Vychováváte cizí děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6180
8.8.22 13:28

@warita jako nic proti ničemu, říkám, když cizí dítě přímo ohrožuje moje dítě, tak na něj houknu - a je mi jedno, jestli se jeho matka dívá nebo ne nebo jestli je to dítě kamarádky nebo cizí ženy. Ale abych obcházela hřiště a informovala rodiče že jejich Pepíček mi bacal Mařenku… no, asi si dokážu představit lepší způsoby jak trávit čas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
8.8.22 13:51

Me nevadi, kdyz cizi lide me dite napomenou, naopak. Alespon deti vidi, ze pravidla jsou vseobecne vyzadovana a nejsou vymyslem matky. Ale sama si to moc netroufam, vim, ze jine matky to vidi jinak. Leda snad, kdyz se me to osobne dotyka, treba kdyby me ditko kopalo v tramvaji, tak oslovim to ditko a ne maminku, at si ho zklidni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
8.8.22 14:03

Těch dětí „sobečků“ bude podle mě čím dál více. Přiznám se, že jsme s jednou nám blízkou rodinou postupně ztratili kontakt, protože rodiče jako lidi v pohodě, ale jako rodiče to moc dobře nevedou a jejich děti jsou toho odrazem. Tatínek pracuje ve velké korporátní firmě a razí heslo, že ve světě uspěje jen dravec. Takže přesně takhle přistupuje k výchově svých kluků. Chceš to, tak běž a vem si to. Něco se někomu nelíbí? Nenech si to líbit, ty jsi tady pán. Vrcholem bylo, když jsme u nich byli na návštěvě, dcera si hrála s jeho hračkou (podotýkám, že to té doby si ji nevšiml). Synek přišel ke stolu kde seděli dospělí, řekl svému otci že Anička si hraje s jeho autem a jemu že se to nelíbí. A odpověď tatínka…tak běž a vem si to, ty jsi tady doma, to jsou tvoje pravidla 8o. Jsme se na sebe s mužem jen podívali, polkli a už k nim asi nikdy nepůjdeme :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
8.8.22 14:21

Mě třeba připadá zvláštní jít za rodiči a řešit nějakou běžnou šarvátku s nimi. Já podle věty, že děti jsou taky lidi :mrgreen: řeším všechno rovnou s nima, viz neber naší Mařence tu lopatku, když si s ní hraje. A rovnou Mařence říkám, že si ale může vzít klidně jinou, však jich tam je deset. Já jsem taky ráda, když jiný rodič řekne mojí malé, počkej stranou, než se náš Pepíček dohoupe, a neotravuje mě, že moje dítě lomcuje s houpačkou. On to žádný rodič řešit nechce, tak to řeší ten, který u toho zrovna je. Což někdy jsem já a někdy ne. Jen když vidím, že je velký konflikt, nebo že v rámci hry dělá malá co nemá ( tuhle třeba strčila do sedícího miminka, protože děti se strkaly a ona ho asi taky chtela zapojit), tak vybíhám a řeším přímo malou. To už by muselo jó být, abych šla za rodiči, že jejich dělá něco mojemu. Ale asi na to má vliv i prostředí, my jsme malé město, na hřišti se všeobecně známe, děti ví, že toto je maminka od Pepíčka a toto od Mařenky. Možná někde na sídlišti v Praze by to bylo jiné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
9.8.22 00:04

Pokud moje dítě není zralé na to si poradit samo, tak ano, jakékoli cizí dítě (nebo i dítě kamarádky, další děti z rodiny apod.) upozorním, že takhle ne a zasáhnu. S rodiči běžné šarvatky neřeším, buď to nevidí a nebo mají pocit, že jejich malý génius může všechno a neřeší to. Tak holt zjistí, že se zmýlili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.8.22 03:30

U nás na hřišti většinou z 99 procent nikdo není takže není kdo napomínat. Občas tam jsou Ukrajinske děti ty jsou slušně a nevšímají si nás. A občas tam jsou sousedky a ty napomínání hned. Tohle co popisujete vůbec neznám.
Asi bych odešla ale cizí dítě bych nevychovávala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML