Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
AHOJ
potřebuju se podělit o zkušenosti. Vybírám boty pro moje kluky a je to hrůza. Buď je to šunt, varianta druhá stojí kolem 1000 za pár-fuj a další možnost je, že jsou ošklivý a když se přenesu přes to, že tím kluci nebudou zrovna pařit, tak prostě nemá jeden prodejce dvě velikosti od jedněch bot, netrvám na stejné barvě, ale růžovou nebo fialovou prostě kluk nosit nebude (už takhle se každý ptá a to jsou kluci? všichni tři?) není ani podobný typ bot, prostě hrůza. Přemýšlela jsem i nějakých značkových keckách, ale herdek, je přece teprve začátek března
. děvčata, po čtyřech dnech vybírání jsem KO
Hele…to už tady bylo u sandálí ne??????
nevím,poptej se maminek dvojčátek.
Jizvi, my teda za boty utrácíme, ale máme to zatím jen v jednom vydání. Takže stabilně kupuju superfity, seděj mu, takže už ani nezkouším a objednávám z netu, jen asi tak pětkrát změřím nohu, zda jsem se nesekla.
Jinak pokud najdeš botu, která vám vyhovuje, tak doporučuju najít přes net, tím máš zajištěný počet párů a zároveň ušetřís pár stovek.
JJ taky doporučuju najít výrobce, který jim bude sedět (my třeba potřebujeme užší) a pak objednávat přes net - takže můžu koupit kvalitu za slušný peníze a navíc na netu mají víc ks od jednoho typu a můžeš vzít třeba dvě barvy aby se nehádali.
![]()
já kupovala od baťi, ty jim sedí, ale teď je mají odlišnou velikost a jeden má nohy ještě v „kojeneckých“-1-2 roky a druhý má haxnu větší, takže je to hrza a děs
asi se budou otužovat-budou na boso ![]()
vesna píše:
JJ taky doporučuju najít výrobce, který jim bude sedět (my třeba potřebujeme užší) a pak objednávat přes net - takže můžu koupit kvalitu za slušný peníze a navíc na netu mají víc ks od jednoho typu a můžeš vzít třeba dvě barvy aby se nehádali.![]()
dvě barvy spíš proto, aby jim táta nezaměňoval boty (dneska jim dal ven rifle mimina
)
Ja Ti neporadim, ale rozumim Ti naprosto, ja zase nechapu, ze maji ve sportech naveseno 20paru lyzarskych ponozek a vsechno v jedny velikosti, a jinou (udajne) nemaji ![]()
Ja myslim, ze si vzhledem k Tvemu potomstvu jeste docela uzijes (ale ja mam taky dva kluky, to se zas kazdej divi, ze jso brachove, kdyz jednomu je 16 a druhymu 3
)
Drzim palce
Ehm…možná blbý dotaz, ale musí mít boty stejné?Jakože teda vybrat třeba u Bati jednomu v „kojeneckých“ a druhému větší co mu padnou?
jizvíková píše:vesna píše:dvě barvy spíš proto, aby jim táta nezaměňoval boty (dneska jim dal ven rifle mimina
JJ taky doporučuju najít výrobce, který jim bude sedět (my třeba potřebujeme užší) a pak objednávat přes net - takže můžu koupit kvalitu za slušný peníze a navíc na netu mají víc ks od jednoho typu a můžeš vzít třeba dvě barvy aby se nehádali.![]()
)
Jizvíková, to vybíráš na netu nebo v krámech? Shodnu se s Gladys, nejlepší je vybrat si jednu dvě značky, co dětem pak kupuješ stabilně…víš pak, jak dětem sedí a kupuješ jen větší velikost.
Holkám nejlíp sedí Superfity, máme vyzkoušené celoroky a zimní, na doma nosí sandálky - měly jsme Richtery, teď už 2× Santéčka a dobrý…no a pak ještě většinou kupuji druhé celoroky jako na horší (zahrada, odrážedla), tak třeba Pegresy nebo teď mám vyhlédnutá Santéčka.
Bohužel za boty utrácíme, ale to jinak nejde, na oblečení se ušetřit dá, ale na botech ne ![]()
Já vím, mám to lepší, mám „jen“ dvojčata ![]()
Ale i tak radím vybrat si „svou“ značku a pak objednávat na netu, chápu že s třema malýma dětma asi nejde moc chodit zkoušet boty do krámů ![]()
zichisek píše:
Ehm…možná blbý dotaz, ale musí mít boty stejné?Jakože teda vybrat třeba u Bati jednomu v „kojeneckých“ a druhému větší co mu padnou?
už jsem koukala, ale nevybrala jsem, letos nějak šidí nabídku, ty co vypadaly slušně měly tak tvrdou patu, že by krev stříkala proudem ![]()
už jsem se rozhodla, že prostě vyberu na netu stylem odpovídá velikost beru
, už jsem z toho hotovka
Ahoj,
taky už jsem to někam psala. Mám vyzkoušené botky Fare a prostě jen přes net objednávám větší velikosti. Už mám jednu paní na mmb u které mám poštu zdarma a ještě věrnostní slevu, takže se nemusím nervovat v obchodě a zkoušet a zkoušet.
Holky já už měla peddy, pegres, santé, ale většinou, když si řeknu, ano koupím zase tuhle značku tak kulový, není velikost (se mi stalo dneska 3×)
Mimochodem až budou fakt lítat, tak jim klidně drahý koupím, ale teď chodí ještě málo (hlavně se vozí autem
) a jedno z dvojčat má „karanténu“ začíná brát léky z imunologie, takže máme povolenou 15min procházku, což v našem triu je kolem baráku ![]()
já doufám, že s většíma nohama to bude lepší, že bude větší nabídka než pro malé děti, že brzo zakotvíme u značky a bude klid
U nás byly nákupy v krámech taky dost dobrý boj, teď jsem to už vzdala a v kamenných obchodech nakupuji výhradně se staršíma. Dvojčatům kupuji boty přes net. Seděj jim boty od Bati, Superfitky a Essi. Boty od Bati jsou celkem levné, takže jsme letos koupili dvoje sandále (pro každou) a jedny celoroční botky.
Už teď se děsim nákupu zimních bot ![]()