Výchovné nejistoty kolem půlročního miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2212
20.8.14 22:59
@zvědavá borůvka píše:
Neschovávej se za lenost a neomlouvej se za to.
Děláš to instinktivně a dobře, je dobře, že spinká s vámi v posteli. :hug:

Před manželem se spíš schovávám za to, že chci aby byla s námi, ale opravdu se mi k té postýlce nechce stávat… a jsem ráda, že je malá s námi. Není nic hezčího než když tě vzbudí, krásné usměvavé mimino, které tě tahá za vlasy a nebo do tebe kope a strašně se to řehní :mrgreen: (nemyslím to ironicky) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.8.14 07:51
@Dice píše:
Ja teda musim rict ze moc nechapu spani ve spolecnw posteli. podle me to bude delat casem peknou neplechu.
S jidlem bych to prskani presla, nereagovala na to nebo obcas rekla nene to se nedela a jela dal.
s lozenim…odstanila bych fakt to nejnebezpecnejsu v ceste ale i tak poridila ohradku aby vedel zesem tam ma volnost ale jsou i situace kdy musi vydrzet v ohradce napr.kdyz varis.
Ale jsou to proste takovy urcity obdobi..vtekaci..fixovaci..porad neco :-D

No vidíš, já zase nechápu zavírání dětí do ohrádky. Mojemu dítěti by nestačila ani pro dvojčata, protože by tam neměl co objevovat a zkoumat. :nevim:
Spaní v posteli problém vůbec být nemusí. Kluk s námi začal spát část noci od asi 8-13. měsíce, protože to potřeboval. Teď už to zase nepotřebuje a spí si v postýlce celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
21.8.14 07:56
@Svistice píše:
No vidíš, já zase nechápu zavírání dětí do ohrádky. Mojemu dítěti by nestačila ani pro dvojčata, protože by tam neměl co objevovat a zkoumat. :nevim:
Spaní v posteli problém vůbec být nemusí. Kluk s námi začal spát část noci od asi 8-13. měsíce, protože to potřeboval. Teď už to zase nepotřebuje a spí si v postýlce celou noc.

přesně, naši kluci vylezli i z postýlky v cuku letu a že se to naučili hodně brzo :mrgreen:

v posteli s náma normálně spí a žádnou neplechu to nedělá :roll: prostě je období, kdy to děti potřebujou, dělal to starší v určitým věku, dělá to i mladší a opravdu nechápu jakou neplechu by to jako mělo dělat :P já si to naopak užívám, jelikož děti rychle vyrostou do věku, kdy rodiče nechtěj ani vidět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
21.8.14 22:29

@Dice spaní v posteli s rodiči je vážně ok. dítě si tak uspokojí potřebu být s nimi a samo se osamostatní a samo si řekne, že už chce vlastní postel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.8.14 22:37

Já ohrádku mám a myslím, že 10 min, když vařím, že mu nějakou ujmu nezpůsobí :) por mě je to výborná věc, když chci jít v klidu na záchod a nebo třea zazvoní pošták a nebo třeba něco smažím..
Jeslti je dítě v postýlce a nebo přivázané v kočárku je nastejno jak když sedí v ohrádce a hraje si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
22.8.14 06:34

@ptamsa Fakt si to nemyslim, nevidim v tom jediny pozitivum jen tak mozna ulehceni pro matku ze nemusi vstavat. Nehlede na to ze mi to prijde dost nebezpecny (zalehnuti, pohmozdeniny napr. z prudkeho pohybu ze snu..). Ale je to samozrejme kazdyho vec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.8.14 07:29
@Dice píše:
@ptamsa Fakt si to nemyslim, nevidim v tom jediny pozitivum jen tak mozna ulehceni pro matku ze nemusi vstavat. Nehlede na to ze mi to prijde dost nebezpecny (zalehnuti, pohmozdeniny napr. z prudkeho pohybu ze snu..). Ale je to samozrejme kazdyho vec ;)

sorry ale tohle co píšeš není pravda, zalehnutí hrozí pouze pokud je matka zfetovaná nebo opilá apod.. rozhodně ne, pokud je matka i dítě naprosto zdravé!!! pozitiv to má spousta, kdybych je měla všechny psát budu tu ještě zítra :D a takovýto, že pak nebude spát samo taky není pravda…dělala jsem to u obou kluků, staršímu je deset a už hodně dlouho spíš sám, ve svý posteli a svym pokoji…jen prostě v určitým období děti chtějí být u rodičů v posteli, jelikož se tam cítí bezpečně, nevidim jedinej důvod jim to upírat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.8.14 07:30
@ptamsa píše:
@Dice spaní v posteli s rodiči je vážně ok. dítě si tak uspokojí potřebu být s nimi a samo se osamostatní a samo si řekne, že už chce vlastní postel.

přesně, ale holt někomu to nevysvětlíš :P :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
22.8.14 09:18

@brumdinka Rikam kazdej ma na to svuj nazor. Osobne to povazuju za spatny. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.8.14 10:36

Ja bych rekla mimco do postele. Z vlastni zkusenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.8.14 10:39

Ohradka je fajn, pri luxovani, vytirani, veseni pradla atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
22.8.14 11:36

@Dice to je všeobecný názor, který má většina lidí, kteří nikdy s dítětem v posteli nespali a nic si nezjistili pořádně o dětské psychice.. my se synem spáváme téměř od jeho narození. Zalehnutí? nesmysl. Instinkty pracují i když spíš :) a je to vážně pravda, že dítě, které je intenzivně nošené a spí s rodiči v posteli, se dříve osamostatní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
22.8.14 11:55

@ptamsa To neni vseobecny nazor tech co o tom nic nevi. Naopak.Ja porad pisu za sebe. Myslim si ze to proste neni dobry a uz vubec ne ze to ma lepsi vliv na psych. ditete a samostatnost. Navic to povazuju za nebezpecne. Ale pokud vam to vyhovuje tak v poradku, nikomu to nevyvracim jen po nekolikate opakuju svuj nazor :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
22.8.14 12:01

@Dice já bych ti nebrala tvůj názor, ale když říkáš něco, co není pravda a mohla bys tím někoho ovlivnit, tak ti to prostě napsat musím. Říkáš, že spaní v posteli s rodiči je špatné, nebezpečné a nemá to na dítě žádný pozitivní vliv, a to jsou lži…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.8.14 13:51

@Dice my ale nikoho k ničemu nenabádáme :lol: já jsem jen napsala, že na tom není nic špatného ani nebezpečného, pokud matka není opilá nebo zfetovaná a dítě je naprosto zdravé, co na tom prosim tě nechápeš a kde tam někoho k něčemu navádím :mrgreen:

jo a ještě si mi neodpověděla, jestli jsi to někdy vůbec zkusila, protože z toho co píšeš je evidentně vidět, že tu zkušenost nemáš ;-)

Příspěvek upraven 22.08.14 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect