Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To mě mrzí
, já sice mamču mám, taťku už teda ne, ale zase moje malá má jenom mě
a taky to není žádný med..
Latkove pleny vybirej podle gramaze, existuji takove co jsou ridke, hned se roztrhnou a celkem jsou na prd
Nejlepsi jsou Halštátské nebo haštátské, ted nevim ![]()
uz jsem si nasla odkaz na latkove pleny, tak az prijde vyplata a udelame rozpocet tak uvidim kolik mi zustane penez na vecicky pro malyho…
Monny89 píše:
a kde se daji sehnat nejlevnejsi pliny, ty latkove.. nebo jestli je nejaka neprodate…?
Ahoj,
koukni se na mimibazar, tam bude látkové pleny určitě někdo prodávat za rozumnou cenu.
Jinak overálky jsem kupovala a kupuji zásadně v Tescu, mají tam trojbalení a teď je tam výprodej, tak si tam zajeť.
A bezvadná je Ikea na ostatní blbinky do pokoje, včetně dětské deky, spacáků, povlečení…hračky jsou tam taky levné.
Lehátko teď měli za hezkou cenu v Tchibu, ale jinak se dá koupit také přes mmb. Chůvičku si kup novou…
Neboj, času máš dost na všechny tyhle blbinky…
A seznam věcí do porodnice bývá v té těhotenské průkazce nebo na stránkách porodnic.
Laaja píše:Monny89 píše:Ahoj,
a kde se daji sehnat nejlevnejsi pliny, ty latkove.. nebo jestli je nejaka neprodate…?
koukni se na mimibazar, tam bude látkové pleny určitě někdo prodávat za rozumnou cenu.
Jinak overálky jsem kupovala a kupuji zásadně v Tescu, mají tam trojbalení a teď je tam výprodej, tak si tam zajeť.
A bezvadná je Ikea na ostatní blbinky do pokoje, včetně dětské deky, spacáků, povlečení…hračky jsou tam taky levné.
Lehátko teď měli za hezkou cenu v Tchibu, ale jinak se dá koupit také přes mmb. Chůvičku si kup novou…
Neboj, času máš dost na všechny tyhle blbinky…
A seznam věcí do porodnice bývá v té těhotenské průkazce nebo na stránkách porodnic.
Tak Ikeu mam daleko, bohuzel, a oni eshop nemaji, takze si musim vystacit s jinyma… ![]()
Já třeba chůvičky nemám, nevyužila bych je… A pokud si vybereš něco z IKEA, můžu Ti to koupit a poslat, třeba na dobírku, jezdím tam hodně často, mám jí kousek. Malej má odtamtud spoustu věcí a jsem spokojená.
Nečetla jsem všechno, takže možná budu opakovat .....
Dokupovala jsem:
:spoustu, spoustu bavlněných plín (mimi blije, mám pocit že chvílema furt, měla jsem je přes rameno, dneska je mají kluci okolo krku místo brnydáků - ty jsem nepoužila nikdy!!!, a jsou taky super při velké rýmě)
:papírovky plíny (to jsem se taky pracně učila, které jsou jaké - neměla jsem ještě net) - a navíc u nás v nemocnici je jen určitý počet na den, takže mi manžel nesl do proodnice balík)
: to samý vlhčený ubrousky
: flašky na UM - doufala jsem, že budu plně kojit, ale jaksi předsevzetí a reálno je věc jiná … a UM
: dudlíky - zase, doporučení dudlíka nedávat, ale následný řev a klid, když mimi dudlá, to je na uvážení, ale za ten klid mi to prostě stálo. Ale syn mi nevzal hned první dudu, chtělo to pár koupit a vyzkoušet.
: drogerie, kosmetika - pokus a omyl. Nakoupila jsem značky, které neseděly, naopak vyhovuje dodnes obyč Kalciovka na prdízku, obyč indulona …
: dostala jsem, nebo nakoupila tepláčky a mikinky a vůbec super oblečení, abych zjistila, že pro mně i mimi je do určité doby nejlepší miminkovské oblečení (bodýčka, dupačky, overálky) … ale to je opět věc názoru, vkusu, zkušeností … ![]()
: zavinovačky. Když mělo mimi blicí náladu, nestíhala jsem prát a balila do dek. Bohužel první syn si na zavinovačku navykl natolik, že ještě nedávno bez ní (jako „medvídka“) neusl!!! (Musel jí mít prostě u sebe v ruce.)
