Výchova a neschody s manželem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3792
14.4.23 09:00

Nezakazuj jídlo, přidej pohyb. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.4.23 09:03

Jinak teď klasika po Velikonocích, spousta sladkostí od babiček, sousedů atd. Dřív jsem dětem ty věci schovala a dávkovala, ale tak kolem jejich 6 let jsem zjistila, že je mnohem efektivnější jim to nechat, ať si s tím nakládají, jak uznají za vhodné. Moje jediná podmínka je jíst hlavní chody a necpat se po večeři. A světe div se, najednou nemají tendence sežrat všechno, co jim povolím, přemýšlí, kdy si co dají, schovávají si to, dávkují. Nehodlám jim nikdy žádné jídlo „zakazovat“, ale už dávno vědí, co je to vyvážená strava a co si naopak mají dopřávat jen výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
14.4.23 09:23

Dcera byla to samé. Dostávala peníze i od babiček, to nebylo uhlídatelné. Jenže my bydleli na vsi, kde byly 2 obchody s potravinami, když nepomohly domluvy a já stále nacházela ohromné množství obalů, tak jsem to řešila od zdroje a poprosila prodavačky, ať jí toho tolik neprodávají. Což trochu pomohlo. Ve městě tohle holt nejde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
14.4.23 09:28

@unuděná
Kým já psala, mé dcery ( rok a čtyři roky) sežraly velkého čokoládového zajíčka. A ušpinily celou sedačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.4.23 09:29
@Bramborova píše:
@unuděná
Kým já psala, mé dcery ( rok a čtyři roky) sežraly velkého čokoládového zajíčka. A ušpinily celou sedačku.

Nechápu pointu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
14.4.23 09:46

Přišlo mi vtipné, že kým jsem psala o tom, jak dítě jiné matky se musí cpát sladkostmi, jinak by mělo hlad, mé děti od hladu místo snídaně, kterou jsem jim nedala ( zrovna pozdě vstávaly), se taky cpaly velikonočním zajíčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5180
14.4.23 17:58
@broskvová zmrzlina píše:
Tohle je skvělej nápad. :potlesk: Budeš mít kontrolu nad tím, co ze sladkého jí, a navíc se ze sladkého stane míň zakázané ovoce, když je doma normálně přístupné. Holka po tom ráda sáhne, když nebude muset utrácet své kapesné. Jen mě tedy moc nenapadají zdravé alternativy? :think: Oříšky, sušené ovoce jsou bezva, ale taky dost tučné/kalorické (lepší než čoko ale bezesporu). Možná nějaké vodové zmrzliny v mrazáku?Tohle je vážně super nápad, možná pomůže i nám dospělým sladkůstkářům. :oops: :lol:

Taky nevim co je vylozene zdravejsi alternativa (samozrejme krome ovoce, aby to bylo jakoze sladkost),my mame doma ruzne susene ovoce, hrozinky, jogurty. Ale i normalni sladkosti, oplatky, cokolady. Treba jsou lizatka bez cukru, ty vodove zmrzliny jak rikas.. a bramburky - ziju v Anglii a mame takove ty mini baleni 20-30g, nevim jak moc je to rozsirene v CR ale idealni svacinka, nez se nacpat celym 150g balenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
15.4.23 09:16

Nikdy v životě mi rodiče nezakazovali nic ohledně jídla. Sáčky s cukrovím u nás byly běžné. Možná právě proto jsem o ne ani zájem neměla. Vodu nepiju, potřebuji i ve svých skoro 60 kolu, mirindy, atd. Na preventivkách u doktorů všecko! v pořádku.
Přestaň být ohledně jídla hysterická, akorát tím škodíš svému okolí. Ty sama máš drobný psychický problém a aktuálně si zaděláváš na domácí nepohodu, na neshody s dcerkou i manželem, syn bude následovat.
Měla jsem podobnou tetu a všichni ji pak opustili, protože chtěli normálně žít a ne dona muset něco tajit.
Tak bacha na to. :nevim:

Příspěvek upraven 15.04.23 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
15.4.23 09:17
@Bramborova píše:
Přišlo mi vtipné, že kým jsem psala o tom, jak dítě jiné matky se musí cpát sladkostmi, jinak by mělo hlad, mé děti od hladu místo snídaně, kterou jsem jim nedala ( zrovna pozdě vstávaly), se taky cpaly velikonočním zajíčkem.
:D :D To je život. :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect