Vychováváte cizí děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
319
7.8.22 21:13

No aby dospělá žena trhala malému dítěti na hřišti hračku z ruky.. 😃 IQ vyloženě na hraně světla a stínu. To musí být pohled. Myslím, že bohatě postačí naučit své dítě, aby si nenechalo kakat na hlavu a bránilo se.. což se mu mimo jiné bude hodit i do budoucna.. třeba do školky, kde už si nebude jeho maminka rovnat své síly s malým dítětem. Dej mi bábovičku, nedaaaam, deeeej 👍🏼 😃 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5181
7.8.22 21:14
@1V374 píše:
Přiznám se, že tady jsem teda zůstala stát a nezmohla se na slovo…ale minule když synovi holčička opakovaně vyrvala hračku já jí řekla že si s ní teď hrál on, že jí to potom půjčí a maminka mi řekla, že ona to dělá když jí chce…tak jsem jí to vyrvala taky se slovy že teď ji chce ten můj…ale pustila se do mě na hřišti, jako co si to já dovoluji a nakonec já byla za tu špatnou…a takovýhle situace úplně nevyhledavam

Tak jestli to byla jeho vlastni hracka tak ja bych jeste svemu diteti rekla aby takove zlobive holcice nic nepujcoval.
Taky jsme zazili podobny pripad. Holcicka vytrhla dceri hracku a kdyz ji dcera holcice vytrhla zpatky, tak matka zacala rvat na nasi dceru. No manzel (ja tam nebyla) na oplatku sprdnul pani.
A pak zas dcera mela v knihovne nejake hracky a nechtela pujcit (branila se kdyz dite bez ptani bralo), a matka ditete ji jednu hracku vzala a dala svemu diteti ze kazde bude mit jedno. No vzala jsem ji to zpet s tim, ze to je dcerino a ne erarni z knihovny. Kdyby se slusne zeptala tak klidne pujcime ale takhle :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
7.8.22 21:19

Srovnala bych si matku, jako aby mi starsi dite strkalo do mensiho a jeji reakce byla takova, tak proste se neudrzim. Nedelej ze syna otloukanka, je maly, jasne, ze sam se za sebe nepostavi, to musis ty, ale kdyz uvidi, ze ani ty se za nej nepostavis, tak jak se ma pak on sam postavit za sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
7.8.22 21:21
@Serpentini píše:
Hele napomenout samozřejmě jo, ale sahat někomu na dítě už mi teda přijde za hranou 8o

Sahat na moje se může?
Pokud strčí do mého dítěte, nemá co na skluzavce dělat.
Chytnu za ruku, stáhnu a rázně řeknu, že takhle teda ne.
Mě je to v tu chvíli jedno.
Nenechám si mrzačit svoje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
7.8.22 21:49
@Soher píše:
No aby dospělá žena trhala malému dítěti na hřišti hračku z ruky.. 😃 IQ vyloženě na hraně světla a stínu. To musí být pohled. Myslím, že bohatě postačí naučit své dítě, aby si nenechalo kakat na hlavu a bránilo se.. což se mu mimo jiné bude hodit i do budoucna.. třeba do školky, kde už si nebude jeho maminka rovnat své síly s malým dítětem. Dej mi bábovičku, nedaaaam, deeeej 👍🏼 😃 😃

Jako není to nejlepší přístup, ale když na slovní upozornění nic a pak matka reaguje tak, že když její dítě něco chce tak si to prostě vezme tak ji v tom podporovat určitě nebudu…jako než půjde do školky má ještě hodně času a i víc dozraje, a pochopí jak se věci mají…ale co mám dvouletýmu říct?? Jsem ráda že tohle nedělá, ba naopak jsem ráda, že se o své hračky rád rozdělí…jak ho mám asi naučit si nenechat kadit na hlavu?? když tam sedí takovýhle matka kde její dítě je střed vesmíru a vy všichni se z něj po…:) Ale i tak děkuji za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
7.8.22 21:58

Tak kdyby mu vyskubl hračku tak mu ji vyskubnu zase já a řeknu…teď si s ni hraje můj syn.. tečka a maminku na kliuzacce klidně upozorním ať její chlapec nestrka do mého ze to muže skončit úrazem a toto se nedělá já jsem s nimi hotova ráz dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
7.8.22 22:14
@Sája2617 píše:
Sahat na moje se může?
Pokud strčí do mého dítěte, nemá co na skluzavce dělat.
Chytnu za ruku, stáhnu a rázně řeknu, že takhle teda ne.
Mě je to v tu chvíli jedno.
Nenechám si mrzačit svoje dítě.

A v čem jsi pak teda lepší než to dítě, které strčilo tvoje dítě, aby ho dostalo dolů z klouzačky, když využiješ svojí pozici většího a silnějšího a pouzijes sílu na cizí dítě, abys ho stáhla z klouzačky? :nevim: Asi pak nechápu ten výchovný efekt, když uděláš to, s čím máš sama u toho dítěte problém. Mně teda sahání na cizí děti přijde hodně za hranou a kdybys takhle sáhla na to moje, tak bych pak já odtáhla za ruku tebe ze hřiště, protože si taky nenechám mrzačit dítě, navíc od někoho kdo už by měl mít rozum a schopnost řešit situace jinak než hrubou silou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
7.8.22 22:22
@1V374 píše:
Jako není to nejlepší přístup, ale když na slovní upozornění nic a pak matka reaguje tak, že když její dítě něco chce tak si to prostě vezme tak ji v tom podporovat určitě nebudu…jako než půjde do školky má ještě hodně času a i víc dozraje, a pochopí jak se věci mají…ale co mám dvouletýmu říct?? Jsem ráda že tohle nedělá, ba naopak jsem ráda, že se o své hračky rád rozdělí…jak ho mám asi naučit si nenechat kadit na hlavu?? když tam sedí takovýhle matka kde její dítě je střed vesmíru a vy všichni se z něj po…:) Ale i tak děkuji za názor

Však netvrdím, že by se v tom měli podobní grázlíci podporovat. Ale furt jsou to jen děti.. to jaké jsou není jejich chyba 🙂tyhle děti pak něco chtějí a tak to druhému dítěti vytáhnou z ručičky.. no a to dítě je naučené se rozdělit. Tak se dělí.. protože tak je to správně. Což je moc důležité. Ale myslím si, že by dítě mělo zároveň také vědět, že má možnost se nerozdělit a být trochu sobecké a to v případě, že si právě třeba s něčím hraje. Tím pádem si to pak rádo vezme od takového fracka zase zpět. Protože ví, že se maminka nebude zlobit za to, že se nerozdělilo.. pak bych nastoupila na matku, která by řekla jediný křivý slovo… Všímám si hodně maminek, co na své dítě hulákají přes půl hřiště “rozděl se.. půjč mu to..” no a to dítě si to ale nedokáže aplikovat na situace. Prostě se dělí… a dělí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
7.8.22 22:55

No úplně si mi připomněla jak sme byli loni na svatbě a nás malý tehdy rok a půl tam seděl na židličce a vedle něho na zemi si zády hral tak o rok starší kluk, ani jeden si druhýho nevsimali a z ničeho nic se ten kluk zvedl a z té židle ho chtěl shodit. Naštěstí sem stala vedle tak sem ho chytla. No seřvala sem ho na dvě doby, smrada. Rodiče byli kdo ví kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
7.8.22 23:18

Takový to přetahování se o bábovičky absolutně neřeším, to ať si mrňata vyřeší spolu, u nás na písku je stejně všechno erár, svoje hračky si tam nikdo netahá a je klid. Kdo něco zničí (nebo se mu to věkem rozpadne v ruce) obvykle donese nové.
Když mi cizí děcko do mého strká nebo ho ohrožuje na prolízkách, tak na něj klidně houknu, nemám problém, ale za ruku ho teda netahám a už vůbec se s ním nevybavuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
8.8.22 00:18

Já na hřišti neustále hulákám na své i cizí děti, pozor, nestrkat, klouzej - ostatní čekají, každý jednu lopatku, netahej toho psa takhle! Děsně mě to otravuje, ale je to banda batolat a bez intervence by se zabily. Ostatní matky dělají to samé. Ale neberu to tragicky, když někdo někoho strčí, to prostě tyhle malinký dělají, dcera má teď období „všechno je moje a jenom moje“ a je mi to opravdu nepříjemný vůči ostatním maminkám, když neustále něco dětem bere. Učím ji, že se věci půjčují, že se můžeme střídat, že její hračka se jí vrátí a když si s něčím nehraje, může to půjčit tak, jako ostatní půjčí jí. Žádný konflikt jsem zatím s jinou matkou neměla. Jsou tam i hodný dětičky, který se dělí a nestrkají a na klouzačce jezdí bezpečně, jejich maminky mají tu výsadu sedět na mobilu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
8.8.22 07:55

Já spis chráním menší batolatka před tím svým. Je strašně dominantní, a všechno je teď “jeho”, a jsem rada, když mu někdo taky řekne ne. Protože někdy nemám úplně pohotový reakce. Třeba včera házel Písek na plazi, ale kolem bylo asi roční miminko, pan mu řekl ne. Byla jsem rada, protože to zabralo víc než ode mě. A je to teda masakr, ten starší si nechal všechno vzít a všechno si nechal libit, tak tam sem byla takovej obhájce, ale ne vždycky, to už muselo jít do tuhého. Ale byla to jednodušší situace než teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
8.8.22 13:01
@1V374 píše:
Ahojda maminky, jak to děláte vy s dětmi? Mám syna, je mu přes 2 roky…teď jsme často na hřišti :) samozřejmě je to kluk a dělá spoustu lumpáren, což mi povětšinou nevadí. Jediný k čemu ho opravdu vedu (co se týče jiných dětí, nemyslím pozdravit, poděkovat a tak) je nebrat dětem hračku z ruky když sis ní někdo hraje, a nikomu neubližovat…Což se mi teda daří, ale ostatní maminky mají jiná pravidla…Takže syn si s něčím hraje a přijde jiné dítě a vyškubne mu to z ruky…pokud je to nějaký mimčo je to pochopitelné, ale u starších dětí to nechápu a on pak na mě kouká, jak to že ostatní můžou a on ne :nevim: to stejný sedí na klouzačce a přijde starší dítě a strčí ho dolů…minule tam byl asi pětiletý kluk co ho strčil dolů a jeho maminka na to: jsi chtěl už jet a on ti překážel viď…bez jediného slova, že by neměl strkat nebo tak (podotýkám že tam neseděl půl hodiny jen se tam rovnal)…úplně nevím jak se v těchto situacích chovat…poradíte? :)

otocim se na matku a reknu ji, kdyby byla tak hodna a svemu diteti vysvetlila, ze se to nedela. Pokud matka v dohledu neni, potazmo si nejsem jista, kdo matkou je, tak to tomu malemu smradovi reknu sama.

Takto jsem minuly tyden vysvetlovala jedne mamince, kdyby si hlidala svoji cca 4-5 letou dceru, aby vodnim delem nestrikala memu 2 letemu synovi do tvare. Matka stala par kroku od toho a udajne nic nevidela. Ja ano.

Po nejake dobe jsem resila opet to same, dvojcata kluci, o neco malo starsi nez syn dovadeli v bazene pro batolata a jedno z dvojcat opakovane splichalo vodu na syna. Matka u toho stoji a NIC. Pak probehlo druhe dvojce a strikalo vodu sem a tam, ne cilene na syna tedy, ale bohuzel natolik do prstoru, ze opakovane syna zasahl. Matka opet NIC. Nastvala jsem se, prisla za ni a pozadala ji, aby si na sve ratolesti davala pozor, ze strikaji vodu do tvare. Opet prazdy vyraz. Ony to fakt nevidi, nebo jim to je jedno?

Ale ja nemam problem matku upozornit, ze nema u jlidani spat a ma davat pozor, co jeji ditka delaji. To same radim tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
8.8.22 13:05

@warita hele jako nic proti, ale kdyby na mě takhle nastoupila cizí paní, tak na ni taky hledim jak zjara, proč na mě proboha mluví :mrgreen:
Bože, díky za naše vesnický hřiště kde se všichni známe a většina z nás máme na chování dětí na hřišti stejnej názor - dokud nejde o život, ať si dělaj co chtěj a řeší si to mezi sebou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
8.8.22 13:10
@Lily Evans píše:
@warita hele jako nic proti, ale kdyby na mě takhle nastoupila cizí paní, tak na ni taky hledim jak zjara, proč na mě proboha mluví :mrgreen:
Bože, díky za naše vesnický hřiště kde se všichni známe a většina z nás máme na chování dětí na hřišti stejnej názor - dokud nejde o život, ať si dělaj co chtěj a řeší si to mezi sebou :)

nesouhlasim. Do mych deti nebude nikdo agresivne strkat, nebude po nich hazet pisek a ani je vyhazovat z prolezackoveho domecku.

Kdybych videla, ze se takto chovaji moje vlastni deti, okamzite zasahnu. Ucim deti, ze k ostatnim se maji chovat slusne, maji brat ohledy a nebyt agrsivni. To same ocekavam od jinych matek, ne ze necinne prihlizi, jak se jeji starsi dite chova k 1,5-2 letemu diteti, ktere jeste nema kapacitu se ani poradne branit. A pokud to dana matka nevi, tak se o dozvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí