Výbavička pro mimi a mami :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3905
16.1.11 14:14
jizvíková píše:
joanee píše:
jizvíková píše:
latkovych plen hodne :)
u nas jsou v kurzu porad, nejprve to davas pod hlavu, kdyby si ublinklo, pak tim muzes utirat tlapky, pak tim chranis autosedacku, lehatko, houpacku no vsechno, ono se nejak casto jidlo vraci :) a pak kdyz slintaji, tak to zavazes jako satek kolem krku, protoze si proslintaji triko a nastydnou, u nas je spotreba 20 plin na den
Mi jsme to meli s plinami ze zacatku stejne a ted mame asi 3 na den… Holkam je skoro 5 mesicu. Ze zacatku jsem prala jednou za 2 dny,ted dvakrat tydne (meme pracku na 7 kg) :mavam:
Klukum je pres rok a spotreba plen zase stoupa, vsechno opatlaji, porad se utiraji ruce a pusa atd

Potesila jsi me :palec: ,ze plinecky budou jeste v kurzu pozdeji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
16.1.11 14:40

Kyblík na koupání :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
4228
16.1.11 14:47
Monny89 píše:
Laaja píše:
Ahoj, tak opět zkusím příspět:
  • klobouček bych nekupovala, spíš bavněnou čepici, miminko bude ležet, tak to asi nebude moc pohodlné
  • rukavice a kombinézu, bundu, na zimu nekupuj! neodhadneš velikost a může ti být na prd a budou to vyhozené peníze. Miminko může mít velikost 74, ale i 80…
  • kalhoty 1×, tepláčky a kratasy tak 2×, víc je užiješ
  • určitě si kup overálky s kr. i dl.rukávy a nohavičkami!
  • odsávačka je super na vysavač, máma BabyVac z lékárny, stála asi kolem 200kč..nejsem si jistá
  • hračky: něco na kočárek, hrazdičku, kousátka, štěrchátka..krásné jsou od Lamaze
  • určitě se ti bude hodit lehátko na krmení a chůvičky, ale to už asi máš, ne?
A levný župan do porodnice jsem kupovala v sekáči, jinak nějaké jsem zahlídla v Tchibu.
Diky, diky, ale lehatko na krmeni ani chuvicky jeste nemam… Nejsou penize… :oops:

Ahoj podle mě chůvičku nepotrbuješ,léhátko je super věc ale a tak od príkrmů.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
16.1.11 15:02

a myslímsi ze je naprosto zbytecné kupovat kolotoče nad postýlku,perinku polštárek,nebesa,povlečení na postýlku,pokud jsi alespon trošku sikovná tak si povlečení můeš ušít sama nap.se starého pro dospělé,to samé platí o mantinelu a perince…staci kdyz máš nějakou starší dospěláckou,ta jde pesít na malou pro prcka,takhle můeš udělat i mantinel.Kolotoc na postýlku?zbytečnost a kdyz uz něco…koupila bych spíše závesné hračky ty muzeš vyuzít jak nad postýlku tak nad kočárek.

Další úspora.....koukni na mimibazar…zadáš si tam cenovou hladinu a do 20 kč tam toho najdeš spousty :)

výzdoba kolem postýlky?s tím hvězdeným nebem…super nápad…díky za inspiraci :)

Ručníčky jsou zbytečné…,látkové plíny super věc.Pokud na ručníčcích trváš.....v ikei mají ručníčky 1ks za pět kč a dají se vyuít i jinak :)

Prebalovací podlozka?Zbytečné.....stačí nepropustná flanelová plena (cca padesát korun) a postel :)

Uděláme to taky tak a myslím si,ze to chyby nebude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
16.1.11 15:04

omlouvám se za chyby píšu rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
16.1.11 15:08
Monny89 píše:
a kde se daji sehnat nejlevnejsi pliny, ty latkove.. nebo jestli je nejaka neprodate…? :roll:

opět mimibazar :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
16.1.11 15:15
Monny89 píše:
Diky, diky… tak mi pisnete tedy co nutne potrebuji ihned.. Zbytek se pokusim dokoupit z porodneho nebo z rodicaku… :think:Jinak se vas chci zeptat jeste, jak jste jeli do porodnice a pak z porodnice domu? My nemame auto, musime si nejaky asi koupit, a sanitkou nebo taxikem se mi opravdu nechce, sanitky nesnasim ptz mi jednou nemohli napichnout kapacku tak mi rozpichali celou ruku, jak to hazelo, takze sanitkou do porodnice urco nepojedu, a taxikem je to takovy divny, cekat na taxik a pak buhvi kudy pojede aby me natahl o penize, a co kdyz mu to tam nejak znecistim, to budu muset jeste doplacet… :zed:
A domu? Nevim jak a cim pojedem s miminkem, pesky nebo MHD urcite ne kvuli bakteriim, ptz mimi nebude mit imunitu jeste.. Taxikem to same, buhvi kdo tak kdy jel, pochybuju ze si cisti auto kazdy den :roll:
Takze nevim jak tohle vyresim… :nevim:

Stačí se domluvit s kamarádem nebo sousedem…určitě vás rádi odvezou i privezou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.1.11 15:36

Tak nejaky hadriky a latkove pliny uz mam osefovane :palec:
Cekam na odpovedi na zavinovacku a decku…

A co se tyka toho odvozu do porodnice a domu, to budu muset jeste nejak vykoumat, ale zatim jsem asi pro ten taxik…

Jedine co mam ted doma je dvojkombinacni kocarek s vajickem, ten jsem koupila z minule vyplaty, nejaky ty hadriky (darovane z inzeratu), jedno povleceni + baldachynek (pujcene), postroj na noseni miminka (pujcene), dve lahvicky a nejaky dudliky (pujcene a darovane), podlozka do vany na koupani (darovane) a to je vse…
Postylku bych mela dostat od kamaradky z Prahy, tak uvidim kdy se dostanu do Prahy ale nevim jak ji utahnem do HK :roll:
Ale nevim, jestli je k tomu i matrace nebo ne, to se musim zeptat…

A tu kosmetiku si zajistim ted z vyplaty, tak snad to uz je zhruba vsechno co by melo stacit…kdyz nepocitam chuvicky, hracky, a dalsi malickosti, ktere jeste chvili pockaji…

Co myslite, melo by to stacit?? :roll:

A jak dlouho pred porodem jste meli doma vsechno nachystane? Co se tyka postylky a vypranych a vyzehlenych hadriku atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.1.11 15:38

a jeste jsem zapomnela, ze musim nekde sehnat vanicku a neco na ususeni malyho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200
16.1.11 15:43

vanicka za 200,–z ikei..i na MMb se koukni…tam si myslim,ze se da narazit na velmi pekne veci..

a dobra vec je kojici polstar..ted mi dosel z MMb za 300,–a je super..spim s nim,pak si nim podepru mimouska pri kojeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
16.1.11 15:48
Monny89 píše:
a jeste jsem zapomnela, ze musim nekde sehnat vanicku a neco na ususeni malyho..

Vaničku můeš koupit taktéz na mimibaazarru a na usušení?Pleny či jemný ručník pro dospělé…Kosmetiku pro mimčo bych nechala az na chvíli pred porodem,jo a misto tyčinek do uší radím buničité čtverečky které sroluješ…pětset kusů stojí cca padesát korun

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
16.1.11 15:56

http://www.mimibazar.cz/foto.php?… našla jsem jeden odkaz.....prodávající má více nabídek…mohlo by se ti ještě něco líbit,a je pímo z hradce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.1.11 15:57
hvězdička25 píše:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?… našla jsem jeden odkaz.....prodávající má více nabídek…mohlo by se ti ještě něco líbit,a je pímo z hradce

diky, mrknu na to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
16.1.11 15:59

Já se budu opakovat, přišla jsem si jako náročná, hluboko do kapsy nemáme, ale nechtěla jsem utrácet. Přesto vaničku novou jsem koupila za 160kč, v akci, už jsem psala lze koupat i ve velké s lehátkem. Ze začátku se často nekoupe. Matraci řešil chlap, až když jsem byla v porodnici.
Z porodky lze teoreticky dojít po svých s malým v kočáře,pokud bydlíš kousek.Třeba tady jsou plná parkoviště, takže jsme se k autu docela prošli :roll:
Zbytečně to hrotíš. Jsi lehce za polovinou a chceš mít vše doma? Hoď se do klídku a užívej těhotenství. Kočár jsme měli až necelý měsíc před porodem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.1.11 16:05

Kozisku diky, ale to vis, to jsou ted ty me starosti jak to vse zvladnout… :nevim:
Asi si dam na chvilku pohov, ale hold jsem ted takova, ze to chci mit vsechno doma pripraveny abych mela klid, a nemusela pak zbytek shanet na posledni chvili… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí