Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@zvědavá borůvka píše:
Neschovávej se za lenost a neomlouvej se za to.
Děláš to instinktivně a dobře, je dobře, že spinká s vámi v posteli.
Před manželem se spíš schovávám za to, že chci aby byla s námi, ale opravdu se mi k té postýlce nechce stávat… a jsem ráda, že je malá s námi. Není nic hezčího než když tě vzbudí, krásné usměvavé mimino, které tě tahá za vlasy a nebo do tebe kope a strašně se to řehní
(nemyslím to ironicky) ![]()
@Dice píše:
Ja teda musim rict ze moc nechapu spani ve spolecnw posteli. podle me to bude delat casem peknou neplechu.
S jidlem bych to prskani presla, nereagovala na to nebo obcas rekla nene to se nedela a jela dal.
s lozenim…odstanila bych fakt to nejnebezpecnejsu v ceste ale i tak poridila ohradku aby vedel zesem tam ma volnost ale jsou i situace kdy musi vydrzet v ohradce napr.kdyz varis.
Ale jsou to proste takovy urcity obdobi..vtekaci..fixovaci..porad neco
No vidíš, já zase nechápu zavírání dětí do ohrádky. Mojemu dítěti by nestačila ani pro dvojčata, protože by tam neměl co objevovat a zkoumat. ![]()
Spaní v posteli problém vůbec být nemusí. Kluk s námi začal spát část noci od asi 8-13. měsíce, protože to potřeboval. Teď už to zase nepotřebuje a spí si v postýlce celou noc.
@Svistice píše:
No vidíš, já zase nechápu zavírání dětí do ohrádky. Mojemu dítěti by nestačila ani pro dvojčata, protože by tam neměl co objevovat a zkoumat.
Spaní v posteli problém vůbec být nemusí. Kluk s námi začal spát část noci od asi 8-13. měsíce, protože to potřeboval. Teď už to zase nepotřebuje a spí si v postýlce celou noc.
přesně, naši kluci vylezli i z postýlky v cuku letu a že se to naučili hodně brzo ![]()
v posteli s náma normálně spí a žádnou neplechu to nedělá
prostě je období, kdy to děti potřebujou, dělal to starší v určitým věku, dělá to i mladší a opravdu nechápu jakou neplechu by to jako mělo dělat
já si to naopak užívám, jelikož děti rychle vyrostou do věku, kdy rodiče nechtěj ani vidět ![]()
@Dice spaní v posteli s rodiči je vážně ok. dítě si tak uspokojí potřebu být s nimi a samo se osamostatní a samo si řekne, že už chce vlastní postel.
Já ohrádku mám a myslím, že 10 min, když vařím, že mu nějakou ujmu nezpůsobí
por mě je to výborná věc, když chci jít v klidu na záchod a nebo třea zazvoní pošták a nebo třeba něco smažím..
Jeslti je dítě v postýlce a nebo přivázané v kočárku je nastejno jak když sedí v ohrádce a hraje si
@ptamsa Fakt si to nemyslim, nevidim v tom jediny pozitivum jen tak mozna ulehceni pro matku ze nemusi vstavat. Nehlede na to ze mi to prijde dost nebezpecny (zalehnuti, pohmozdeniny napr. z prudkeho pohybu ze snu..). Ale je to samozrejme kazdyho vec ![]()
@Dice píše:
@ptamsa Fakt si to nemyslim, nevidim v tom jediny pozitivum jen tak mozna ulehceni pro matku ze nemusi vstavat. Nehlede na to ze mi to prijde dost nebezpecny (zalehnuti, pohmozdeniny napr. z prudkeho pohybu ze snu..). Ale je to samozrejme kazdyho vec
sorry ale tohle co píšeš není pravda, zalehnutí hrozí pouze pokud je matka zfetovaná nebo opilá apod.. rozhodně ne, pokud je matka i dítě naprosto zdravé!!! pozitiv to má spousta, kdybych je měla všechny psát budu tu ještě zítra
a takovýto, že pak nebude spát samo taky není pravda…dělala jsem to u obou kluků, staršímu je deset a už hodně dlouho spíš sám, ve svý posteli a svym pokoji…jen prostě v určitým období děti chtějí být u rodičů v posteli, jelikož se tam cítí bezpečně, nevidim jedinej důvod jim to upírat…
@ptamsa píše:
@Dice spaní v posteli s rodiči je vážně ok. dítě si tak uspokojí potřebu být s nimi a samo se osamostatní a samo si řekne, že už chce vlastní postel.
přesně, ale holt někomu to nevysvětlíš
![]()
@brumdinka Rikam kazdej ma na to svuj nazor. Osobne to povazuju za spatny. ![]()
@Dice to je všeobecný názor, který má většina lidí, kteří nikdy s dítětem v posteli nespali a nic si nezjistili pořádně o dětské psychice.. my se synem spáváme téměř od jeho narození. Zalehnutí? nesmysl. Instinkty pracují i když spíš
a je to vážně pravda, že dítě, které je intenzivně nošené a spí s rodiči v posteli, se dříve osamostatní…
@ptamsa To neni vseobecny nazor tech co o tom nic nevi. Naopak.Ja porad pisu za sebe. Myslim si ze to proste neni dobry a uz vubec ne ze to ma lepsi vliv na psych. ditete a samostatnost. Navic to povazuju za nebezpecne. Ale pokud vam to vyhovuje tak v poradku, nikomu to nevyvracim jen po nekolikate opakuju svuj nazor ![]()
@Dice já bych ti nebrala tvůj názor, ale když říkáš něco, co není pravda a mohla bys tím někoho ovlivnit, tak ti to prostě napsat musím. Říkáš, že spaní v posteli s rodiči je špatné, nebezpečné a nemá to na dítě žádný pozitivní vliv, a to jsou lži…
@Dice my ale nikoho k ničemu nenabádáme
já jsem jen napsala, že na tom není nic špatného ani nebezpečného, pokud matka není opilá nebo zfetovaná a dítě je naprosto zdravé, co na tom prosim tě nechápeš a kde tam někoho k něčemu navádím ![]()
jo a ještě si mi neodpověděla, jestli jsi to někdy vůbec zkusila, protože z toho co píšeš je evidentně vidět, že tu zkušenost nemáš ![]()
Příspěvek upraven 22.08.14 v 14:06