Vychovatelství kurz na VŠ v Ostravě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
16.11.19 17:04
@Anonymní píše:
no neznám nikoho, kdo by kdy měl devítku a to jsem prošla více škol. Navíc myslím je nová vyhláška, kde je ta osmička zastropovaná. A teď se zase chystají nějaké změny, chtějí vyhodit tisíce asistentů. A vždycky záleží na řediteli. U nás je to tak, že teď máme povinně dozory na chodbách, když děcko odejde, musíme do družiny jako asistenti a tak podobně. Samozřejmě mám hromadu odučených hodin, doprovodů na soutěže atd.

Vyhodit a menit jim/ nam uvazky. Dalsi krok bude, ze snizi penize a budou pozadovat VS. Nemam s tim problem, ale VS nebude tuhle praci delat, kdyz nedostane odpovidajici plat. I srdcari vezmou roha.
Vcera jsem cetla na ped. komore, ze radi rediteli spec. skolky, aby se zbavoval deti, kdyz musi propustit asistentky a nechat si min postizene deti.
To je pristup naseho statu. Kdyz jsem to cetla. Chtelo se mi :poblion: :poblion: :poblion:. Jedna uc. a jedna asistentka pro tridu ve spec. skolce je malo, takze reditel ma dve moznosti 1. minimum deti pro ty dve nebo 2. vice deti, ale bez nezvladatelnych deti, ale sdilene asistenty propusti. Jedine reseni je, ze se rodice konecne vzbouri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.19 17:08
@Kelsey píše:
Vyhodit a menit jim/ nam uvazky. Dalsi krok bude, ze snizi penize a budou pozadovat VS. Nemam s tim problem, ale VS nebude tuhle praci delat, kdyz nedostane odpovidajici plat. I srdcari vezmou roha.
Vcera jsem cetla na ped. komore, ze radi rediteli spec. skolky, aby se zbavoval deti, kdyz musi propustit asistentky a nechat si min postizene deti.
To je pristup naseho statu. Kdyz jsem to cetla. Chtelo se mi :poblion: :poblion: :poblion:. Jedna uc. a jedna asistentka pro tridu ve spec. skolce je malo, takze reditel ma dve moznosti 1. minimum deti pro ty dve nebo 2. vice deti, ale bez nezvladatelnych deti, ale sdilene asistenty propusti. Jedine reseni je, ze se rodice konecne vzbouri.

Je to moc málo rodičů. Rodiče „běžných“ dětí budou jen rádi, že tyto děti odejdou na speciální školy.

• Citovat
  • Upravit
74217
16.11.19 17:18
@Anonymní píše:
Je to moc málo rodičů. Rodiče „běžných“ dětí budou jen rádi, že tyto děti odejdou na speciální školy.

Neodejdou. Deti do specek nevrati. To je snad jasne vsem, kde miri kroky mocipanu. To je prave problem. Inkluze nejde zrusit a nikdo ji nezrusi. Seskrtaji asistenty, ale vse zustane na hrbu ucitele. Ten bude sam bojovat. Asistenta mu vezmou (ne vsude), ale deti zustanou.
Odnesou to vsichni. Proto se musi rodice spojit a bourit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.19 17:23

@Kelsey Já nevím, když vidím, jaké má veřejnost názory na učitele, tak tomu moc nevěřim. Spíš budou buzerovat toho učitele a nadávat na něj, že nic nedělá, nic nezvládá atd.

• Citovat
  • Upravit
30
16.11.19 19:38

Děkuji moc za odpovědi. A práce do výtvarky, co jste tam tak tvořili? A Tv nebudou tam po mě chtít šplh, skok přes kozu atd. :D A praxe ta byla jak dlouhá? A jestli jsem to pochopila dobře, na konci každého semestru jste dělali zkoušky a na konci je závěrečná práce a zkoušky ze tří předmětů. Je šance se dostat, když nejsem z oboru, ani v něm nepracuji, ale ráda bych? Jsem teď na mateřské a zvažuji co potom, zatím mám jen kurz asistent pedagoga. Profesoři byli v pohodě? Díky moc za další odpovědi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
16.11.19 19:45

@pattismith napiš email na studijní. Myslím, že vy nepraxd a jiné vzdělání vadit neměly. Měli by tam mít u upřesnění, pro koho je kurz určen. Hele já všude píšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.19 20:16

@pattismith, v Ově se dělají, jako všude, zkoušky v každém semestru - prostě musíš ukončit ten předmět. Vyučující mají různé požadavky, někdo seminárku, někdo účast, někdo test, někdo ústní zkoušku…ve třetím semestru máš zadanou závěrečnou práci a tu pak musíš obhájit… Určitě to není zadarmo, ale pokud budeš chodit a učit se -zvládneš to… Jo, někteří na třikrát, ale dali to… ;) Jinak je to pro lidi s maturitní zkouškou a mohou pak pracovat v družině, jako pedagog volného času, v dětském domově, také se nabízí věznice či diagnostický ústav… Pokud má někdo vysokou stačí 1- 2. semestrový kurz ( tuším v dotaci 80. hodin)… Na osu byl i kurz v rámci celoživotka se speckou… Ale Fraňok je blázen a dával to všem sežrat… :nevim:
Prosím o anonym. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.11.19 20:17

@pattismith https://dokumenty.osu.cz/…-pdf-czv.pdf
Najdi si tam ten konkrétní kurz. Oni berou asi každého, nás bylo 37. V té výtvarce nevím, prostě nesli nějaké výkresy. Já měla tělocvik, byla tam úplně super přednášející. V tělocvičně jsme dělali různé uvolňovací cviky, hry, nic náročného. Nejsem nejmladší a těžce z formy a bylo to v pohodě. Jinak tam byly holky na mateřské, s motivací jen si tak zpestřit mateřskou. A byla tam tak půlka asistentů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.11.19 20:54
@Anonymní píše:
@pattismith, v Ově se dělají, jako všude, zkoušky v každém semestru - prostě musíš ukončit ten předmět. Vyučující mají různé požadavky, někdo seminárku, někdo účast, někdo test, někdo ústní zkoušku…ve třetím semestru máš zadanou závěrečnou práci a tu pak musíš obhájit… Určitě to není zadarmo, ale pokud budeš chodit a učit se -zvládneš to… Jo, někteří na třikrát, ale dali to… ;) Jinak je to pro lidi s maturitní zkouškou a mohou pak pracovat v družině, jako pedagog volného času, v dětském domově, také se nabízí věznice či diagnostický ústav… Pokud má někdo vysokou stačí 1- 2. semestrový kurz ( tuším v dotaci 80. hodin)… Na osu byl i kurz v rámci celoživotka se speckou… Ale Fraňok je blázen a dával to všem sežrat… :nevim:
Prosím o anonym. Děkuji.

Turka na vychovatelství je taky dost :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko