Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja uz jsem spoustu vecicek ze seznamu sehnala, pres bazarky
Konkretne www.modrykonik.cz tak muzu vrele doporucit ![]()
Monny89 píše:
Ja uz jsem spoustu vecicek ze seznamu sehnala, pres bazarkyKonkretne www.modrykonik.cz tak muzu vrele doporucit
Tak co ti ještě chybí?
ty chuvicky, monitor dechu - jeste ani nevim kdy a zda budu porizovat..
A pak kosmetika, osuska, hracky a veeeeelka zasoba plin
Ale mam na to jeste cas do kvetna, tak uvidim jak to budu stihat… ![]()
Tak to už ti toho moc nechybí,to určitě zvládneš,to už jsou maličkosti ![]()
A postýlku jsi sehnala taky z bazárku?
Postylku mam slibenou od moji nejkamosky, respektive jejich rodicu uz od zacatku tehu
Zitra mi ji priveze konecne.. Tak se tesim az si to tu pripravim…
Ale mam vyhlidnutou tuhle postylku
takova krasna a multifunkcni… ![]()
Jo tak ta je super,ta by se mi taky hodila
.Já mám vyhlídnutou bílou z ikei,to samý komodu na oblečení,protože ve svojí skříni nemam ani trochu místa navíc.To budu kupovat cca v dubnu, i kočárek a kosmetiku,plíny atd.Myslím, že kupovat totakhle moc v předstihu je zbytečný ![]()
Ještě k tomu monitoru dechu. Je to opravdu moc dobrá věc a může zachránit život miminka. Nicméně je potřebný především pro nedonošené děti. My jsme měli půjčený od bráchy, ale bohužel byl už po třetím dítěti a byl jaksi na prd resp. asi po týdnu začal řvát, i když malý byl v pohodě a třeba i zrovna vzhůru a my přímo u něj. Takže monitor letěl z domu a nový jsme teda už nepořizovali, nebyly na něj peníze. Když usne, tak malýho chodím pro můj klid kontrolovat do dnes, ale ani u druhýho dítěte neplánuji jeho koupi. Zkus se spíš zeptat, zda se nedá u vás v porodnici půjčit, učitě to vyjde levněji než kupovat nový a myslím, že bohatě stačí mít ho tak do 6ti měsíců věku dítěte. Jinak monitor z druhé ruky bych rozhodně nekupovala. (Snad to tady už někdo nepsal, abych se případně neopakovala.) ![]()
Daniellko, tak komodu ja nekupuju, doma mame volnou jednu starsi skrin, tak miminkovsky veci dam tam, ale az treba na zimu koupit nejakou komodu, ted my to prijde zbytecne kdyz takdy mame misto ve skrini… ![]()
Mishaak monitor dechu si asi pak za poplatek pujcim z porodnice, vyjde to levnejsi a maji je tam urcite spolehlive ![]()
Monny,
tak jsem našla:
Tak co z toho chceš? Mám pak ještě další věci, ale to už zadara posílat nebudu ![]()
Jenom poznamecka - ta postylka z toho odkazu je za a) draha jako krava, za b) mala, takze fakt na chvilinku za c) jak pisou k cemu vsemu muze slouzit, jak je multifunkcni, tak to znamena ze je to dalsi kram na kterej se daj treba i postavit kytky nebo akvarko s rybickama. A to video, to me omejvali, jak ta maminka spokojene krmila miminko mlikem, co tam mela celou noc namichany stat, pac jinak kdyz nekojis, mela bys delat pokazdy cerstvy, nebo aspon mit v lednicce a ohrat pred podanim, takze ve finale vstat proste musis, nebo aspon namichat. Ale to jenom tak mimochodem, tohle me rozesmalo ![]()
Ahoj,chtěla bych poprosit o radu jak hodně spoléhat na dary od příbuzných a kamarádek. Např.: Když chci mít pro malou 4 bodyčka tak jestli mam kupovat třeba jenom 3 a spoléhat, že jedno dostanem darem v porodnici. Nechci toho mít zbytečně moc, ale ani málo prosíím pomoc ![]()
No tak když víš, kdo do porodnice přijde, tak leda mu říct, že bys chtěla bodyčko v té a té velikosti. Jinak bych na to nespoléhala - mě třeba kupovali všichni velikost 56, jelikož jsem rodila předčasně a měla jsem všechno až od 62 velikosti a malej měl 49 cm, tak proto, ale to byla rodina a to jsem si řekla. Kamarádky pak nosily spíše větší věci, takže já bych na to nedala. Jo a nejsou 4 bodyčka málo? Já měla malýho poblijánka a 4 bodyčka jsem měla na 1 den.
Oni většinou dary bývají ve větších velikostech…
málokdo-pokud se nedomluvíte předem - ti dá velikost tu nejmenší (např 50 či 56 ) potřebnou od porodnice…většinou dostaneš 62, 68, 74…
Asi na začátek bych si pořídila svojí výbavičku…a nespoléhala se na ostatní…
Tak já když dávala dohromady výbavičku, tak mi pomohlo spoustu mamin tady z emimina.. a i těma nejmenšíma velikostma… ![]()
Záleží s kým se jak domluvíš, ale nespoléhala bych na to…
já jsem si nakoupila všechno sama nikdy nevíš co ti kdo donese, a pokud někdo něco koupil tak to byla velikost většinou už 68 nebo 74.já si nakoupila hlavně 56 a 62 a asi 2bodyčka vel.50.pokud se někdo ptal tak jsem řekla že mám už dost nakoupeno ty menší velikosti.jinak vel.56jsem měla docela dost.malá to měla asi na 6týdnů ale taky dost blinkala takže jsem často převlíkala.a byla jsem ráda že jsem toho nakoupila víc.50tku měla asi ty 2-3týdny.ale to jsem měla fakt minimum.62měla do 3-4měsíců.ted má půl roku a nosí 68 vyjimečně něco už 74.