Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jizvíková píše:joanee píše:Klukum je pres rok a spotreba plen zase stoupa, vsechno opatlaji, porad se utiraji ruce a pusa atdjizvíková píše:Mi jsme to meli s plinami ze zacatku stejne a ted mame asi 3 na den… Holkam je skoro 5 mesicu. Ze zacatku jsem prala jednou za 2 dny,ted dvakrat tydne (meme pracku na 7 kg)
latkovych plen hodne
u nas jsou v kurzu porad, nejprve to davas pod hlavu, kdyby si ublinklo, pak tim muzes utirat tlapky, pak tim chranis autosedacku, lehatko, houpacku no vsechno, ono se nejak casto jidlo vracia pak kdyz slintaji, tak to zavazes jako satek kolem krku, protoze si proslintaji triko a nastydnou, u nas je spotreba 20 plin na den
Potesila jsi me
,ze plinecky budou jeste v kurzu pozdeji ![]()
Monny89 píše:Laaja píše:Diky, diky, ale lehatko na krmeni ani chuvicky jeste nemam… Nejsou penize…
Ahoj, tak opět zkusím příspět:A levný župan do porodnice jsem kupovala v sekáči, jinak nějaké jsem zahlídla v Tchibu.
- klobouček bych nekupovala, spíš bavněnou čepici, miminko bude ležet, tak to asi nebude moc pohodlné
- rukavice a kombinézu, bundu, na zimu nekupuj! neodhadneš velikost a může ti být na prd a budou to vyhozené peníze. Miminko může mít velikost 74, ale i 80…
- kalhoty 1×, tepláčky a kratasy tak 2×, víc je užiješ
- určitě si kup overálky s kr. i dl.rukávy a nohavičkami!
- odsávačka je super na vysavač, máma BabyVac z lékárny, stála asi kolem 200kč..nejsem si jistá
- hračky: něco na kočárek, hrazdičku, kousátka, štěrchátka..krásné jsou od Lamaze
- určitě se ti bude hodit lehátko na krmení a chůvičky, ale to už asi máš, ne?
Ahoj podle mě chůvičku nepotrbuješ,léhátko je super věc ale a tak od príkrmů.....
a myslímsi ze je naprosto zbytecné kupovat kolotoče nad postýlku,perinku polštárek,nebesa,povlečení na postýlku,pokud jsi alespon trošku sikovná tak si povlečení můeš ušít sama nap.se starého pro dospělé,to samé platí o mantinelu a perince…staci kdyz máš nějakou starší dospěláckou,ta jde pesít na malou pro prcka,takhle můeš udělat i mantinel.Kolotoc na postýlku?zbytečnost a kdyz uz něco…koupila bych spíše závesné hračky ty muzeš vyuzít jak nad postýlku tak nad kočárek.
Další úspora.....koukni na mimibazar…zadáš si tam cenovou hladinu a do 20 kč tam toho najdeš spousty ![]()
výzdoba kolem postýlky?s tím hvězdeným nebem…super nápad…díky za inspiraci ![]()
Ručníčky jsou zbytečné…,látkové plíny super věc.Pokud na ručníčcích trváš.....v ikei mají ručníčky 1ks za pět kč a dají se vyuít i jinak ![]()
Prebalovací podlozka?Zbytečné.....stačí nepropustná flanelová plena (cca padesát korun) a postel ![]()
Uděláme to taky tak a myslím si,ze to chyby nebude ![]()
Monny89 píše:
a kde se daji sehnat nejlevnejsi pliny, ty latkove.. nebo jestli je nejaka neprodate…?