: prací prášky, zvětšovali jsme sušící prostor. Pračka chvílema nestíhala
A u dvou kluků, kteří se hýbají, nestíhá dosud!
![]()
: jo, a předem jsem nakoupila max do tří měsíců. Dokupovala jsem, respektive „zadávala“ nákupy jak děti rostly a jakou měly momentální spotřebu a potřebu věcí a oblečení. Prostě průběžně. Protože - třeba v létě, když měl malej půl roku a velikost téměž 74, tak jsem koupila na zimu v akci kombinézu. Jenže jaksi jsem přehlédla fakt, že současným tempem neporoste furt, takže velikosti zimní kombinézy dosáhl .. příští léto!!! A v zimě byla zase malá … (neva, odnosila neteř … )
Pro mimi:
A pro me do porodnice atd:
Tak mi některé ty rady příjdou spíš jako tahání peněz z kapsy - lamaze hračky ![]()
Po porodu už budeš dostávat rodičák, tak můžeš pak dokoupit postupně další. Ale opravdu kupuj vše po pár kusech. V létě vše rychle uschne, já toho měla víc a nestihl to unosit, měla jsem ten seznam jako všechny, doopravdy užil body s dlouhým, dupky nebo polodupky a overálek na spaní (kalhoty nepotřebuje, ponožky tím pádem taky odpadají) ![]()
Erian píše:
Já třeba chůvičky nemám, nevyužila bych je… A pokud si vybereš něco z IKEA, můžu Ti to koupit a poslat, třeba na dobírku, jezdím tam hodně často, mám jí kousek. Malej má odtamtud spoustu věcí a jsem spokojená.
Faaakt, tak to by bylo super, ja se mrknu co najdu na webovkach a kdyztak pisnu SZ ![]()
přesně jak tu už bylo psáno, plno věcí se dá dokoupit časem, nakup tak do 3 měsíců věku dítěte, jinak velikost neodhadneš.
povlečení do postýlky, a přikrývku, ručníček - to je třeba až tak na roční dítě.
stejně tak lahvičky, savičky - když budeš kojit je to zbytečné.
určitě bavlněná plínky, i ty větší - budou se hodit k doktorce,lehkou deku do kočárku.
hodně věcí tu už bylo napsáno…
Chůvička mám, neužívám, chodím kontrolovat, v bytě je to i slyšet a já jsem nejlepší chůvička, monitor dechu nemá, prostěradlo do postýlky, kuchni případně staré vaše ![]()
chůvičky taky zatím nemám, jen monitor dechu.
a věci do porodnice - je lepší se informovat tam kde budeš rodit - každá porodnice poskytuje něco jiného…
Ahoj MOnny
, župan se dá levně koupit v Tescu F&F, já ho koupila ségře k Vánocům asi za 400,–, pěknej, fakt…
Diky, diky… tak mi pisnete tedy co nutne potrebuji ihned.. Zbytek se pokusim dokoupit z porodneho nebo z rodicaku… ![]()
Jinak se vas chci zeptat jeste, jak jste jeli do porodnice a pak z porodnice domu? My nemame auto, musime si nejaky asi koupit, a sanitkou nebo taxikem se mi opravdu nechce, sanitky nesnasim ptz mi jednou nemohli napichnout kapacku tak mi rozpichali celou ruku, jak to hazelo, takze sanitkou do porodnice urco nepojedu, a taxikem je to takovy divny, cekat na taxik a pak buhvi kudy pojede aby me natahl o penize, a co kdyz mu to tam nejak znecistim, to budu muset jeste doplacet… ![]()
A domu? Nevim jak a cim pojedem s miminkem, pesky nebo MHD urcite ne kvuli bakteriim, ptz mimi nebude mit imunitu jeste.. Taxikem to same, buhvi kdo tak kdy jel, pochybuju ze si cisti auto kazdy den ![]()
Takze nevim jak tohle vyresim… ![]()
Ahojky Misi, dekuju za tip, uvidim co najdu na netu… popripade skocim pak po vyplate do teska, snad mi zbydou penizky na utratu ![]()