Výčitky svědomí, mají děti dobré dětství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
29.3.24 21:10

@Amandine jak to dítě pojme v pubertě hodně záleží na konkrétním dítěti. Mám dítě které to absolutně neřeší, hlavně že to je pohodlné í a mám dítě, které by bez značkových trenek neopustil barák.

• Citovat
  • Upravit
31438
29.3.24 21:10

Moje deti taky leccos moderniho nezazily, kino, bubble tea, kebab nee - mne to nic nerika a deti nastesti nezebronej. V McDonaldovi byly ty mladsi letos poprve (9 a 6r). Na Matejske jsme taky nebyli. V hodne ohledech umime byt low-cost a fakt si to uzit. Nemame TV, nemame Netflix :nevim:. Ale na druhou stranu verim, ze kdybych si to nemohla dovolit (ted mohu, jen po tom netouzim, ani deti nijak zvlast - vetsinou si dovedou predstavit, ze penize muzeme vynalozit za nejakou mensi blbost), bude me to trapit a uzirat vic. Lyzovat teda jezdime, ale to je zase tim, ze jsme vzdy byli nadseni lyzari i my rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
29.3.24 21:11
@Netopirek píše: Více

A ty neposles deti do Disneylandu? Vzdyt prece chtely :lol: Tak snad je normalni rict „nejde, nemam“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
29.3.24 21:14
@Matt 02 píše: Více

To je tvrdé varování, aby si náhodou nepořídila ještě jedno dítě, protože jak je vidět, tak vůbec vůbec nepoužívá mozek. A může dělat víc. Může si hledat lépe placenou práci, levnější bydlení (i v Praze se nakonec vždy něco najde), brigádu navíc. Byla na mateřské takovou dobu a pro zvýšení kvalifikace neudělala vůbec nic. Jednání v rukavičkách ji také v ničem nepomůže. Chtěla tvrdou pravdu, tak tady ji má, zatím si to ty děti třeba neuvědomují, i když možná ty dvě starší už ano, ale jsou to chudáci. O vysoké škole nebo nějaké výběrové střední si asi mohou nechat jen zdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24651
29.3.24 21:16

@kocourGarfield taky myslím že to je o povaze víc, než o výchově. Většinou ti s menší sebejistotou inklinují k tomu značkovému vzhledu, něco si kompenzují. Jako je třeba nějaký status mít jablečný telefon. Mně to nic neříká, mám nějakou šunku. Můžu si ho koupit hned teď, jenže mě to vůbec nezajímá. Ale děti třeba bude, tak co pak? Asi část přispěju a část brigáda…? :think: Když budu říkat jak je to zbytečný, tím víc to bude chtít. Nedostupné věci jsou samozřejmě o dost atraktivnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
29.3.24 21:26

@kocourGarfield u nás jen ob rok škola v přírodě, v sedmé místo ní lyžák. A letos spousta tříd ani na školu v přírodě nejde. Přihlásilo se málo dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
29.3.24 21:30
@kocourGarfield píše: Více

V tom je velka pravda. My v detstvi nic nemeli, ja nepotrebuji nic extra do ted a segra kvuli tomu vnitrne cele detstvi/pubertu trpela a ted si to vynahrazuje skotro nezdrave (ale ma na to, vydela si, budiz ji prano :palec: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
29.3.24 21:31

@Amandine moje puberťáčka ujíždí na sekáčích. Vyráží t s kamarádky. A taky už hodně objednávají z sheinu. Takže záleží jak to bude kolem ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
29.3.24 21:32
@ontarova.stara píše: Více

asi tak. My mame vzdy jedno dite na vs. Diky tomu si muze aktualne bagrista uzivat skromny zivot na studiich v zahranici, Mit soucasne nekolik deti na vs, studuji nejdal v ostrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
29.3.24 21:34
@Zmatka píše: Více

Disneyland je v plánu :mrgreen:
Jen čekám až ještě doroste nejmladší. ;)
Ale neboj děti znají hodnotu peněz. Letos dostala druhačka na výběr. Buď škola v přírodě anebo tábor. Vybrala si tábor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
29.3.24 21:36

Jak to myslíš, že znají hodnotu peněz? A buď svp nebo tabor, to z nějakého výchovného důvodu nebo proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
29.3.24 21:41
@Cuddy píše: Více

Z finančních.
V létě chce na dva tábory. Jeden z těch táborů stojí stejně jako škola v přírodě. Tak si měla vybrat. Jestli s třídou na prakticky 4dny ŠVP, nebo na celý týden v létě na tábor.
Ale celkově se učí zacházet s penězi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
29.3.24 21:43

Tak to je jen priklad…mimochodem, ja jako dite tyhle skoly kdesi, tabory..fakt nenavidela :lol: Mnohem radsi bych byla, kdyby rodice jeli na dva tydny se mnou po stan, nez davat nesmylny penize za nesmyslny kolektivni akce, ktery byly o nicem. Beru, ze nekoho to bavi, asi existuji i povedene akce. Pro me to nebylo a prisly mi padle na hlavu pokazdy. Nevidela jsem smysl.

A co deti z jinych krajin, z hor, kde fakt nejsou krouzky a organizovana zabava. Mne prisly stastnejsi. Az na pubertaky. Tem ale brigada neuskodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
29.3.24 21:51

Sleduje to vůbec ještě zakladatelka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
29.3.24 21:53
@kocourGarfield píše: Více

Já tomu rozumím, že každé dítě je jiné, u nás to nebylo jinak. Já telefon po tátovi a nejšťastnější na světě, že se nemusím bát, že ho rozbiju. Segra jablko, ale musela si půlku vydělat, ale fakt si ho přála, tak ho měla. Naši mi koupili drahý hodinky v dobré víře, museli je vrátit, já bych je nenosil. Tyhle dražší dárky byly na Vánoce na narozeniny, samo, že ne jen tak. Mě stačilo vždycky mít rodinu, kamarády, psa, skauta a skate. Jo měl jsem třeba dražší boty, drahý kolečka na skate, ale já bych se bez toho obešel, to jsem si spíše zvolil jako něco, co mi udělá velkou radost a přeju si to, ale není to nutné, ale musel jsem, protože jinak bych dostal ten mobil nebo ty hodinky. Čistě proto, že ségra to měla a má úplně jinak, ta by toho chtěla a naši si zakládali na spravedlivém rozdělení, všem stejně, takže každé Vánoce jsem si musel něco vybrat. Nebo musel, to zní blbě, no prostě obešel bych se bez toho, ale naši by to špatně nesli. Já ne, já to tak mám. Třeba pes, to taky byla kapitola, je samozřejmě z útulku za 500, udělá mi stejnou službu, jako šampion. Když nám umřel první, celá rodina chtěla borderku s PP, já tak vyváděl, že jsme jeli do útulku. Já bych to nepřežil z principu. To samé kocour, máme ho s pp, na popud manželky, musel jsem ustoupit, když jsem chtěl kočku, ale dlouho jsem to překousával je to miláček, máme ho moc rádi, ale Mourek z dědiny by udělal stejnou službu a to si myslím pořád. Ještě že byl alespoň se slevou :mrgreen: Ano je to povahou, ségra je úplně jiná, určitě není horší ani lepší, je super, moc si rozumíme, ale tohle máme každý jinak a nikdo s tím nic neudělá, mladší ségra je zas celá já. Výchova stejná. V tom máš pravdu. Ale zakladatelka prostě nemá, tak se nedá nic dělat, přece nedá kvůli tomu nějaké dítě do děcáku. Také si i přes své nastavení myslím, že by se dětem mělo občas dopřát, ne moc, ale občas za odměnu určitě ano i přes své přesvědčení, že je to zbytečnost. Dítě má na to nárokba nic se nesmí přehánět, vše mu upírat je stejně blbě, jako dát všechno na co si ukáže. Ale zakladatelka na to prostě nemá, nedá se nic dělat. Už se stalo. Není to ideální, ale ani konec světa. Nějaký moje dítě by nešlo bez značkových věci, ale šlo kdyby muselo, jo mrzelo by ho to, když je ta možnost, tak samozřejmě dobře, že to může mít, ale kdyby na to nebylo, tak co, no tak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí