř, možná by líp zněla Lea; pokud je příjmení „měkčí“, mohla by to být Patricie.
Leu maji znami, nijak exoticky mi nezni…Patricie taky fajn. Ja bych se asi ridila bud tim prijmenin, jak pise @Slečna Ferka…nebo si zkousej jedno i druhe a uvidis, se kterym se lip szijes…tak jsem nakonec resila dilemu u prvniho ja…ve finale mi jedno ze dvou jmen, nad kterymi jsme uvazovali, slo pres pusu lepe ![]()
Tak třeba po otci nebo po dědovi a nebo po matce či po babičce.
Tak já pro případnou holčičku vybrané jméno mám, ale pro kluka je to oříšek. ´Příští týden jdu ke gynekoložce a na genetiku, tak je možné že se dozvím už pohlaví. ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Tak já pro případnou holčičku vybrané jméno mám, ale pro kluka je to oříšek. ´Příští týden jdu ke gynekoložce a na genetiku, tak je možné že se dozvím už pohlaví.
Popelák
![]()
@beruska9 píše:
Je tady nekdo, kdo absolutne nemel v „zasobe“ zadne akceptovatelne jmeno pro dite?Se jmenem jsme se natrapili uz u prvniho syna, no nakonec je ma dokonce 2…ted cekame druheho kluka a ja vubec, ale vubec netusim, co vybrat. Co jste delali? Nechali vybrat starsiho sourozence, prarodice, hlasovat emimino, vypocitat numerologa, cekali, co vas osviti po porodu?
Jeste mam na to pulku tehotenstvi, takze uplne nespecham, jen by me zajimalo, jestli jsem jediny takovy mimon
Trosku osvetleni situace:
1. Ja mela jedine „vysnene“ jmeno uz od puberty, manzel ho absolutne odmita.
2. Manzel chtel syna pojmenovat po sobe, to jsem absolutne odmitla ja, prvni to ma jako druhe jmeno, takze tahle moznost je ze hry.
3. Par jmen, co by se mi i libili, dal nekdo v hodne blizke rodine (treba bracha), to uplne nechceme opakovat.
4. U prvniho syna jsme meli v zaloze jeste jedno jmeno, ale uz se mi nejak taky uplne nelibi.
U holcicky bych jeste i vedela, pro kluka jsem ale uplne bez napadu.
(Cilem diskuse neni vybrat konkretni jmeno, spis zapremyslet, jak na to)
Pro chlapce je spousta krásných jmen. Vybírala bych jména i podle významu a historie. Zkuste nějaká ta staročeská: http://cs.wikipedia.org/…_p%C5%AFvodu
@Morrígan Ní_Boii : no v tom odkazu toho zrovna moc z ceskych neni
Prvni mel pracovni nazev Kresomysl
To jsem videla v nejakem tom staroceskem kalendari, co jednu dobj hodne koloval po netu.
@beruska9 píše:
@Morrígan Ní_Boii : no v tom odkazu toho zrovna moc z ceskych neniPrvni mel pracovni nazev Kresomysl
To jsem videla v nejakem tom staroceskem kalendari, co jednu dobj hodne koloval po netu.
Já jsem v Kotli viděl Varhana Orchestroviče.
![]()