Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jenže pak tě chytne hnízdění a bude se ti pořád zdát, že ještě něco potřebuješ. Já začínala nakupovat až po tom 25.tt ![]()
Monny buď v klídku.Myslím, že většina maminek nakupuje věci pro mimi většinou z výplat-co zbyde.
Málokdo si může dovolit vzít 40tisíc a jít vše koupit najednou.
Já třeba mám nakoupené oblečení už všechno,ale kočárek,postýlku,hračky atd.taky ještě namám a to jsou ty největší položky.
Navíc třeba ten kočárek a postýlku chci kupovat až nakonec,nechce se mi to všechno zatím skladovat,přijde mi to zbytečný.
Daniellko, ja mam akorat kocarek z tech vetsich polozek.. a i ten mam z inzeratu za 2.000,– pouzity… nic moc, ale snad to bude stacit… ![]()
No tak já mám nový Dorjan cross country, stál něco přes pět tisíc, trojkombinace. Neznamená, že drahý kočárek je lepší než použitý. Musím říct, že to byla asi největší položka
Postýlku máme dělanou ![]()
kozisku, to je celkem drahy, ja jsem koukala na ty nejlevnejsi a tenhle je jeste navic rozbity, ze nejde skladat podvozek… Ale z tech nabidek na netu byl nejprijatelnejsi…
No to tím chci říct, že nemusíš mít drahý kočárek, rozhodně nemyslím, aby jsi kupovala, navíc nám na něj dávala mamka ![]()
Kozisku, to se mas, taky bych chtela mit maminku, ktera by mi pomahala… ale bohuzel… ![]()
Tak u prvniho sem zacala cca ve 25tt plasit, ze jestli se narodi predcasne, tak bude nahaty a sla sem koupit 3 overalky. Kocar uz sem mela, nasla sem pouzitej za super cenu.
Ostatni sem dokoupila az tak mesic pred porodem. A po pravde - u prvniho sem mela spoustu zbytecnosti. ktery sem nepouzila. Neplas, v klidu. I kdyby, tak na zacatek ti staci par overalu a kdyby bylo uz jo zle, vzdycky se da dokoupit. I kdyby si nemela postylku, spousta maminek ma mimco v posteli.
Cesta z porodnice - my teda mame auto, ale u prvniho bych pesky nesla, byla sem zmordovana, ale ja sla domu po 48 hodinach. U druhyho po 24 a to bych sla klidne po svejch. Taxi je asi nejlepsi reseni. A mam ten dojem, ze bez autosedacky te z nekterejch porodnic ani nepustej
MHD neni idealni, hlavne ne v lete. A mimco sice nema svoji imunitu ale ma protilatky jeste od maminky. ![]()
Milá Monny89, myslím,že všechny nastávající maminy chytá takové to schromaždování „aby nic nechybělo“. U prvních dvou dětí jsem to tak moc neprožívala (před 10lety). Nějaké věci jsme podědili, kočárek koupil manžel, když jsem byla v porodnici(já bych si vybrala jiný
) a kolíbku jsme měli půjčenou od našich ještě po mně. Další potomky jsme neplánovali, tak jsem věcičky rozdala kamarádkám. Kočárek zrušily dcery svým hraním s panenkami. No a hle
po deseti letech se „zadařilo“ a třetí dcera byla na cestě. Doma nic…
Tak jsme něco málo s mužem nakoupili, něco dostali…pořád jsem měla pocit, že je toho málo… Teď má sluníčko 3 měsíce a z některých věciček vyrostla, aniž by je víc nosila. Mimina rostou moc rychle. Ale v rodině jsou další mimi na cestě, tak to někdo unosí.
Odsávačka na vysavač je prý super. My si koupili tu obyč. a taky to s ní šlo.
Zavinovačky fakt stačí 2(nebo 3
).
Abys nemusela vše kupovat jen ty, domluv se s kamarádkami nebo rodinou, stejně se pak každý ptá, co koupit miminku…tak je zaúkoluj. A budeš mít vystaráno ![]()
tak jsem vystrachala bunicite ctverecky k osetreni pupku,batole tel.krem, kousatko a rachtatko jako rybu,zasyp, hrebinek, kolotoc nad postylku, 2 dudliky a asi 4bodycka a 2 dupajdy cepicku vzorek bepanthenu, kojici caj, balik prsnich vlozek
uz to mam nabalene v igelitce
IMI Dekuju za tvuj pribeh. Jinak co se tyka te me vybavicky, tak uz ji pomalu davam dohromady, diky tady maminkam, nebo bazarkum.. A uz zacinam byt i trosku klidnejsi… Ale vy to asi znate, my zensky potrebujem ve vsem mit jistotu, jinak jsme na zabiti… ![]()
A s tou imunitou mas asi recht, zatim to jisti ten taxik, ale uvidime, treba vyhrajem sportku a koupime si auto ![]()
Palosek jak jsem psala ted uzivatelce IMI, uz s tou vybavickou tak moc nesilim, davam ji pomalu ale jiste do kupy
A co tyka tech navstev, to nevim, nemam ted kolem sebe tak moc lidi co jsem se odstehovala z Prahy, protoze jsem se nestykala s tema nejlepsima lidma, takze jsem vyhodila starou SIMkartu, atd. a zacala tady v HK s mladym odzacatku… takze jestl i za mnou prijede par, a to myslim doslova par lidi, tak budu spokojena ![]()
Monjie píše:
tak jsem vystrachala bunicite ctverecky k osetreni pupku,batole tel.krem, kousatko a rachtatko jako rybu,zasyp, hrebinek, kolotoc nad postylku, 2 dudliky a asi 4bodycka a 2 dupajdy cepicku vzorek bepanthenu, kojici caj, balik prsnich vlozekuz to mam nabalene v igelitce
Okaaaa
Pocitam s tim.. ![]()