Výbavička pro mimi a mami :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
325
16.1.11 12:13

To mě mrzí :roll: , já sice mamču mám, taťku už teda ne, ale zase moje malá má jenom mě :roll: a taky to není žádný med..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
16.1.11 12:15

Latkove pleny vybirej podle gramaze, existuji takove co jsou ridke, hned se roztrhnou a celkem jsou na prd
Nejlepsi jsou Halštátské nebo haštátské, ted nevim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.1.11 12:17

uz jsem si nasla odkaz na latkove pleny, tak az prijde vyplata a udelame rozpocet tak uvidim kolik mi zustane penez na vecicky pro malyho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
16.1.11 12:17
Monny89 píše:
a kde se daji sehnat nejlevnejsi pliny, ty latkove.. nebo jestli je nejaka neprodate…? :roll:

Ahoj,
koukni se na mimibazar, tam bude látkové pleny určitě někdo prodávat za rozumnou cenu.
Jinak overálky jsem kupovala a kupuji zásadně v Tescu, mají tam trojbalení a teď je tam výprodej, tak si tam zajeť.
A bezvadná je Ikea na ostatní blbinky do pokoje, včetně dětské deky, spacáků, povlečení…hračky jsou tam taky levné.
Lehátko teď měli za hezkou cenu v Tchibu, ale jinak se dá koupit také přes mmb. Chůvičku si kup novou…
Neboj, času máš dost na všechny tyhle blbinky…
A seznam věcí do porodnice bývá v té těhotenské průkazce nebo na stránkách porodnic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.1.11 12:20
Laaja píše:
Monny89 píše:
a kde se daji sehnat nejlevnejsi pliny, ty latkove.. nebo jestli je nejaka neprodate…? :roll:
Ahoj,
koukni se na mimibazar, tam bude látkové pleny určitě někdo prodávat za rozumnou cenu.
Jinak overálky jsem kupovala a kupuji zásadně v Tescu, mají tam trojbalení a teď je tam výprodej, tak si tam zajeť.
A bezvadná je Ikea na ostatní blbinky do pokoje, včetně dětské deky, spacáků, povlečení…hračky jsou tam taky levné.
Lehátko teď měli za hezkou cenu v Tchibu, ale jinak se dá koupit také přes mmb. Chůvičku si kup novou…
Neboj, času máš dost na všechny tyhle blbinky…
A seznam věcí do porodnice bývá v té těhotenské průkazce nebo na stránkách porodnic.

Tak Ikeu mam daleko, bohuzel, a oni eshop nemaji, takze si musim vystacit s jinyma… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
16.1.11 12:27

Já třeba chůvičky nemám, nevyužila bych je… A pokud si vybereš něco z IKEA, můžu Ti to koupit a poslat, třeba na dobírku, jezdím tam hodně často, mám jí kousek. Malej má odtamtud spoustu věcí a jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
16.1.11 12:29

Nečetla jsem všechno, takže možná budu opakovat .....

Dokupovala jsem:

:spoustu, spoustu bavlněných plín (mimi blije, mám pocit že chvílema furt, měla jsem je přes rameno, dneska je mají kluci okolo krku místo brnydáků - ty jsem nepoužila nikdy!!!, a jsou taky super při velké rýmě)

:papírovky plíny (to jsem se taky pracně učila, které jsou jaké - neměla jsem ještě net) - a navíc u nás v nemocnici je jen určitý počet na den, takže mi manžel nesl do proodnice balík)

: to samý vlhčený ubrousky

: flašky na UM - doufala jsem, že budu plně kojit, ale jaksi předsevzetí a reálno je věc jiná … a UM

: dudlíky - zase, doporučení dudlíka nedávat, ale následný řev a klid, když mimi dudlá, to je na uvážení, ale za ten klid mi to prostě stálo. Ale syn mi nevzal hned první dudu, chtělo to pár koupit a vyzkoušet.

: drogerie, kosmetika - pokus a omyl. Nakoupila jsem značky, které neseděly, naopak vyhovuje dodnes obyč Kalciovka na prdízku, obyč indulona …

: dostala jsem, nebo nakoupila tepláčky a mikinky a vůbec super oblečení, abych zjistila, že pro mně i mimi je do určité doby nejlepší miminkovské oblečení (bodýčka, dupačky, overálky) … ale to je opět věc názoru, vkusu, zkušeností … :nevim:

: zavinovačky. Když mělo mimi blicí náladu, nestíhala jsem prát a balila do dek. Bohužel první syn si na zavinovačku navykl natolik, že ještě nedávno bez ní (jako „medvídka“) neusl!!! (Musel jí mít prostě u sebe v ruce.)

