Výchova - jakou propagujete vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1380
10.7.18 16:43
@Tiffany1 píše:
A ja si myslim, ze se to dneska s tou výchovou hrozne přehání. Kdyz jsme byli mali, zlobili jsme dostali jsme na p.rdel podle toho, za jaký prusvih, jsme si pak druhy den mohli sednout na zadek. Kdyz se nam neco povedlo, oslavovalo se to a chvalili nas az do nebes. Vsichni jsme vystudovali skoly, osamostatnilo se, platíme dane, máme deti a pracujeme. Dneska se nechává diteti zkvetat osobnost, ze prijde a matku flakne přes ksicht v 4 letech a rika se tomu nechat jim prostor pro rozvoj osobnosti.
Prijde mi to úplně uchylny, dneska…
Nicméně, je to jen nazor. Ostatni názory akceptuji a ostatním se do výchovy nelamu, at si kazdy vychovává dle svého. Byla by nuda, kdyby byli vsichni lidé stejne vychovani. :kytka:

Yes!!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
10.7.18 17:00

Vychovavam tak nějak průměrně, v oblastech, na kterých mi záleží, tak jsem velice důsledná, ale taky neustále vysvětlující. A tam, kde nemám potřebu to hrotit, tak to nějak pytlikuju kompromisem já vs. děti.
Zdraví, děkují, na veřejnosti většinou neřvou, chodí bez keců spát, čistit si zuby, s trochou pindani i uklízí.
Díky tomu, že jsem s nimi sama, tak mají občas dost velkou zodpovědnost sami za sebe, abych nemusela na OCR kvůli každé rymicce a kasliku.

Nic nepropaguju, ať si to každý dělá jak chce. Nicméně nevychovaným dětem se vyhýbám, zrovna včera jsme jeli z celodenního výletu rychlíkem, hledali místo v kupé a kupecku s jednou zoufale vypadající maminkou a dvěma dětmi, kde jedno napůl viselo z okýnka a druhé v botech skákalo po sedačce, jsem se teda vyhnula obloukem. Na to bych psychicky neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
10.7.18 17:02
@Froseth píše:
Vychovávám přísně, tak, jak bylo vychováno mnoho generací přede mnou. Novodobou nevýchovu neuznávám, když vidím, jací spratci z toho vznikají.

Přesně.. Tohle bych do puntíku napsala já.. Svým dětem naslouchám, ale když uznám, že to nikam nevede, tak to vyřeším po svém.. Dnešní spratci jsou děsní.. Samé sprosté slova už od dětství, sednout starší lidi v buse např. nepustí, nepodrží dveře ani když vidí, že toho má člověk moc… prostě špatně vychovaní..ale o tom jindy.. Horší je, že na tomto se podílí i škola, spolužáci, kamarádí, prostředí.. Jen rodiče vždy něco nezmůžou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.18 17:03

Zacala jsem liberalne a skoncila u celkem prisne vychovy. Neuznavam fyzicke tresty, ale trestam zakazy. Mam dve deti a kdybych pokracovala ve volnem stylu, tak nam prerostou pres hlavu uz ve skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
10.7.18 21:30
@Tiffany1 píše:
A ja si myslim, ze se to dneska s tou výchovou hrozne přehání. Kdyz jsme byli mali, zlobili jsme dostali jsme na p.rdel podle toho, za jaký prusvih, jsme si pak druhy den mohli sednout na zadek. Kdyz se nam neco povedlo, oslavovalo se to a chvalili nas az do nebes. Vsichni jsme vystudovali skoly, osamostatnilo se, platíme dane, máme deti a pracujeme. Dneska se nechává diteti zkvetat osobnost, ze prijde a matku flakne přes ksicht v 4 letech a rika se tomu nechat jim prostor pro rozvoj osobnosti.
Prijde mi to úplně uchylny, dneska…
Nicméně, je to jen nazor. Ostatni názory akceptuji a ostatním se do výchovy nelamu, at si kazdy vychovává dle svého. Byla by nuda, kdyby byli vsichni lidé stejne vychovani. :kytka:

Docela by mě zajímalo jaký jsi ročník? Já 76,moji vrstevníci v dětství dostávali na prdel,přesto je v mé generaci spousta neschopných lemplů,polovina rozvedených,každé dítě jiného tatínka… Tak kde se stala chyba? :think: Ta mírnější výchova funguje podle mě tak maximálně 20let,takže těžko soudit jak si tato generace v životě povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
23.7.18 15:30

když vidím, jak se dneska některé mámy chovají, tak jsou na ránu ony. Absolutně žádná sebereflexe, dítě si může dělat co chce, klidně zničit cizí věc a máma jen tupě čumí a místo omluvy ještě dítě pochválí. Tak takovou mám sto chutí vzít přes pusu. Jaké to dítě pak má vzor, když má matku takovouhle s prominutím kravku. Mám děti 7 a 6 let, ale vedu je ke slušnosti a když už se nedejbože něco stane, tak se tomu dotyčnému omluvím a snažím se to napravit. Používám klasický zdravý rozum.
@Alušáček lemplové se najdou v každé generaci, ale dnes jsou všichni strašně sobecký, všechno chtějí hned, bez námahy, za nic. A v tom duchu vychovávají děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí