Výchova amerického stafordšírského teriéra

4
12.3.16 20:53

výchova amerického stafordšírského teriéra

Ahoj, máme 8 měsíční stěně amerického stafordšírského teriéra, nechce poslouchat, vše rozkouše, poraďte jak ho to odnaučit!!Už nám zničil plno věcí a zkoušely jsme to sním po dobrém i zlém (křik a plácnutí) a nezabírá nic. předem díky za tipy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1167
12.3.16 20:57

Pozvěte si někoho domů nebo zajděte na cvičák. Takto přes net se radit je nic moc. Výchova psa chce důslednost a důslednost… Co všechno umí ze základního výcviku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
12.3.16 20:59
@saraad píše:
Ahoj, máme 8 měsíční stěně amerického stafordšírského teriéra, nechce poslouchat, vše rozkouše, poraďte jak ho to odnaučit!!Už nám zničil plno věcí a zkoušely jsme to sním po dobrém i zlém (křik a plácnutí) a nezabírá nic. předem díky za tipy :)

Předpokládám, že je to pes s papírama od chovatele, tak bych se poradila s ním, určitě bude mít kontakty na cvičák a další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
12.3.16 21:00

@saraad Kolik hodin je doma sám? Kolik času trávíte na procházkách, hraním, výcvikem? Je dobré naučit psíka v době nepřítomnosti na klec - pokud ničí a je riziko, že si ublíží - ale i to má určitá pravidla a nenaučí se to ze dne na den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.3.16 21:01

Na cvičák chodíme, ale není moc čas, tak spíš občas, mám strach aby nám nepřerostl přes hlavu :( Spíš mě napadlo, jestli se s tím někdo nesetkal a neporadí, jak na něj:-),ale je mi jasné, že každý pes je jiný. Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39821
12.3.16 21:02

@saraad Odvést pozornost místo plácání a křiku. Pes (jedno, jaká rasa) hodně „funguje“ na pochvaly, tak odměňovat a chvááááálit (klidně přehnaně) za jakoukoli věc/činnost, co udělal správně.
A že něco kouše..jasně, je to štěně, musí si často hrát, tak ať má jednak dostatek hraček, na kousání mu dejte i kosti z té buvolí kůže (u každého mého psa mi MVDr chválil jeho chrup),který navíc čistí zuby a holt utahat, utahat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
12.3.16 21:04
@saraad píše:
Na cvičák chodíme, ale není moc čas, tak spíš občas, mám strach aby nám nepřerostl přes hlavu :( Spíš mě napadlo, jestli se s tím někdo nesetkal a neporadí, jak na něj:-),ale je mi jasné, že každý pes je jiný. Díky za odpovědi

A vedete ho nějak? Umí sedni, lehni, chodit na vodítku? Jak dlouho je doma sám? Je to jeho jediný neduh nebo neposlouchá ani v tom základu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.3.16 21:04

Do klece ho dávat nechcem, doma je pořád někdo, jsem na mateřské, ale jak je zima, tak býváme venku jen občas. Na procházky se s ním jde tak jednou denně, dneska jsme dopoledne byly ve městě a rozkousal dceři sedačku na kolo, a včera se pustil do kočárku, naštěstí jsem přišla včas, je to mazec:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39821
12.3.16 21:05
@saraad píše:
Do klece ho dávat nechcem, doma je pořád někdo, jsem na mateřské, ale jak je zima, tak býváme venku jen občas. Na procházky se s ním jde tak jednou denně, dneska jsme dopoledne byly ve městě a rozkousal dceři sedačku na kolo, a včera se pustil do kočárku, naštěstí jsem přišla včas, je to mazec:-)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
12.3.16 21:06

Přezubený už je kompletně? Možná i to by mohl být důvod. I když v 8mi měsících už by to mě mít asi za sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
12.3.16 21:06

@saraad tak chce to i hračky a jak píše žirafa kostičky z bůvolí kůže, vepřové uši ono u AST to vydrží chvilku, ale je to prostě takové plemeno no. Tím že ho budete plácat a okřikovat si nevybudujete respekt. Jde i o to jaká krevní linie to je (pokud je s PP). Na každého psa zabírá něco jiného a taky jé jinak temperamentní. Dlouhé procházky a hra je hodně důležitá, pes bude utahaný a nebude mít potřebu ničit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.3.16 21:07

Základy umí, sednou, chodí u nohy atd.,doma celkem poslechne, ale venku je jen na vodítku, nepustila bych ho, mám strach, aby někde nechytl psa nebo nevím co, je to fakt ještě štěně. snad se zklidní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
12.3.16 21:09
@saraad píše:
Základy umí, sednou, chodí u nohy atd.,doma celkem poslechne, ale venku je jen na vodítku, nepustila bych ho, mám strach, aby někde nechytl psa nebo nevím co, je to fakt ještě štěně. snad se zklidní

Jestli se nemůže vyběhat, tak to je blbé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
12.3.16 21:09
@saraad píše:

tak klec není za trest ale jeho teritorium a jde ho to tak naučit zvlášť když ničí věci kterýma si může ublížit. Moji psíci klec milovali a odnášeli si tam mňamky i hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
12.3.16 21:10

Cvičák není od toho, aby vychoval psa…ale naučí páníčky, co se psem dělat a které dovednosti upevňovat.
Jasně, že pes doma ničí - nemá zaměstnání. Chtít psa utahat fyzicky je možná fajn, ale kdybyste s ním cvičila, zjistíte, že po intenzivní patnáctiminutovce bude utahanější než po 5 km :mrgreen:.
Zkuste si stáhnout někde z netu nebo sehnat knížku 101 psích triků a zkoušejte různé blbůstky.
A hlavně mějte na paměti jedno - to, že pes ničí není jeho chyba, ale chyba neznalých majitelů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný