Vychovatel ve věznici
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Teď čtu, že bereš AD, to tě myslím, nevezmou. Proč nejdeš pracovat jako sociální pracovník, těch je všude nedostatek a i na dědinách a okolí jsou ústavy a domovy seniorů apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava píše:
Když jsem tam byla na stáži, tak nám jeden vězeň říkal, že 70% jsou nevinní, 20% to posr. l právník a 10% tam sedí právem
No já ti nevím, já když byla v base na návštěvě, tak mi právě ten, za kým jsem byla říkal kdo za co sedí (Opava) a 70% to byli neplatici alimentů, pak nějaké finanční podvody, někdo zkusil obrat stát a zbytek porušené podmínky = vše doložitelné a tak velké justiční omyly tam fakt nebyly.
Myslím, že 90% nevinných je blbost a i 70% je hoooodně optimistické číslo
kteremu já nevěřím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin píše:
No já ti nevím, já když byla v base na návštěvě, tak mi právě ten, za kým jsem byla říkal kdo za co sedí (Opava) a 70% to byli neplatici alimentů, pak nějaké finanční podvody, někdo zkusil obrat stát a zbytek porušené podmínky = vše doložitelné a tak velké justiční omyly tam fakt nebyly.
Myslím, že 90% nevinných je blbost a i 70% je hoooodně optimistické číslokteremu já nevěřím
Příspěvek upraven 24.04.19 v 19:21
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S Antidepresivama tě tam 100% nevezmou. Vím, že holky dělaly několika kolové výběrové řízení. Jednak to byly fyzické testy, ale i psychotesty - pohovor s psychologem ( nebo psychiatrem?), rošrachovy testy, test o asi 10stránkách a i tak měly pak i zkušební den…
A musím uznat, že jedna byla totální šprtka s vystudovaným gymplem + Trivis + UJAK bezpečnostní systémy - sportovec. Druhá sice menší šprtka, ale holka od rány, boxerka, držka nevymáchaná, ramenatá - nabuchaná. A obě šly do ženské věznice ![]()
A antidepresiva nezapřeš - proběhne lustrace, kterou ty jako civil neovlivníš ![]()
EDIT - až ted jsem si uvědomila, že vlastně vychovatel a ne bachař… ehm…
tak to neznám nikoh, jen bachařky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin píše:
Myslím, že 90% nevinných je blbost a i 70% je hoooodně optimistické číslokteremu já nevěřím
Haha no, je vidět ze s nimi nemáš zkušenost a nepoznalas ironii. To tvrdí oni, ze jsou nevinní. Prakticky všichni. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám takový pocit, že si pleteš vychovatelku v družině a v base… Ne, ty tam opravdu nebudeš učit vězně háčkovat. Jen podle tvého psaného projevu jsi dost nevyrovnaný člověk a pokud tě nevzali k policii, tak do basy tě nevezmou ani omylem. Pár kamarádů mezi bachařema mám a to jsou jiný kádry. Jak chlapi, tak ženský. Tebe by rozcupovali už v šatně
.
- Citovat
- Upravit
@Kfětoslava píše:To byla samozřejmě nadsázka, i od toho vězně
Úplně mě teď dostalo, žes to pochopila vážněPříspěvek upraven 24.04.19 v 19:21
Ne, ten vězeň to myslel vážně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem v několika vězeních (ne jako vychovatel, ale stýkala jsem se i s nimi) a narozdíl od většiny lidí tady nesouhlasím s tím, že vychovatel musí být „tak trochu chlap“, od rány apod. Zažila jsem křehké holky, které to dávaly skvěle. Co je podle mě důležité je nějaká životní zkušenost, ta práce není vhodná pro „absolventky“. Potkala jsem taky dost vychovatelů, kteří začínali jako dozorci.
Vychovatel je pro odsouzené osoba, která toho pro ně může hodně udělat a která jim může hodně zavařit, takže si ho odsouzení zpravidla předcházejí. Ostatně tak to snad s výjimkou dozorců má asi každý z personálu, osobně jsem nezažila odsouzeného, který by se ke mně nechoval (podle svých možností) zdvořile, a to jsem strávila dost času ve vysokém stupni. Introverze podle mě není až takový problém, odsouzení jsou naučení na nějaký řád, vědí, že je pro ně dobré ho dodržovat a málokdy potřebují nějak výrazně pacifikovat (a na to tam máš jiné lidi).
Strašně moc záleží na tom, v jaké věznici budeš, někde je mezi personálem naprostá pohoda, někteří tam pracují třeba dvacet let a pořád je vidět, že je to hodně baví, jinde je velká fluktuace a po pár měsících max. letech člověk vyhoří. A taky jsou věznice a věznice (nemusí to záležet nutně na stupni), někde je prostředí téměř „domácké“, jinde je to prostě kriminál se vším všudy. Je důležité, abys měla možnost se odreagovat, on je to fakt docela nápor, když do tebe furt někdo něco hustí a něco po tobě chce. Taky to není práce vhodná pro lidi orientované na výsledek, protože výsledky v pravém slova smyslu často prostě nemá (a když má, tak se o nich nedozvíš).
Na tvém místě bych to zkusila, u této práce má zkušební doba velký význam a ve srovnání s jinými místy tu asi fakt hodně lidí ve zkušebce skončí, není to žádná ostuda. Ale třeba to nebude tvůj případ a najdeš se v tom.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@SarkaNovo Chci vědět co obnáší toto místo. Ono je jiné dělat vychovatele v družině za mých praxi, než toto. Navíc nikdy jsem po škole v oboru nepracovala
tak jako dělat vychovatele v družině a tohle je úplně něco jiného…
- Citovat
- Upravit
Oživila bych diskuzi. Zajímá mě, Zakladatelko, jak jsi dopadla?
Mám také VOS, sociální pedagogiku a sociální práci. Myslela jsem, že pro práci ve věznici je už potřeba VS.
K te práci ve věznici. Zkusila jsem si ve věznici pouze týden v rámci studijní praxe. Byla to ohromná zkušenost, nicméně práce soustavně musí být strašně náročná. Pozice vychovatel he o přímé práci s klienty, v tomto případě vězni.
Napadá ne, pokud máš VOS sociální práce, co zkusit přímo pozici sociálního pracovníka ve veznici? Tam je tě přímé práce s klientem méně, víc se řeší ta úřednická, součinnost s dalšími institucemi apod. Alespoň takto mi to bylo sociální pracovníci podání. Během praxe jsem se účastnila pastoracni práce. A můžu říct, že i během toho došlo k poměrně vyhrocené situaci. Vše ale nakonec v pořádku. No, ještě k tomu vzdělání, myslela jsem, že i pro pozici sociální práce je ve věznici požadovaná VS. Možná je to tedy na vedení věznice ![]()
Každopádně ne zajima, jak to s tebou dopadlo. Napiš. Klidně do SZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit