Výchova - jakou propagujete vy?

Anonymní
10.7.18 15:48

Výchova - jakou propagujete vy?

Ahoj maminky a tatínci, zajímá me, jakou doma propagujete výchovu. Jak děti trestate a odmenujete? Popr. Používáte o fyzické tresty?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27767
10.7.18 15:53

proč anonym? a proč nenapíšeš ty jakou praktikuješ výchovu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
10.7.18 15:54

A anonym proč? Bojis se nás zeptat pod nickem? :lol: výchovu mam asi přísnější, zvlášť, co tak někdy čtu tady :lol: klukům občas přistane na zadek. Odměny to těžko říci - já beru dobre chování jako samozřejmost ne jako věc, kterou je třeba nějak odmenovat. Ale když jsou extra super bomba hodní, tak jdeme na zmrzku nebo jim upecu muffiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.18 15:55

Za anonym se omlouvám, ale nemám tu profil , tak píšu občas z kamaradcineho anonymne

• Citovat
  • Upravit
81500
10.7.18 16:01

Tak jedna vec je, co bCh chtela a co se mi dari realizovat.
Obecne vubec nejsem zastance systemu trestu a odmen. Nejlepsi je system prirozenych dusledku. Ne vzdy to jde na soucasny svet napasovat.
Myslim, ze deti by mely mit jasne nastavene hranice, za ktere nesmi . tam si myslim, ze spousta z nas dela chyby. Nekdy to nezvladam. A pak rvu, jecim, semtam nejaka pristane. Obdivuji ty, kdo to zvladniu bez rvani a nasili. Ale zas se pak casto u techto lodi setkavam s tim, ze deti ty hranice nemaji, lezou jim po hlave a prijde mi to jeste horsi. Ale obdiv tem,co to vybalancuji, hranice nastavi i bez revu a placani.
A pak je to prostor uvnitr tech mantinelu, nechat jim ho voln, verit jim , stale do neceho nefusovat, nebuzerovat kvuli ptakovinam, zbytecne neochranovat, nepredelavat podle sebe, lip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122849
10.7.18 16:02

Byl jsem vždy pro liberálnější výchovu, ale období vzdoru mě přinutilo přitvrdit. Jsou tu i určitá specifika - dcera má ráda společnost dětí a tak jsem rád, když se s nima vyblbne. No a samozřejmě nahrazovat jí mámu taky není vždy jednoduché…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
10.7.18 16:03

@mrav neboj období vzdoru plynule přejde do předpuberty a pak rovnou puberta ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
10.7.18 16:05

Jsem spíše přísnější, ale myslím si, že spravedlivá. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nmdl
10.7.18 16:05

Řeknu ti jakou - asi blbou. :D Dítě je stejně zlobidlo a je neustálý boj. :) Konec vtipkování, snažím se, aby z dítěte nevyrostlo žádné nevychované rozmazlené smrádě. Děti prostě poslouchat musí, snažím se je hlídat, ale zároveň i nechávat prostor ať se sami zabaví.
Třískání dětí je hnus, ale nevidím nic špatného, když se ojediněle prckovy lupne jedna malá na zadek. Chce to prostě všeho s mírou a hlavně se z toho neposrat. :D

• Citovat
  • Upravit
10425
10.7.18 16:06

Můj oblíbený výchovný styl je „zdravý rozum“. Nejedu sriktně nějakou „školu“, prostě intuicí a zkušeností, učíme se to navzájem. V něčem jsem asi přísnější, v něčem naopak benevolentnějí, ale hranice jsou pevné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
10.7.18 16:07
@Anonymní píše:
Za anonym se omlouvám, ale nemám tu profil , tak píšu občas z kamaradcineho anonymne

Jj. :mrgreen: A jaký je problém si založit profil? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.7.18 16:11
@Anonymní píše:
Ahoj maminky a tatínci, zajímá me, jakou doma propagujete výchovu. Jak děti trestate a odmenujete? Popr. Používáte o fyzické tresty?

Fyzické tresty ne. Snažím se o důslednost. Když něco řeknu, trvám na splnění. Ale zároveň nechám dítě blbnout a ne vše mu hned zakazuju. Nemá přesně stanovenou večerku, hlavně teď v létě jsme hodně venku a chodíme i podle toho déle spát. Nechám ho skákat v zablácených kalužích, nemusí dojídat všechna jídla, ale musí ochutnat, musí pozdravit a poprosit a poděkovat. Je mu 3,5. Nechci, aby se mě vyloženě bál, ale úplně mamka kamarádka taky nechci být. Spíš něco mezi. Vlídná a s otevřenou náručí, ale někdy i přísná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
10.7.18 16:27
@Anonymní píše:

a jako výchovu teda praktikuješ ty ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
10.7.18 16:28

Vychovávám přísně, tak, jak bylo vychováno mnoho generací přede mnou. Novodobou nevýchovu neuznávám, když vidím, jací spratci z toho vznikají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
10.7.18 16:29

A ja si myslim, ze se to dneska s tou výchovou hrozne přehání. Kdyz jsme byli mali, zlobili jsme dostali jsme na p.rdel podle toho, za jaký prusvih, jsme si pak druhy den mohli sednout na zadek. Kdyz se nam neco povedlo, oslavovalo se to a chvalili nas az do nebes. Vsichni jsme vystudovali skoly, osamostatnilo se, platíme dane, máme deti a pracujeme. Dneska se nechává diteti zkvetat osobnost, ze prijde a matku flakne přes ksicht v 4 letech a rika se tomu nechat jim prostor pro rozvoj osobnosti.
Prijde mi to úplně uchylny, dneska…
Nicméně, je to jen nazor. Ostatni názory akceptuji a ostatním se do výchovy nelamu, at si kazdy vychovává dle svého. Byla by nuda, kdyby byli vsichni lidé stejne vychovani. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí