Výběr kočárku pro chlapečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
27.3.21 20:51
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx sporťák jsem složila i do auta, tuším že jsem jen sundavala jedno kolo, ale pochybuju, že bych ho tam narvala s hlubokou korbou.. na sedačky korbu nedam, vzadu sedí starší dcera v sedačce, mimčo ve vajíčku a já s manželem. Větší auto by jsme chtěli pořídit až tak za rok..

BJ ma korbu, dokonce Summit ma myslim vloznou tasku, ta by sla asi zmacknout. Ale osobni zkusenost nemam.
Jinak korbu do Fabky podle me nedas zadnou, s nejakym masivnim podvozkem uz vubec ne.

@Anonymní píše:
@Lucie_Sx tak bugaboo se taky nepolohuje jen se sedačka naklání a nám to nevadilo. Dcera v něm byla spokojená, dobře se jí v něm i spalo, takže to mi nevadí. Měli jsme těším cameleon 2. Do terénu moc nechodíme, bydlíme ve městě, všechny cesty máme betonové.

Cetla jsem nazor fyzioterapeuta na ty nepolohovaci sportaky a byl stejne odsuzujici, jako treba na choditka.
Dite se ma maximalne hybat, i v kocaru. Nejde ho nechat x hodin v jedne poloze.

@peta1003
Jak pisu nahore, proste po fyzio strance ne.
A dava to smysl. Ja kdyz sedim v aute dyl jak hodinu v jedne poloze, taky se chci protahnout a pro zada a pohybovy aparat to urcite neni zadna hitparada.
Natoz pro miminko, ktere je tam bezne nekolik hodin, staci delsi prochazka, nedejboze vylet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
27.3.21 21:03
@Anonymní píše:
@Sany80s nemyslím si, že by to pro dítě bylo škodlivé. Kdyby to bylo natolik špatné, nevyráběli by se. Takové sezení má většina novějších kočárků. Téměř každá značka kočárků má model s tímto typem sportovní sedačky.
:lol: :lol: :lol: Kdyby to nebylo škodlivé, tak se to nevyrábí :lol: Tak teď jsem se rozesmála. Víš kolik věcí určených výrobci pro děti ve skutečnosti pro děti vůbec dobré není? Prachy totiž hýbaj světem a dokud se to prodává, tak se vesele vyrábí dál. Co na tom, že to zničí dítěti třeba záda… Jinak zpátky k otázce, já jsem pořídila obyčejný polský Baby design a jsem spokojená. Kočárek mi vleze do kufru Seatu Ibiza, je celkem lehký a projel i závěje. Sporťák je obousměrný a jde až do lehu :palec: Cena za nový? Asi 13 tis. a ještě mi ho pochválila pediatra, že má hluboká korba skvělou matraci (lze ji i polohovat např. pro dítě s refluxem).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.3.21 21:07
@Anonymní píše:
@Sany80s ano, opravdu si myslím, že korýtkové sezení není tak špatné jak tvrdíš. Ale klidně mi pošli nějaký odkaz na studii kde se o tom víc dočtu.

Sedni si do teto polohy, priksiruj se a dve hodiny se nehni.
Schvalne, jak dlouho to vydrzis.
Ano, je to skodlive, a ano, bohuzel se to v posledni dobe masivne vyrabi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
30.3.21 13:42
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx skládat ho budu denně-hodně jezdíme. mám malé auto (Fabie 1), takže ne každý kočárek se vejde a korbu na sedačky nedám. Všechny cesty máme do kopce, takže bych ráda lehký kočár, který utáhnu i když bude naložený nějakými věcmi. Rozhodně mi jde o pohodlí dítěte i mé. Ale taky bych ráda, aby se mi kočárek líbil.

tak potom si přečti tento článek od fyzio ;) a rázem vyřadíš kočárky, kde se nedá ležet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
30.3.21 13:43
@Dinomama píše: :lol: :lol: :lol: Kdyby to nebylo škodlivé, tak se to nevyrábí :lol: Tak teď jsem se rozesmála. Víš kolik věcí určených výrobci pro děti ve skutečnosti pro děti vůbec dobré není? Prachy totiž hýbaj světem a dokud se to prodává, tak se vesele vyrábí dál. Co na tom, že to zničí dítěti třeba záda… Jinak zpátky k otázce, já jsem pořídila obyčejný polský Baby design a jsem spokojená. Kočárek mi vleze do kufru Seatu Ibiza, je celkem lehký a projel i závěje. Sporťák je obousměrný a jde až do lehu :palec: Cena za nový? Asi 13 tis. a ještě mi ho pochválila pediatra, že má hluboká korba skvělou matraci (lze ji i polohovat např. pro dítě s refluxem).

z těchto výroků nevím vždycky, jestli se smát nebo brečet, ale brečet je asi adekvátnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
30.3.21 13:48
@Anonymní píše:
@Sany80s ano, opravdu si myslím, že korýtkové sezení není tak špatné jak tvrdíš. Ale klidně mi pošli nějaký odkaz na studii kde se o tom víc dočtu.

už jsem ti to poslala v příspěvku výše… studie budou za pár let, až bude pozdě, mě ted stačí názory všech fyzioterapeutů a lidí z oboru…
ne se řídit moderními vzhledy a trendy kočárů :zed: :?

studie na nevhodnost chodítek je ted po 30 letech používání, lidi ve věku 20-30 let s bolestmi zad jsou na každém kroku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
30.3.21 13:56

A jinak jsem se z příspěvku vlastně nic nedozvěděla, jen, že chceš pro kluka a pak designový :nevim: :nevim:

měla by sis ujasnit tyto body:

1. terénní X městský
  2. váha, skládání, velikost
  3. směr sportovní sedačky
  4. odpružení, houpání
  5. druh kol / počet
  6. zádová opěrka
  7. manipulace
  8. kombinovaný nebo extra hluboký / sportovní
  9. barva / cena / doplňky
  • načítám...
  • Citovat