opět mimibazar ![]()
Monny89 píše:
Diky, diky… tak mi pisnete tedy co nutne potrebuji ihned.. Zbytek se pokusim dokoupit z porodneho nebo z rodicaku…Jinak se vas chci zeptat jeste, jak jste jeli do porodnice a pak z porodnice domu? My nemame auto, musime si nejaky asi koupit, a sanitkou nebo taxikem se mi opravdu nechce, sanitky nesnasim ptz mi jednou nemohli napichnout kapacku tak mi rozpichali celou ruku, jak to hazelo, takze sanitkou do porodnice urco nepojedu, a taxikem je to takovy divny, cekat na taxik a pak buhvi kudy pojede aby me natahl o penize, a co kdyz mu to tam nejak znecistim, to budu muset jeste doplacet…
A domu? Nevim jak a cim pojedem s miminkem, pesky nebo MHD urcite ne kvuli bakteriim, ptz mimi nebude mit imunitu jeste.. Taxikem to same, buhvi kdo tak kdy jel, pochybuju ze si cisti auto kazdy den
Takze nevim jak tohle vyresim…
Stačí se domluvit s kamarádem nebo sousedem…určitě vás rádi odvezou i privezou
Tak nejaky hadriky a latkove pliny uz mam osefovane ![]()
Cekam na odpovedi na zavinovacku a decku…
A co se tyka toho odvozu do porodnice a domu, to budu muset jeste nejak vykoumat, ale zatim jsem asi pro ten taxik…
Jedine co mam ted doma je dvojkombinacni kocarek s vajickem, ten jsem koupila z minule vyplaty, nejaky ty hadriky (darovane z inzeratu), jedno povleceni + baldachynek (pujcene), postroj na noseni miminka (pujcene), dve lahvicky a nejaky dudliky (pujcene a darovane), podlozka do vany na koupani (darovane) a to je vse…
Postylku bych mela dostat od kamaradky z Prahy, tak uvidim kdy se dostanu do Prahy ale nevim jak ji utahnem do HK ![]()
Ale nevim, jestli je k tomu i matrace nebo ne, to se musim zeptat…
A tu kosmetiku si zajistim ted z vyplaty, tak snad to uz je zhruba vsechno co by melo stacit…kdyz nepocitam chuvicky, hracky, a dalsi malickosti, ktere jeste chvili pockaji…
Co myslite, melo by to stacit?? ![]()
A jak dlouho pred porodem jste meli doma vsechno nachystane? Co se tyka postylky a vypranych a vyzehlenych hadriku atd atd…
a jeste jsem zapomnela, ze musim nekde sehnat vanicku a neco na ususeni malyho..
vanicka za 200,–z ikei..i na MMb se koukni…tam si myslim,ze se da narazit na velmi pekne veci..
a dobra vec je kojici polstar..ted mi dosel z MMb za 300,–a je super..spim s nim,pak si nim podepru mimouska pri kojeni
Monny89 píše:
a jeste jsem zapomnela, ze musim nekde sehnat vanicku a neco na ususeni malyho..
Vaničku můeš koupit taktéz na mimibaazarru a na usušení?Pleny či jemný ručník pro dospělé…Kosmetiku pro mimčo bych nechala az na chvíli pred porodem,jo a misto tyčinek do uší radím buničité čtverečky které sroluješ…pětset kusů stojí cca padesát korun
http://www.mimibazar.cz/foto.php?… našla jsem jeden odkaz.....prodávající má více nabídek…mohlo by se ti ještě něco líbit,a je pímo z hradce
hvězdička25 píše:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?… našla jsem jeden odkaz.....prodávající má více nabídek…mohlo by se ti ještě něco líbit,a je pímo z hradce
diky, mrknu na to ![]()
Já se budu opakovat, přišla jsem si jako náročná, hluboko do kapsy nemáme, ale nechtěla jsem utrácet. Přesto vaničku novou jsem koupila za 160kč, v akci, už jsem psala lze koupat i ve velké s lehátkem. Ze začátku se často nekoupe. Matraci řešil chlap, až když jsem byla v porodnici.
Z porodky lze teoreticky dojít po svých s malým v kočáře,pokud bydlíš kousek.Třeba tady jsou plná parkoviště, takže jsme se k autu docela prošli ![]()
Zbytečně to hrotíš. Jsi lehce za polovinou a chceš mít vše doma? Hoď se do klídku a užívej těhotenství. Kočár jsme měli až necelý měsíc před porodem ![]()
Kozisku diky, ale to vis, to jsou ted ty me starosti jak to vse zvladnout… ![]()
Asi si dam na chvilku pohov, ale hold jsem ted takova, ze to chci mit vsechno doma pripraveny abych mela klid, a nemusela pak zbytek shanet na posledni chvili… ![]()