: prací prášky, zvětšovali jsme sušící prostor. Pračka chvílema nestíhala :mrgreen: A u dvou kluků, kteří se hýbají, nestíhá dosud! :zed: :zed: :zed:

: jo, a předem jsem nakoupila max do tří měsíců. Dokupovala jsem, respektive „zadávala“ nákupy jak děti rostly a jakou měly momentální spotřebu a potřebu věcí a oblečení. Prostě průběžně. Protože - třeba v létě, když měl malej půl roku a velikost téměž 74, tak jsem koupila na zimu v akci kombinézu. Jenže jaksi jsem přehlédla fakt, že současným tempem neporoste furt, takže velikosti zimní kombinézy dosáhl .. příští léto!!! A v zimě byla zase malá … (neva, odnosila neteř … )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
16.1.11 12:34

Pro mimi:

• kloboucek -nepotřeboval, měl jednu slabounkou čepičku, pak jsem jezdila bez, byl zpocený a přehazovala jsem plínku
  • potom rukavicky na zimu-to myslíš dost daleko, doteď nemá, dost kombinéz je má integrované
  • zavinovacka-určo jedna
  • teplacky, kalhoty, kratasy - víc vzdušné jsou ty dupačky,polodupačky, odpadají ponožky a v létě ho stejně nemůžeš slunit, tak nač kraťáky 8-o doma může být v bodýnku a polodupkách
  • ponozticky skoro nenosil - škrtí
  • bundicka/kombinezka na zimu - v žádném případě nekupuj dopředu
  • nejake ty hracky nad, ke a do postylky - kup mu špendlík za pajsku - do tří měsíců mu vystačí
  • par latkovych plen - doporučuje se 20ks, malý neblinkal, takže u nás do deseti (jinak jsem kupovala za 17kč ks, ve Vesně) mezi nožky dostává po nás :mrgreen:
  • plenkove osusky
  • rucnicek 1-2ks - na co? nepotřebuješ pokud budeš mít osušku, opět jdou koupit v sekáči ty s kapuckou, pak nepotřebuješ plenkové
  • teplomer rektalni
  • odsavacku hlenu na vysavač cca 230kč

A pro me do porodnice atd:

• zupan -nepotřebovala jsem, zpocená i bez něj
  • nocni kosili (knofliky vpredu)- možná na doma, užila jsem erární a doma jsem nemusela prát
  • jednorazove kalhotky - síťované asi tři kusy, přepereš tam, rychle schnou
  • vlozky do podprsenky

Tak mi některé ty rady příjdou spíš jako tahání peněz z kapsy - lamaze hračky 8-o
Po porodu už budeš dostávat rodičák, tak můžeš pak dokoupit postupně další. Ale opravdu kupuj vše po pár kusech. V létě vše rychle uschne, já toho měla víc a nestihl to unosit, měla jsem ten seznam jako všechny, doopravdy užil body s dlouhým, dupky nebo polodupky a overálek na spaní (kalhoty nepotřebuje, ponožky tím pádem taky odpadají) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.1.11 12:35
Erian píše:
Já třeba chůvičky nemám, nevyužila bych je… A pokud si vybereš něco z IKEA, můžu Ti to koupit a poslat, třeba na dobírku, jezdím tam hodně často, mám jí kousek. Malej má odtamtud spoustu věcí a jsem spokojená.

Faaakt, tak to by bylo super, ja se mrknu co najdu na webovkach a kdyztak pisnu SZ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
16.1.11 12:36

přesně jak tu už bylo psáno, plno věcí se dá dokoupit časem, nakup tak do 3 měsíců věku dítěte, jinak velikost neodhadneš.

povlečení do postýlky, a přikrývku, ručníček - to je třeba až tak na roční dítě.

stejně tak lahvičky, savičky - když budeš kojit je to zbytečné.

určitě bavlněná plínky, i ty větší - budou se hodit k doktorce,lehkou deku do kočárku.

hodně věcí tu už bylo napsáno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
16.1.11 12:37

Chůvička mám, neužívám, chodím kontrolovat, v bytě je to i slyšet a já jsem nejlepší chůvička, monitor dechu nemá, prostěradlo do postýlky, kuchni případně staré vaše :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
16.1.11 12:39

chůvičky taky zatím nemám, jen monitor dechu.

a věci do porodnice - je lepší se informovat tam kde budeš rodit - každá porodnice poskytuje něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
16.1.11 12:41

Ahoj MOnny :mavam: , župan se dá levně koupit v Tescu F&F, já ho koupila ségře k Vánocům asi za 400,–, pěknej, fakt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.1.11 12:41

Diky, diky… tak mi pisnete tedy co nutne potrebuji ihned.. Zbytek se pokusim dokoupit z porodneho nebo z rodicaku… :think:

Jinak se vas chci zeptat jeste, jak jste jeli do porodnice a pak z porodnice domu? My nemame auto, musime si nejaky asi koupit, a sanitkou nebo taxikem se mi opravdu nechce, sanitky nesnasim ptz mi jednou nemohli napichnout kapacku tak mi rozpichali celou ruku, jak to hazelo, takze sanitkou do porodnice urco nepojedu, a taxikem je to takovy divny, cekat na taxik a pak buhvi kudy pojede aby me natahl o penize, a co kdyz mu to tam nejak znecistim, to budu muset jeste doplacet… :zed:
A domu? Nevim jak a cim pojedem s miminkem, pesky nebo MHD urcite ne kvuli bakteriim, ptz mimi nebude mit imunitu jeste.. Taxikem to same, buhvi kdo tak kdy jel, pochybuju ze si cisti auto kazdy den :roll:
Takze nevim jak tohle vyresim… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.1.11 12:42

Ahojky Misi, dekuju za tip, uvidim co najdu na netu… popripade skocim pak po vyplate do teska, snad mi zbydou penizky na utratu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí