Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jinak aktualizace ode me
Mozna nakonec zustaneme u jmena, co jsme meli jako alternativu u prvniho syna…ale ja si navic uvedomila, ze prvni ma 2 jmena, tak asi by bylo fer dat i druhemu 2…takze vlastne musime vymyslet jeste jedno
Ono teda v CR neni moc tradice druhych krestnich jmen, ale stejne se zeptam, jestli to jeste nekdo cte
Myslite, ze je blbe pouzit jmeno, ktere uz dal bracha, ale jako druhe jmeno? Tj. vlastne stejne jmeno, jako ma jeho bratranec, ale mel by to jako druhe, pouzivane vyjimecne.
Jan Amos Komenský, Petr Iljič Čajkovskij, Lev Nikolajevič Tolstoj, Shampoo Espee Knutsen… Napiš ta jména, snad poradíme.
![]()
@mrav No ti Rusové mají otčestva, to není úplně druhé jméno.
Vzhledem k tomu, jak @beruska9 mlží, nepředpokládám, že by nám ta jména řekla ![]()
Já osobně bych druhé jméno po bratranci neřešila, pokud mu tak nechcete říkat - kamarádčina dcera má dvě jména a říká jí oběma, tak pak by to asi bylo trochu blbý.
@Slečna Ferka : hehe dik, mne se na to ani nechtelo reagovat ![]()
Nechce se mi je psat, kdyz to tady probiram pomalu driv, nez s manzelem
A jak jsem psala, nejde mi ani tak o radu s konkretnim jmenem, ale spis tak nejak o nasmerovani ![]()
No uvidime, prvnimu fakt rikame jen jednim jmenem, druhe ma sice v oficialnich papirech, ale nepouzili jsme ho snad temer nikdy…popremyslime
@mrav píše:
Já jsem v Kotli viděl Varhana Orchestroviče.![]()
A vtipné je, že je to sbormistr, že? Ale ons e tak přejmenoval sám, ne? ![]()
edit - on je dirigent vlastně
![]()
Mela jsem to stejne u prvniho jsem mela sice jasno, ale druhy syn oou chtela jsem Dominika ze mu budu rikat Dome, Niku, Dominiku, ovsem synek prohlasil ja mu stejně budu rikat Honzo noo to jmeno bych sama od sebe nikdy nedala
nelibilo se mi doufam ze se to muj druhorozeny nikdy nedozvi
zvykla jsem si
u třetího syna, ktereho jsem cekala v druhem vztahu to bylo jednoduche Můj dnes už manžel se jmenuje Reno a to jmeno jsem si zamilovala okamžitě ovšem u dcerky pak nastal problém apsolutne jsem nemela tušení jake jmeno vybrat az na porodnim sale kdyz se mala narodila, manžel se na ni usmal a řekl Lucinko ty ses ta nejkrasnejsi na světě a taak se jmenuje po mamince
on sam dnes rika ze to z nej slo automanicky nepřemýšlel nad tím, ale nemit jmeno jeste na porodnim sale nedoporucuju je to fakt o nervy ![]()
@Luren : tak zalezi, ja jsem uz psala, ze maly dostal jmeno az tyden po narozeni
Akorat moje mamka prudila snad 5× denne, jinak to az takovy stres nebyl ![]()
@Nairol píše:
Albert se libil vzdcky mne.Vzdycky jsem ho mela nahore ve vyberu, ale mame same holky takze…
Pamatuju si, ze mi ho muj muz ze seznamu vyskrtl s tim, ze to uz by se mohl rovnou jmenovat Tesco.Upozornuji, ze muj muz neni cech a Tesco zna tak mozna, kdyz projizdime kolem.
Pred par dny jsem se bavila s kamaradkou a rikala - tak dejte podle noveho britskeho prince, kdyz nevite
A on to pry mozna Albert bude ![]()
@beruska9 Mně by se z toho výběru, co dávají sázkaři, nejvíce líbili James a Arthur. Ale kamarádka říkala, že by měli dát Freda, když už mají George. ![]()
Jinak k nasměrování… no, u nás to byl taky boj. Manžel, tchán a dokonce i část mé rodiny chtěli, aby byl náš malej po tatínkovi. Jednak nejsem pro dávat jména v rodině (a to i v tý širší), jednak se mi to jméno nelíbí. Hučeli do mě ze všech stran statně, ale nepovolila jsem. Sepsala jsem si 10 klučičích jmen z kalendáře, která by se mi líbila nebo alespoň by mi nevadila. Manžel měl udělat to samé, ale vykašlal se na to. Vzal si můj seznam, připsal tam na první místo své jméno a prej že má seznam hotový.
. Ale nakonec si vybral jiné. Sice ne to, ze kterého bych skákala 10 metrů do vzduchu, ale říkala jsem si, že OK, nevadí mi a je to kompromis - vybereme jméno, které by ani jednomu nevadilo. Na to „chlap vybírá jméno pro kluka, ženská pro holku“ nebo „dneska vybírám já, příště ty“ nejsem.
Osobně si myslím, že když dáte jméno, které nikomu vysloveně nevadí, že třeba ujde, tak ono vám pak zkrásní tím miminkem. S tím jak se malej narodil, přibyly zdrobnělinky, které nás v těhotenství ani nenapadly. U nás doma si nakonec (až na naše babičky, pro které je to jméno dosti exotické - rozuměj je normální, biblické, dnes časté, ale v jejich generaci se nedávalo) zvykli všichni a už by člověk neměnil.
Druhé jméno „po bratranci“ bych neřešila, pokud mu tak nebudete říkat.
P. S. Můžu dát další tip, který tady ještě nepadl - někdo dává jména z rodokmenu. Nejstarší v manželově přímé linii se jmenoval Šimon, nejstarší z mé Tomáš… ![]()
@Jezelia : dekuji
No u nas to bylo podobne
No a rodokmen mame poradne zpracovany jen castecne, jedna linie na.me strane a jedna na manzelove, ale kouknout tam muzeme, to je docela dobry napad
![]()
Tak vypada to na holku, tak jmeno pro chlapecka tedy asi resit nemusim)
Hm tak novy britsky princ je nakonec Louis…tak nic
Ale zjevne muzou mit stejne jmeno sourozenci (George ma Louise jako treti), takze s bratrancem si lamat hlavu nemusime ![]()
@beruska9 Tak co by nemohli, jen je to trochu na hlavu.
William Arthur Philip Louis
Henry Charles Albert David
George Alexander Louis
Charlotte Elizabeth Diana
Louis Arthur Charles
Oni asi nemají žádnou fantazii nebo co… William a Harry mají po čtyřech jménech, a netlučou se, a Williamovy děti mají jména jen tři, a jména Louis a Charles už tam mají dvakrát ![]()
No ja doted zila v tom, ze sourozenci nemuzou mit stejne jmeno…i kdyz nevim, kde jsem k tomu prisla a jestli to pocitalo i s temi vicepocetnymi. No ja chapu, ze jsou vazani tradicemi, ale trochu na hlavu mi to prijde…ale tak. jejich volba
(Resp. asi volba nejake rodinne kralovske komise
)